Tilda på bättre humör

Men nu har resten av familjen insjuknat... Det skulle vara skönt med en vanlig helg. En frisk helg. Förra helgen var Tilda sjuk, och början på veckan efter. Den här helgen var jag sjuk, och inpå veckan efter. Idag är första dagen jag verkligen är på benen. Har förlorat all vätska och energi under helgen och är helt utpumpad på energi. Som tur var höll sig Joppe frisk till och med måndag. Men måndag eftermiddag låg han i sängen och mådde pyton. Det var tufft kan jag säga. För nu är Tilda med stort T tillbaka =) 

Idag har vi haft jättefint väder! Vi har försökt hitta ett par nya vantar (igen) till Tilda.. men det verkar omöjligt att hitta ett par bra. Antingen så är de för tunna, för stora, trillar av för lätt, svåra att få på.... Hur svårt kan det vara att hitta ett par fungerande vantar till Tilda? För under 300 kr ska tilläggas. För jag vägrar betala mer än 300 spänn för ett par vantar hon kanske bara kan ha i år...

Natten till måndag dog min mormor... Hon har i flera år lidit av Alzheimers, så egentligen har hon varit borta ett bra tag. Men nu fick hon slutligen sitt lugn. Vila i frid älskade mormor. Jag ska alltid minnas dig frisk.

Avslutar med en bild som visar att Tilda har gjort sitt yrkesval. Eller så är hon bara lite skadad efter de senaste dagarnas sjukhusbesök =)

 

Grinig återhämtning

Tilda har blivit otroligt mycket piggare. Och jag blir bara mer och mer arg på sjukvårdsupplysningen för var dag som går. DE "råd" vi fick av dem var ju helt förkastliga! HUR kan man säga att det inte är farligt när en ettåring har 41 graders feber?! Temp från 41 grader och uppåt kan ju leda till hjälrnskador och det är väldigt få som överlever en temp på 43 grader... borde man inte rekommendera sjukvård då istället för att säga att vi ska ge alvedon? När det ändå inte fungerat tidigare på dagen?... Och att sedan säga att hon ite är uttorkad för att hon pratar... vad är det för inkompetenta människor de sätter i telefonen egentligen?! Hade jag i söndags vetat vad jag vet idag hade jag åkt direkt till akuten med Tilda när hon var hängig. Hon var ju knappt kontaktbar. Usch. Tur att det gick bra till slut,

Idag har varit en grinig dag. I alla fall förmiddagen. Inget har varit bra för Tilda. Hon har velat göra en massa saker men blivit tokarg när hon märker att energin tryter. Det enda som verkade fungera var att sitta i mitt knä och se tv på förmiddagen. Och inte ville hon sova middag heller. Även om jag visste attd et skulle göra henne gott så tyckte hon jag var världens värsta mamma som la henne att sova.

Men på efter middagen gaskade hon upp sig. Vet inte om det hade ngt att göra med att hon fick smaka några droppar kaffe av mig =) Jag drack kaffe och hon ville ha. Jag skulle bara visa henne att hon inte skulle tycka det var gott.. Men jag hade fel. Hon tyckte det var jättegott! =) Sedan gick vi till ica. Jag med Tildas barnvagn och Tilda bredvid med sin dockvagn.

Tänkte slutligen visa lite bilder från fredagen innan hon insjuknade. Då hon lekte och goades med hunden Maja. De var så söta...


Vänta nu... Vad är det här för bebis? Var det inte MIN bädd?...


Tilda böjer sig fram för att pussa MajaBåda plutar med läpparna...Tilda tar tar i Majas kinder för att ge henne en riktigt blöt puss! Maja stornjuter!


Hemma igen efter ett dygn på sjukhus

Nu ska jag gå igenom allt som hänt sedan fredags. Vi har haft det tufft må ni tro. Fredagen den 13:e var som alla andra dagar. Vi gick till öppna förskolan på förmiddagen. Och på kvällen så kom Tildas farmor och farfar och hälsade på. Tilda blev jätteglad och var i sitt esse. De hade hunden Maja med sig och Tilda älskar djur så de busade massoroch hade hur kul som helst.

Så blev det kväll och vi la Tilda att sova. Tilda sov natten igenom, även om hennes farmor hört henne hosta till vid 4 tiden på morgonen. När jag går in vid 7 för att väcka henne som vanligt så står hon upp i sängen och kräks. Ser då att hon även kräkts under natten. Nu börjar helvetet.

Vi tror först att det är för att hon ätit rostbiff i lite förstora bitar till middag. Men det visar sig senare att hon fortsätter kräkas och vi tror på vanlig magsjuka. "Vanlig" var ju HELT fel... Hon kräks flera gånger i timmen hela lördagen och är jättetörstig. Så fort hon dricker så får hon upp allt igen. Hon blir tröttare och tröttare. På natten tar jag in henne till vår säng för jag vill ha koll på henne.

Hon kräks inget mer på natten och verkar piggare på morgonen så hon får lite vatten och rostbröd då hon verkar hungrig. Hon äter och jag trodde hon var påväg att bli bättre. Direkt när hon ätit lite så kräks hon upp allt igen. Så fortsätter det hela söndagen. Hon äter inget mer men är jättetörstig. Så fort hon får minsta vatten i magen så kräkrs hon upp det. På eftermiddagen åker hennes farmor och farfar hem. Då har hon lite feber men inte mycket.

På kvällen får jag panik. Hon har hela helgen varit slö och mest legat i mitt knä och vilat eller sovit. Men hon har ändå varit uppe korta stunder och varit vaken och tittat på tv. Men på söndagkvällen blir hon såååå dålig. Hon orkar inte hålla ögonen öppna helt och blicken är tom. När hon reser sig upp (och det gjorde hon väldigt sällan) så vilglar hon och gnider sig i ögonen. Vi tar tempen och den är så uppe i 41 grader!!!! Och det med alvedon och ipren i kroppen...Jag skickar ett sms till min syster och berättar läget. Hon ringer då upp och säger att så hög temperatur är verkligen inte bra för bebisar att ha. Hon råder mig att gå ut med Tilda på verandan för att kyla ner henne. Jag uppöyser henne skeptiskt att det faktiskt är -10 grader ute här... hon säger att det bara är bra. Tilda måste kylas ner.

Jag börjar gråta i telefonen men lägger på och går ut med Tilda i famnen i bara blöja och t-shirt. Hon hänger över axeln på mig och reagerar inte när jag går ut. Hon verkar tycka det är skönt för hon somnar. Under tiden ringer Joppe sjukvårdsupplysningen (för vilken gång i ordningen den kvällen vet jag inte). De säger att febern i sig inte är farlig men hon måste få i sig vätska. Vi har redan börjat ge henne vätskeersättning i små mängder under eftermiddagen. Det ger oss råd om hur vi ska medicinera henne under kvällen/natten för att få ner febern. Jag är livrädd och står och skakar i knäna och tårarna rinner.


En bild jag helst vill glömma. Det gör ont i mig att se henne så sjuk. Tilda med 41graders feber.


Under den närmaste timmen ser vi hur febern sakta börjar sjunka. När vi lägger henne i vår säng har hon 39,7 i temp. Det är mycket men jämför med de 41 så märker vi att det går åt rätt håll i alla fall. Under natten går febern upp mot 41 igen men vi lyckas efter mycket om och men och en del alvedon och ipren få ner den.

På morgonen verkar hon lite piggare och är nästan feberfri. Jag är så lättad. Det kommer kanske att gå bra det här i alla fall. Vi ger henne lite välling på förmiddagen. Allt kommer upp igen. Hon återgår til vätskeersättning i minimala mängder. På eftermiddagen prövar vi med välling igen eftersom hon verkar så hungrig. Allt kommer upp, plus nästan all vätska vi fått i henne. Vi går återigen tillbaka till bara vätskeersättning och små mängder druvsockervatten.

Vi fem på eftermiddagen slutar hon dricka. Vi står helt handfallna. Vad ska vi göra nu? Vi försöker och försöker men vi får inte i henne nått. På kvällen får vi i henne drygt en deciliter välling. Som hon får behålla. Men när hon på tisdagmorgonen fortfarande vägrar dricka så får vi nog av oro. Nu SKA hon i på sjukhus och få vård.

Vi ringer sjukvårdsupplysnigen och frågar var vi ska bege oss. Vårdcentralen eller akuten... När vi pratar i telefonen så hör sjuksköterskan att Tilda pratar i bakrunden (en av Tildas pigga perioder. Hon var "pigg" 5 min och sov sedan 30 min). Hon säger då att akuten inte kommer ta emot oss så det är lika bra att gå till vårdcentralen.

VC ringer upp efter 5 min och jag berättar läget. Tilda är piggare än när hon hade 41 graders feber men hon är fortfarande vinglig och yr och nu vägrar hon dricka. Sköterskan blir så väldigt förvånad och lite irriterad över nonchalansen från sjukvårdsupplysningen och säger att Tilda måste ju få komma till sjukhuset och få vätskedropp.

Vi får en tid halv två på sjukhuset. Där tar de prover och tittar på Tilda. De konstaterar att hon mycket riktigt är uttorkad. Det är inget akut men vi får välja hur vi vill göra; om vi vill åka hem och fortsätta försöka ge henne vätska själva eller om vi vill lägga in henne på dropp. Vi väljer självklart att lägga in henne eftersom vi redan försökt nästan ett dygn själva utan resultat och känner att hon behöver hjälp.

Sagt och gjort. Tilda hamnar på avdelningen och får en "port" i foten som hon får vätskedropp i. Vi blir kvar över natten med Tilda fast i droppslangen. Jag sover väldigt lite då jag hela tiden måste hålla koll på att hon inte trasslar in sigi slangen till droppet. Och så är jag lite orolig oxå. Joppe fick inte ligga kvar över natten så han for hem vid 9 när Tilda somnat.


Tilda på sjukan.

Läkarna tog aldrig några prover på vad det var men gav en kvalificerad gissnign på rotavirus. Idag fick vi åka hem vid lunch. Tilda var helt slut efter en sen kväll och allt som hänt på sjukhuset. Hon sov middag i nästan två timmar. Nu på efter middagen har hon varit piggare och gamla goa Tilda börjar komma tillbaka. Tycärr verkar det som även febern har kommit tillbaka. Hon hade 38,5 när hon skulle lägga sig så vi får se hur det utvecklar sig.

Blir nog en tidig kväll för mig med idag. Alla nattvak och all oro gör att man blir sliten. Men jag kommer nog inte sova ordentligt för än allt det här är över. Min lilla prinsessa...

Jonas, min älskade make har inte lämnat vår sida en sekund under allt detta. Han stannade hemma från jobbet för att ta hand om Tilda och stötta mig. Jag älskar dig Joppe!

Rotavirus

Tilda min stackars prinsessa har åkt på världens magsjuka. Vi misstänker rotaviruset. Därför har bloggandet legat nere ett tag.

Hela helgen har hon bara legat. Igår hade hon 41 graders feber. Med alvedon och ipren i kroppen... Hela helgen har vi varit en hårsmån från att åka till akuten. Får se hur natten blir.

Återkommer när min prinsessa kryat på sig.

Magsjuka....

Det var länge sedan jag skrev nu och man tänker på att jag tänkt skriva varje dag.... Men det har hänt en del. Igår var vi på Röbäcks öppna förskola... Vi vågade oss dit i oktober förra året, Då blev vi magsjuka.. Nu efter ett antal månader så vågade vi oss tillbaka. Då blev vi sjuka igen. Tilda kräktes i sängen i morse när jag väckte henne. Lilla gumman. Hon har kräkts hela dagen och bara legat i mitt knä hela dagen. Bara gått korta runfor i huset och sedan kraschat i min famn. Stackars barn hon har ingen energi alls. Vi försöker få i henne lite vatten men allt kommer upp igen. Nu sover hon iaf. Får se hur länge hon får sova innan det är dags att kräkas igen. Tycker så synd om henne! Skulle så gärna vilja kunna göra henne frisk eller i alla fall lindra hennes plågor. Tilda som ALDRIG är still, hon har legat i knät på mig hela dagen. Hoppas det går över fort och att hon får sova inatt.

Min älskade prinsessa.....

Mer vurpor...

Jag förstår inte... hur svårt ska det vara att skydda bebisen från världen?! Idag hann vi bara komma in i lekrummet på öppna förskolan så slog Tilda en vurpa. Rakt ner i en plastback. Det gjorde nog rejält ont för hon skrek i fallsett och var ledsen ett bra tag. Senare såg jag vart hon slagit i... Hon ser numer ut som en boxare... Värsta fläskläppen, och så dagens vurpa som ledde till en röd näsrot. Antar att den blir snyggt blå om ett par dagar. Såg i hennes mun idag oxå att det var värre än jag trodde igår. Hon har helt slutit av den sträng som går mellan överläppen och tandköttet på överkäken. Men det var tydligen inget problem sa de på sjukvårdsupplysningen (ja, jag är en hönsmamma av det värsta slag men jag var bara TVUNGEN att ringa och fråga)

Idag har vi hämtat handtagen till skåpsluckorna. Men orken tog slut på kvällen och vi fastnade i soffan. Så de kanske kommer upp imorgon istället.

Imorgon ska vi åka till öppna förskolan igen. Tilda tycker det är så otroligt roligt att leka och titta på de andra barnen.

Undra vilken kroppsdel hon ska slå blå imorgon?...
Ni kan få gissa!! lÄgg ett Vinnaren får en chokladask på posten =)

Ny positiv dag!

Idag har vi haft underbart väder. Vilket gör att jag automatiskt blir på bättre humör. Sol och -5 grader. Kan det bli bättre?! Anledningen till gårdagens usla humör på kvällen var att jag var och storhandlade. Det började inte bra när jag skulle kolla hur mycket pengar vi hade på ica-kortet. OCh det visade sig vara staxt över 700kr... Och det var bara den 9:e i månaden... (var det va?!) Jaja, snålhandlat då. När jag kommer till MAXI och ska betala så reagerar jag på att det blev lite dyrare (lyckades ändå veckohandla för endast 400kr) än jag trodde då de registrerade rostbiffen jag köpt. Skulle aldrig köpt rostbiff annars men det var billigt, 59 kr/kg. När jag gick därifrån så tittade jag snabbt på kvittot, och mycket riktigt, de hade tagit 129kr/kg för rostbiffen istället för 59... men det löste sig, jag fick tillbaka mellanskillanden när jag sa till. Men det bredde på mitt dåliga humör. Och VARFÖR är det så dyrt att handla mat?! De bara höjer priserna hela tiden så snart har vi inte råd längre...

Hur som helst. Idag har vi haft en sköööön dag. Tänkte att vi kunde sätta oss på uteplatsen i solen ett tag men efter en snabb blick upp på taket ovanför så ångrade jag mig snabbt... det hängde MASSOR med snö över kanten som bara väntade på att få ramla ner i skallen på oss... Så vi gick en promenad istället och Tilda samlade snö i sin hink.

När vi kom in så drack vi varm mjölk, Tildas favorit.


På eftermiddagen kom luckorna till vårt kök.

Tadaaaaa!!! Handtag kommer imorgon.

 
De var så fina så jag skulle bara prova skruva upp några och se hur det blev... Skulle jag inte gjort. "Brak" hör jag från vardagsrummet och så ett avgrundsvrål... Tilda hade klättarat upp på fotpallen till foröljen och trillat ner med huvudet före (vad annars?!) Hon blödde från munnen och var jätteledsen.
Jag skulle försöka hålla mig lugn för att inte skrämma henne, men det såg rätt otäckt ut när det blödde. Det ser så mycket ut när det är från munnen. Men jag lyckades lugna henne (hon verkade inte så brydd) och pulade in papper i munnen under överläppen på henne. Det slutade blöda fort som tur var. Men hon fick en fläskläpp och ser numer ut som Angelina Jolie =)


Angelina...


ajajaj

Negativ dag..

Hade tänkt skriva blogg idag men blev på så dåligt humör så det känns inget kul. Vill inte smitta av mig =/

En annan dag..

Hur mycket snö som helst!!

Idag har vi haft en lugn dag. Men det har snöat som aldrig förr! Det har snöat konstant hela dagen. Och blåst. Så vägarna är inte roliga. Men det är såååå fint!!! Alldeles tyst är det ute och endast ett dovt ljud när bilar och bussar åker förbi. Jag stortrivs!!


Jag har tagit ett foto på vår uteplats. För att få en referens till hur mycket snöd et kommit hittills så kan man titta på kompoststängslet som är bredvid vindskyddet, det syns nästan inte och det är en halvmeter högt. De små kvistarna som sticker upp är våra enorma vinbärsbuskar som är begravda i snö... och det snöar än.

Vi har varit och fikat hos ett par vänner idag. De har så fint hus. Blir lite avundsjuk... Vill oxå bo i hus. Tilda fick ta på sig finklänningen och fick en hel påse med leksaker att leka med hos dom. Och fika. Så hon tyckte det var ett bra besök.Till middag idag har vi ätit kanske det godaste man kan äta; Joppes köttbullar!! Han e värlsbäst på att göra kötrbullar!! (förlåt mamma...) Jag vet inte hur han gör! De är magiskt goda. Och Tilda vår tokungen åt makaroner så jag trodde hon skulle spricka. Det hela spårade ut lite och hon började äta makaroner med slev! =) Men gott var det.Imorgon är det måndag igen. Önskar att Joppe inte behövde jobba. Helgerna går för fort. Längtar till påsk. Då ska vi nog åka upp till Kalix. Hoppas oxå vi kan spara ihop bensinpengar så vi kan åka till Hassela när mina föräldrar och min systers familj ska dit. Vore så kul att få träffa dem och umgås med dem där!

Men en dag i taget. Nu gäller det att försöka skotta entren så man tar sig någonstans över huvud taget i den här snön. Tycker synd om stockholmarna som bara har regn...

Slutligen vill jag bar avisa ett kort på vår stolliga katt som ÄLSKAR chili... här äter hon chiliostbågar. KnäppAstrid...

Kallt som attan!!

Idag har vi inte varit ute någonting. Det känns lite konstigt. Vi brukar alltid vara ute minst en timme på förmiddagen och en timme på eftermiddagen. Men idag har det varit för kallt. Det har varit -13 grader och så har det blåst, så det upplevda temperaturen har varit -25!! Inte skönt, särskilt inte för stackars Tilda. Men vi har varit och handlat en sväng. Vi köpte nya lampor till fönstrena i vardagsrummet. Det kommer bli så fint!

Och så har Joppe klippt av sig allt hår igen. Så nu ser han ut som en ganster. Det är bara tatueringarna som fattas =)


Idag har vi även gått in i en djuraffär och tittat på kaniner och marsvin. Det går bra så länge Tilda inte kan prata, För då lär dte bli ett himla tjat om "jag vill ha" och "jag vill ha"... Men nu var hon mest farscinerad av alla djur. Hon försökte klappa kaninerna genom plexiglaset och fånga fiskarna i akvariet =) sååå söt. Hon tyckte verkligen det var jättekul.

Och så har vi tagit lite badbilder. När man frågar henne om hon vill gå och bada så springer hon till trappen och väntar på att vi ska öppna grinden. Så fort vi gjort det så klättrar hon upp för trappen så fort hon kan och springer in i badrummet och står och studsar nedanför badkaret. Efter kvällens bad så frös hon lite så när Joppe torkade henne så  passade hon på att luta sig mot hans varma kropp och mysa lite.. De var så söta så jag var tvungen att springa och hämta kameran =)

Modellface =)


Vanliga glada Tilda


Mina goälsklingar!!!

Nakenfis och pensionärsfasoner

Idag har Tilda haft en tråkigt dag. Hennes humör har svajat upp och ner hela tiden. Mest ner. Hon har varit riktigt tråkig och trotsig idag. Men det kan man ju förstå då hon vägrade att äta lunch... Och hon har verkligen ärvt sin pappas blodsockerfall...

Och inte har vi kunnat gå ut idag heller, Vi gjorde ett tappert försök på förmiddagen men höll endast ut i 20 min. SEdan var vi tvungna tat gå in för Tildas kinder började bli oroväckande röda. Då var det -10 och blåste lite. Senare på eftermiddagen blev det -13 och började blåsa ännu mer så då vågade jag inte ta med henne ut.

Vi gjorde trolldeg idag. Istället för att gå ut så måste vi ju hitta på ngt konstruktivt (m man nu kan kalla trolldeg konstruktivt). Vi hade fått recept på trolldeg från småbarnsexperten Ärtan (Tildas farmor). Hon jobbar på dagis så hon om någon kan väl göra trolldeg. Men jag lyckades inte ändå... Den blev för lös. Hon får visa när hon är här. Men Tilda tyckte det var kul i alla fall. Men sedan började hon säga "jiiitaaa" vilket betyder "rita" så då fick hon sitta och rita istället. Det var kul. Ett tag. Tilda är ju som bekant inte så bra på att sitta still en längre stund.
Men jag har kommit på ett säkert kort för att få henne på bra humör; man klär av henne alla kläderna och sätter på musik! Då blir hon tokigt glad och springer omkring i extas! Knäppunge, man undrar ju vad det komemr bli av henne =) Kanske som en av våra grannar (5 år) som sa till sin mamma att han "älskade att bada naken" och att han skulle bli nudist när han blev stor. Tja... vet dock inte om man kan försörja sig på det =)


Nakendans

Och så har jag insett att hoppet är ute för mig och Joppe(nejnej inte såååå! Vi kommer vara gifta för alltiid men...), det är bara att gå i pension direkt... Vi är som två pensionärer! Ikväll så skulle vi kolla på film och Joppe hade köpt chiliostbågar. Han häller upp i en liten skål till oss var. Och så går han och hämtar en våtservett åt oss var. En våtservett!!!! Att torka händerna på så man inte blir så kladdig när man äter ostbågar!!! Hahahaha jag höll på att skratta ihjäl mig!!! Men det värsta var att jag tyckte det var smart och använde den flitigt... ujujuj... vad tror ni man får i pension när man jobbat sammanlagt två år?? =)


Slutligen tänkte jag bara berätta att Tilda ÄLSKAR att hjälpa mig att laga mat.
Need I say more? =)


Raggmunk och stekos

Vi har fått en ny fläkt i köket istallerad för ett tag sedan. Det är nog nästan ett år sedan nu. Den styr hela husets ventillation. Tyvärr... För den fungerar inte. När det är kallare än -5 (vilket det ofta är i norrland) så kan vi inte köra fläkten när vi lagar mat. Då stannar alltihop. Så då får man dra ur sladden och vänta ett tag för att sedan starta om den. Då kan den fungera (med lite tur) ett tag till. det som slår mig är att vi faktiskt är i norrland!! De borde fatta att det blir kalla här. Så idag när jag skulle laga lunch (raggmunk o bacon... inte den mest osfria maten) så stannar självklart fläkth*vetet! Jag trodde jag skulle få psykbryt. Man kan ju inte gärna öppna så det blir korsdrag när det är nästa -11 grader ute och man har en ettåring på golvet. Så det är bara att snällt stå där i dimman och steka maten (som Tilda sedan förresten inte ens ville äta så hon sover nu på tom mage).

Till helgen ska jag bara laga ugnlagad mat. Stek med rostade rotsaker? =)

Kiss på golvet...

Idag och igår har Tilda verkligen varit på bajshumör, både bildligt och bokstavligt talat. Igår tror jag att jag bara bytte bajsblöjor. Trodde aldrig det skulle ta slut. Och idag har hon kissat överallt istället =) Hon var utan blöja i sammanlagt 45 min och hann kissa på tre ställen! Hon gick och småskvätte som en annan hanhund här inne =)

Nog om kiss o bajs

Idag har det SNÖAT!! Kopiösa mängder. Det har varit så fint! Minus 5 grader och stora flingor. Vi har skottat tre gånger och det är dags snart igen. Tilda tycker det är roligt med snö men blir arg när hon inte kan gå någonstans och tycker jag ska bära henne. Icke. Så vi har mest varit vid entren till huset och lekt, där jag skottat. Jag skittade undan snö och hon skottade tillbaka den. Så höll vi på, ett bra tag.Idag har vi även lekt kurragömma en hel del. Det är hennes nya favoritlek verkar det som. Hon gömmer sig överallt. Bakom fotöljen, bakom vagnen, gardinerna eller bara genom att sätta händerna för ögonen. För det är ju självklart, kan inte hon se oss så kan väl inte vi se henne?! =)


Gissa var Tilda e! =)


Tittut!!


Men var är hon nu då? Nästan osynlig..


Astrid, vår katt, har även hon fått leka med Tilda idag. Tilda sprang efter henne med kattleksaken (en rosa toft på en pinne) och skrattade högt. Vet dock inte om Astrid var lika road =)
Nu ska jag dumglo på tv och sedan gå och lägga mig. Vet dock inte vad jag ska läsa ikväll för jag läste ut Camilla LÄckbergs Stenhuggaren igår. Jag har läst böckerna i fel ordning så jag har redan läst de som kommer efter. Men hon e sååååå bra! Man kan inte sluta läsa.

Slutligen måste jag ju visa vad Tildas far lärt henne göra. Han lär henne en massa fula miner! =) Fast i jämförelse med de hemska gester som finns nu för tiden så tycker inte jag att det är så farligt att räcka ut tungan =)Snö och dåliga vantar

Var ska man hitta ordentiga vantar till barn egentligen?? Vi har säkert köpt vantar för flera hundra kronor men likföbaskat är hon kall om händerna när vi kommer in. Sist köpte vi ett par som verkade jättebra (de oxå) Och de är tjocka och fodrade och så, men för breda i tummen så hon drar in tummen hela tiden, och så sitter de inget bra... De som sitter bra är för tunna och kalla, så vi har två par vantar på henne... men hon är ändå kall... Svårt det där.

Inatt har det snöat massor!! Det gör det svårt att vara inne och ta det lugnt. Tilda ÄLSKAR att åka pulka så vi tog en sväng. När vi kom hem igen hade hon öst snö över hela sig så jag fick skotta fram henne =) Sedan var det bara att skotta entrén till huset och verandan (så man kan sitta där när det blir varmare)

Så nu är vi röda om kinderna och tittar på "drömmarnas trädgård" (Tildas favoritprogram). Det blir mycket tv när båda är sjuka... känner sig som en dålig mamma när hon ser tv... men vad ska man göra när man själv inte är frisk nog att aktivera henne. Vi har ju i alla fall varit ute en stund... och jag gör så gott jag kan...

Önskan: vila

Idag mår jag om möjligt ännu värre... Känner mig helt knäckt. Och Joppe kan inte vara hemma. Han är för betydelsefull på jobbet... Jag önskar att han hade haft en mindre viktig roll på jobbet så han kunde ta ledigt när jag är sjuk... Jag önskar vi hade någon som vi litade på och som Tilda trivdes med som kunde vara barnvakt dagar som denna... Jag vill bara gå och vila ett tag! Så jag blir frisk någon gång. Att åka och storhandla igår var nog inte heller så smart. Men jag hade inte hjärta att skicka iväg Joppe när han sa att han hade ont i foten. Så jag åkte själv. Sånt straffar sig...

Mer snor och praktvurpa

Idag har vi varit sjuka och gnälliga både jag och Tilda. Förmiddagen var TUNG då jag var supertrött och Tilda supergrinig (säkert trött hon med). Vi skulle gå ut tänkte jag men hon tokstrejka efter 20 min och tyckte att jag bara skulle bära runt på henne, vilket jag vägrade, och utbrottet var ett faktum. Vi gick in och bakade istället, i ett tappert försök att få henne på bättre humör. Det fungerade. Tills vi slutade baka. Sedan ville hon inte äta lunch. Inte heller middag på kvällen så Tildas meny har idag sett ut såhär:
07.30 halv tallrik gröt
11.00 fem skedar makaroner och köttfärssås, två muggar mjölk (!)
14 välling (går alltid ner)
17 sås (vi åt lammstek med rostade rotsaker och sås) en mugg mjölk (tycks gå ner mycket mjölk nu)
18.30 välling igen (alltid gott som sagt)

Så idag har hon nog druckit sammanlagt 3-4 dl mjölk. Men jag förstår att hon inte vill äta, hon e genomtäppt i näsan.

I förmiddags ville hon även sitta på toaletten. Jag blev skapligt förvånad när hon gick in i badrummet på nedervåningen och gjorde sitt jag-vill-något-ljud och pekade på toaletten. Jaja tänkte jag och drog ner byxorna på henne och lyfte upp henne (hon hade blöjan kvar på) Hon satt några sekunder och var sedan nöjd. Tokfia.

I eftermiddags gjorde hon världens praktvurpa ner för soffan oxå. Hon kan klättra upp själv och skulle sedan bara sätta sig till rätta och råkade luta sig för långt utanför kanten. Bomp ner i golvet med huvudet före... Ajajaj... men hon blev nog mest rädd för mig när jag ropade till. Så är det nog kanske 80% av alla vurpor hon gör. MÅste verkligen lära mig vara tyst =)

Här kommer lite bilder om dagen


Tilda och jag bakar kladdkaka
Tilda och Astrid e ute. Tilda tyckte det var jättekul att Astrid var med ut men Astrid frös mest

Tilda åker snowracer (eller som man säger i norrland, bob)
Hon får ett smil över hela ansiktet
Gott med snö!!


Sjuk...

Idag mår jag pest... näsan är totalt igentäppt, jag hör inget för jag har lock för öronen, jag är så trött så ögonen går i kord hela tiden ochj ag orkar knapt röra mig... och så har jag en tokvild ettåring att hålla på bra humör. Oj vad jag önskade att mina föräldrar var pensionärer och bodde lite närmre just nu =)

Vård av fru? Finns det? I så fall tycker jag Joppe borde ta ut en sån dag idag =)

Åter till den vilda ettåringen...

Här kommer lite bilder...


Tomten i SthlmJul 2008 i Sthlm
Julklappsöppning 08

Julfest 27/12-08 med hela släkten (på min sida)
Julfest i SthlmSuperkul att åka skrinda hos mormor och morfar i Stockholm, tyckte både Tilda och hunden Bellman
Tilda och Bellman åker skrinda


Första snön kom på julafton. Vi gick ut en sväng efter mat och julklappar och drack glögg. Såååå mysigt!
Glögg på julaftonskvällenFamiljefoto julen -08
Gammelfarmor och Tilda (och så jag då)
Lätt kokad bebis, avnjutes med smör och salt ;-)
Lättkokt bebis, avnjutes med smör och salt ;-)
Tilda bakar kokosbollar och räcker ut tungan!
Tilda bakar koksbollar och räcker ut tungan

PUSS!Tilda i sina nya jeans och hennes häftiga batmantröja
Tilda i sina nya coola kläder, jeans och batmantröja

Startat ny blogg... får se om den är bättre...

Jo ni som vill se mina gamla inlägg kan gå in på bloggmamma.bloggagratis.se
Där finns de få inlägg jag hann göra innan jag bytte hit. Finns ju så många bloggsidor att välja på så man vet ju inte vilken man ska ta... men den här får det bli.. tror jag =)

Idag har jag varit sjuk... Förkyld och hängig. Det är inte lätt att hålla Tilda på bra humör när man själv bara vill gå och lägga sig. Och Tilda har inte varit på sitt allra bästa humör idag heller, gissar att även hon inte mått så bra. Hennes näsa rinner konstant och vi gör av med säkert ett paket näsdukar i timmen tillsammans =)

Vi har i alla fall varit ute lite idag. Det har varit sol och -3 grader, perfekt om det inte var för blåsten. DEt gör att det känns så otroligt mycket kallare!

Idag hade Tilda sina nya fina kläder på sig. Hon hade de nya mjukisbyxorna i en timme, innan det blev bajskalas och de hamnade i tvätten. Så fick hon ha sina nya jeans och sin batmantröja. Gissa om hon var cool!! Ska se om jag inte kan få in en bild på det senare. Det är ju ngt osm strular här hemma med uppladdningen av bilder... När jag försöker ladda upp en bild på internet så kraschar hela uppkopplingen och det enda man kan göra är att dra ut sladden til routern... verkar inte helt ok...


Idag blir det inte mycket nyttigt gjort. Ska gå och dricka lite te med honung och sedan läsa ut min Camilla Läckberg. Hon e såååå bra! LÄNGTAR


RSS 2.0