Lite bilder

Här kommer lite bilder på de senaste jobben som gjorts här hemma.

Lite gräsmatta...från annát håll, där sanden ligger ska det bli altan framöverEntrén har vi målat färdigt oxå, jag har även insett att det är DÖDSTRÅKIGT att måla staket...
Annars går allt väl. Tilda älskar dagis och har två nya (varav en ny-gammal) favoriter sedan Julia (hennes bästis på dagis) flyttat till Göteborg. Nu när Tilda kommer hem får vi höra hela kvällarna om Alice och Klara. Oj var hon leker och har kul med dem!! Hon är helt galen i dem båda två! Alice är ju en favorit från förr som hon hittat tillbaka till och Klara är ny på avdelningen. Alice hade sagt igår (när de lekt hela förmiddagen ute) "Tilda, jag ÄLSKAR dig!". ett tag senare hade även Tilda bekräftat Alice kärleksförklaring genom att säga "Alice, jag älskar sig åsså". SÖTUNGAR!!!!

Trassliga trådar och knåpiga knutar...

jo Joppe håller på att fixa tvättlinan vi har i tvättstugan... undrar om den kan bli något bättre?... är annars bara allämnt irriterad på våt usla tvättmaskin (som för övrigt är helt ny) som man måste köra förtvätt på alla program för att tvätten ska bli någorlunda ren... är vi ovanligt skitiga eller?! Känns inte så fräscht att sätta på sig skitiga underkläder och sockar även om man tvättat dem... Och dessutom sköjler den inte ur allt tvättmedel ur behållaren... men vad göra? Joppe säger att det bara är att köra förtvätt då på all tvätt, men jag är snål och tycker inte man ska behöva göra det när det gäller vanligt nedsmutsad vardagstvätt. Vi har verkligen prövat allt nu. Flytande tvättmedel, pulvertvättmedel, tvättboll, förtvätt, bomull, syntet, you name it... Behöver jag säga att jag är LESS?!

Hur gick detta till?!

Idag när jag kom hem från jobbet satt den här på vårt skafferivet inte riktigt vad som hände men jag måste ha fallit för alla vackra floskler
på ritningen för efter lite diskuterande så gick jag med på det... hur gick detta till?!

Plötsligt händer det...

ja igår satt Tilda på pottan, och -håll i hatten- det kom lite kiss i pottan!!! Första gången!! Hon hade vosserligen suttit där ett BRA tag och vi tankade henne full med äppeljuice så till slut kunde hon väl inte hålla sig längre =) Men hon ville själv sitta på pottan och hon var mäkta stolt över sin "prestation" efteråt =) Så det blev ett klistermärke på sängen och ett pärlarmband. Nästa gång får hon börja på ett nytt.

I hegen har dte bara regnat här. Och i och för sig var dte väl det vi ville ha för att gräset skulle växa men det är ju så trist med dåligt väder. Och så vill vi ha lite sol nu som omväxling så vi får se om det oxå sätter fart på gräset!!

för att komma med lite skvaller för er som är nyfikna så kan jag säga att smålandsvillan osm ligger högst upp på vår gata och varit till salu i flera år nu äntligen blivit såld. Tydligen ett ungt par som köpt denså det verkar ju lovande. Sedan händer det grejer med den andra smålandsvillan som ska byggas här uppe. Grunden till huset och garaget är snart klara och huset kommer om ca 2.5 vecka. Dessutom är det tydligen fler spekulanter på tomterna här i området så nu börjar det röra på sig ordentligt må jag säga! =)

Imorgon blir det jobb. SOM jag ÄLSKAR mitt jobb! Tycker det är så kul att åka dit varje dag och känna att man gör något man är bra på och brinner för!

vatten och vågor

I söndags la vi ju ut gräsfrön... och i måndags, tisdags hade vi gräs... nog för att det stod på påsen att det var snabbväxande gräs meninte trodde jag ju att det skulle gro SÅ snabbt! Trodde inte mina ögon! Det var knappt att fröna hamnade i marken så hade vi gräs! Så nu vattnar vi för fullt, för självklart slutade det regna när vi sådde gräs (!)

Igår när Joppe var ute och vattnade så gick han över tomten på södersidan av vår tomt. Den tomten är obebyggd och till salu. Marken består av gammal åkermark och där växer mest ängsgräs. När Joppe gick så såg jag att det gick vågor (!) i gräset, eller snarare UNDER gräset. Det är så mycet vatten under marken och gräset håller ihop ytskiktet så mycket så det blev vågor i gräset! Det var bland det konstigaste jag sett!! Och det var tvära kanter på området där det gickvågor och området där marken var fast. Personligen tror jag det är för att det är så mycket möss som grävt gångar under marken där, för just där är Astrids favoritjägarställe när hon ska ha in möss. Så min teori är att de grävt så mycket gångar så de luckrat upp marken under gräset. Och så har det kommit vatten i där. skumt såg det ut i alla fall!


Gräsligt bra

hahaha... idag har vi krattat för förhoppningsvis sista gången på ett tag... för nu ligger gräsfröna i marken, redo att växa. Så håll alla tummar o tår nu för att det till slut blir gräsmatta av dem =) Så som vi arbetat med den gräsmattan...


Idag kom Astrid in med en levande mus igen... jag hann se det ganska fort att hon hade något i munnen... så Joppe flög fram för att stoppa henne, och då släppte hon den... och den stackaren haltade iväg över golvet. Som tur var (även omd et var synd om den) så var den som sagt halt och inte så jättesnabb... så Joppe fick tag i den till slut (det stackaren pep och pep) och kunde ta ut den och avsluta lidandet... Äckliga katt!! När man hade innekatt då kunde man inte ha dörrarna öppna för då smet hon, nu kan man inte heller ha dörrarna öppna för då släpar hon in en massa möss... Katt bortskänkes!!!!


Imorgon: arbeta. för första gången på två månader. Undra om jag kommer ihåg hur man gör. Och dessutom ska jag lämna Tilda på dagis första gången på 2 månader. Behöver jag säga att jag har ångest!!

Sovrumsbesök

Imorse fick jag sovmorgon. Vilket innebar att Tilda o Joppe klev upp och jag satte i öronpropparna och sov vidare. Vad jag då inte visste var att jag hade besök i sovrummet.... när Joppe och Tilda kom in för att väcka mig så låg vi och surrade ett tag... då hörde jag att det pep på golvet vid fotändan på vår säng... då såg jag Astrid, vår katt, puffa på någon i vårt överkast som låg där... jag sa till Joppe att "nej nej nej hon har tagit in en levande mus!!!" Mycket riktigt... jag och Tilda gick ut ur rummet och Joppe stängde in sig med en kartong i jakt på den stackarn skogsmusen... Astrid kastade jag ut i ren ilska. Till slut fick Joppe tag på den lilla stackaren och kunde släppa ut den... ÄCKLIGA KATT!!! Efter fick jag höra att Astrid stått och krafsat på dörren in till mig men Joppe trodde hon bara ville in för att jag var där, men egentligen var det för att musen hade smitit in under dörren och låg i osvrummet och gömde sig, när jag sov i samma rum... Usch!! Nog hade vi det bättre när hon var innkatt...

Grannar

Jo idag har vi varit hos våra "grannar" Tobbe, Carro, Frida o Arvid. De bor 10 min bort med cykel. Kan man ha det bättre?! Vi har grillat och haft det såååå bra! De flyttade in i sitt hus igår och jag ÄLSKAR att de bor så nära!! det är så underbart! tilda o Frida är ju de bästaste vänner! de är precis som systrar! Leker och grälar och älskar varandra! Imorgon kommer Petra, Magnus, Ally o Vide och ska ha kräftskiva med oss! OJ så gott det ska bli med kräftor!! MUMS! Nu: sängen

Bebissjuk

Ja jag försöker verkligen stå emot men jag äääääär så bebissjuk! Och inte blir det bättre av att jag och Tilda var hos min arbetskamrat som fått en bebis för en dryg månad sedan. Ååååååh så söt han var!! Lilla Vide! Hur go som helst! Och så har jag ju Arvid, Carro o Tobbes nya bebis att mysa med ibland så jag får väl stilla mitt behov så =) Snusa bebislukt på andras bebisar =)

idag fick vi ett nytt lass med sand. Så ikväll har Joppe skottat ut det där verandan ska vara i framtiden. han skottar och jag surfar, jämn arbetsfördelning? (!) Ikväll är jag konstigt trött och har haft skallebank hela eftermiddagen. Så det blir nog en kort kväll som slutar väldigt snart. imorgon har jag hört att det ska varar regnfritt, kan det verkligen stämma?! om det gör det ska man kanske passa på att måla lite... såååå innih*vete trist... men någon gång ska vi väl bli klara. i värsta fall får vi väl måla 3:e lagret nästa sommar.

Nu: soffan
Snart: sängen

Storforsen

Jo i helgen var vi i Storforsen och bodde på hotell en natt. Det var en av de bästa helgerna i mitt liv, näst efter helgen vi gifte oss och första helgen hemma med Tilda. Vi hade en svit med egen bastu och inglasad balkong mot forsen. restaurangen lagade så god mat att det var helt underbart! Jag är rätt kräsen med stektempen på oxfilé men den var PERFEKT!!!!!! Allt var helt enkelt perfekt. tilda hade en superhelg hos farmor och farfar och jag o Joppe hade en superhelg i Storforsen. Hade först tänkt lägga in lite bilder från forsen och hur bra vi haft det men vill spara detta minne som mitt och Joppes eget så ni får helt enkelt föreställa er hur bra vi hade det! (obs det är inte snuskbilder jag pratar om!!! Jag vill bara ha upplevelsen kvar mellan mig och Joppe)


Solig dag

Idag har det varit riktigt skönt väder. Sol och dryga 20 grader. Imorse ringde jag till sjukvårdsupplysningen eftersom min mage tokpajat sedan jag började med penicillinet. Det hade jag i och för sig räknat med ´men inte att det skulle bli så illa så jag inte kunde lämna huset, och inte att det skulle hålla i sig så länge. Och dessutom märker jag ingen skillnad på hudinfektionen i armen så jag vet inte vad det ska vara bra för. De sa då att jag kunde sluta med penicillinet och hålla koll på armen (som om jag inte redan har det) och att jag skulle komma in till vårdcentralen på en gång om det böev sämre. Men... vad gör jag då om det inte blir sämre, men inte heller bättre?... aja, jag tänker i alla fall inte sitta i en bil hela vägen till kalix sedan till haparanda och storforsen med diarré... no thanks. Så jag tar den risken. jag har i en arm till i fall det skulle skita sig =)


Idag kom Astrid in med en näbbmus i munnen... en död visserligen... men USCH!!!! Jag trodde inte hon visste hur man gjorde! Jag trodde hon var en simpel innekatt som jagade flugor och myror!! BLÄ!! Vår grannkatt är en jäkel på att jaga näbbmöss... hon drar stolt hem flera stycken om dagen. Leker dem till döds och lämnar dem sedan till matte (som inte direkt jublar av lycka). Men att ASTRID skulle göra det trodde jag inte!!! usch jag vill inte behöva ha dörrarna stängda nu bara för att hon släpar in en massa äckliga kryp hos oss. Kattskrälle.RSS 2.0