Nu har det hänt grejer...

Igår och idag har vi varit hela dagarna ute vid tomten och rensat mot skogen. Det var fullt med sly där som gjorde att man inte ens kunde ta sig igenom till skogen. Men nu har vi rensat och idag eldade vi upp allt. Så jäklar fort det gick att få bort allt när vi hade en brasa att lägga det på. Vo hann nästan inte ens med att kapa alla pinnar för det brann så fort. Och imorgon ska vi köra bort det sista på släpet till återvinningen. Det var tanken från början att vi skulle köra allt sly till återvinningen men vi insåg snabbt att det skulle ta minst tre vändor så då gjorde vi upp en eld istället, snabbare och billigare. =)

I övermorgon smäller det!! Joppe hade missförstått Ärtan o Ove, de har inte semester förrän nästa vecka så vi får flytta själva, men det är inga problem. Vi har hyrt en stor bil med lift bak så vi tar hela undervåningen och det vi (läs jag) orkar och hinner på dagen, och sedan på kvällen när Tobbe och Mattiasa slutar jobbet så hjälper de till med de tunga sakerna från övervåningen. Nog sagt, här kommer lite bilder.


Lunch. Lägg märke till hur mycket sly det är längst bak vi skogen


Vi jobbade som illrar för att få bort alltMen det lönade sig! Kolla vad fint det blev!


Tilda hamrade sten honIgår åt vi Tildas nya favoriträtt: Fläskfilérullader med ädelost, gräddsås och potatis.


Och så har vi hunnit busa med pappas pannlampa också...


Och åkt buss (för äventyrets skull) in till stan och ätit glass o lånat böcker
på bibblan. Gissa om DET var spännande!!!


F'låt

Att jag inte skrivit på ett tag. Har mycket att stå i nu och sedan datorn på nedervåningen gick sänder så har det inte blivit av (jag vet, i-landsproblem). Och dåligt med kort blir det oxå när man inte har den datorn där det bara är att stoppa i minneskortet från kameran och ladda upp. Så ni får snällt vänta.  Har packat kartonger ikväll. Nu är 10 kartonger packade men det ser inte ut som jag packat ner en enda pinal. Skit vad grejer man har! Tur att vi har några semesterdagar på oss att flytta för annars skulle det vara PANIK nu. Men vad fasen, bara man får ut sängen och det viktigaste första dagen så man kan sova där så är det ju lugnt =)

Imorgon (måndag) kommer målarna och ska tapetsera, och senare i veckan ska det läggas golv, och på tisdag nästa vecka är den stora dagen, då är det slutbesiktning. Om allt går som vi vill så flyttar vi efter det. Jädrans vad det går fort! Ska bli så skönt att få flytta till HUS! Med stor tomt och allt!

Nu är det bara resten kvar... ;-)

Flyttat plank

Ja idag har vi varit ute vid huset hela dagen. Jag har bara blivit betrodd att rensa skräp och flytta plank fårn ena sidan av huset till andra sidan, men det har varit skoj!! (oroa dig inte Joppe jag driver bara med dig!!) Joppe har passat på att måla vägglivet medan ställningen stå kvar för de kommer nog och hämtar den imorgon. Och så har vi till slut städat ur hela huset för att golvläggarna och målarna ska bli glada. Hoppas de kommer så fort som möjligt! Jag är så nyfiken på hur det kommer bli, och så vill jag ju flytta in NUUUUU!!! hihi! Och snart kommer mamma o pappa upp och hälsar på! Ska bli sååååå skoj!!!

Nu alla nyfikna

kommer lite bilder från husbygget som startade i måndags. Efter två timmar hade de satt ihop husets undervåning (!). Nu går det undan må jag säga! Och hjälp vad fint det blir!!! Vill flytta in nu!!

Döm själva, här är bilder från vår dröm:


Modul 1 på plats


Byggdag ett hann de så här långt!!


Taget från takkupan


Övervåningen


Vårt hus!! hihiBellman till hundhimlen

Ja idag fick gamla farbror Bellman, hunden som funnits i halva mitt liv, somna in och flyga till himlen. Han blev gammal och det var dags, han hade en hel del krämpor och hade tappat gnistan, bara sov hela dagarna och hade ont. Så mamma o pappa tog det svåra men rätta beslutet att låta honom somna in. Jag tror inte riktigt jag har förtått det än. Det tar nog ett tag innan det går upp för mig att han är borta. Särskilt eftersom han bodde i Sthlm och jag inte såg honom så ofta. Men det blir nog rätt uppenbart när mamma o pappa kommer och hälsar på i sommar och bara har en hund med sig. Ingen liten vit terrier som kommer å möter en. Lilla goa Bellman. Denna hund har varit mer som en lillebror. Han älskade att titta på tv, veterinärerna var hans favoritprogram. Han kom springandes när han hörde signaturmelodin och så satt han klistrad framför tv:n. Han var tjurig som få men så charmig att det vägde upp allt annat! Han har kämpat ett bra tag mot olika sjukdomar och krämpor men alltid fått tillbaka gnistan och viljan att leva. Men nu var det stopp. För mycket krämpor och lidande gjorde honom helt slut.

Nu har han det bra. Han springer nog omkring och busar, gällt bjäbbande för att få igång andra hundar att busa. Du saknas mig Bellman men jag vet att du har det bra nu. Hälsa Kajsa där uppe!

RSS 2.0