Dags för skärpning nu Mia

Ja detta bloggande går ju... sådär... måste jag ju erkänna. Men nu uppdaterar jag i alla fall. Har ju som känt varit sjuk i två veckor (!) första veckan med feber och andra veckan med magsjuka. Nej det var inte baconfeber.... det var helt enkelt vad det låter som; en jäkla otur.  Så igår (fredag) jobbade jag första gången på två veckor, gissa om det var skönt att vara tillbaka!!!

Förra helgen var familjen Björkman ute i skogen. Det var så mysigt! På lördagen var vi och plockade ris och ljung för att göra en dörrkrans. Den blev jättefin! Och Tilda tyckte det var så kul så vi åkte ut i naturen på söndagen oxå, ja alltså innan jag började spy och körde "porslinsbuss" resten av kvällen/natten. Och så sa vi att "nästa helg ska vi ut igen" och så blev det. Idag har vi varit ute vid en sjö och grillat korv och bara njutit av livet och det fina vädret. Tilda har varit i sitt esse och det märks att hon kommer bli en skogsmulle som mamma och pappa =) När jag gick där på promenad med Tilda sovandes i vagnen och alldeles tyst och lugnt omkring oss så slog det mig; NU är jag riktigt lycklig! NU njuter jag av livet! Ja, det kanske låter självklart, men nu stannade jag verkligen uipp och tog in ögonblicket! Det var så skönt att känna att en så till synes enkel sak kan göra en så lycklig! Kanske självklart för de flesta, men de osm känner mig vet att jag inte tycker att det är en självklarhet att vara lycklig.
Vi stannade till solnedgången och så åkte vi hem och gjorde middag. Imorgon är det julpynt för hela slanten. Och städning... blä... Men fint kommer det bli!!Söndag förra helgen


Tilda kastar stenar i vattnet.


Idag vi sjön

Jag kom jag såg jag vände...

Tja, ungefär så såg min arbetsdag ut idag. Har haft svag feber sedan söndags och varit hemma från jobbet. Igår var febern (nästan) borta så jag tog en kort promenadsväng för att checka hälsan. Det kändes ok så jag ringde och sa att jag kunde jobba idag. Har inte mått uruselt i veckan men dock haft den där eländiga febern. Men nu var ju den borta så fritt fram. Trodde jag... Inatt mådde jag PISS!! Svettades och frös omvartannat... ont i huvudet och nacken... men plikttrogen som jag är så åkte jag till jobbet imorse i alla fall. Under körningen dit så kände jag att det var en GRYMT dålig idé. Fick verkligen kämpa för att köra ordentligt och svettades som aldrig förr. Väl framme på jobbet insåg jag att det inte skulle gå och fick ringa och be dem skicka vikarie för mig.. Stooooort nederlag... jag har verkligen kämpat med det här länge, att lära mig att inte gå till jobbet innan jag är helt frisk. Men har tydligen lite kvar att lära. Så... jag kom, jag såg, jag vände. Blir hemma resten av veckan.

Saknar mamma och är förkyld

Ja.. kära mamma var här i helgen. Hon kom på fredag förmiddag och åkte på söndag förmiddag. Vi har haft en helmysig helg! Tilda ville förstås att "lollo" (mormor) skulle göra ALLT, byta blöja, laga välling, klä på, klä av, dra vagnen, osv osv. Stackars mamma, hon fick inte en ledig stund =)
Både jag och Tilda satt och grät i bilen när vi lämnat mamma på flygplatsen. Det var tungt att höra Tildas saknad efter mormor när hon satt i baksätet och grät "lollo...lollo" Men väl hemma repade vi oss. Jag gick dock och sov i tre timmar då jag blivit förkyld. Och på kvällen hade jag feber. Det har jag fortfarande, ligger straxt under 38... jag som har 36 i vanliga fall... skit oxå. Så jag har varit hemma från jobbet idag och ska vara hemma imorgon oxå. Har en hosta som kan reta gallfeber på vem som helst..

Men idag ringde jag iaf till BVC och skulle fråga om vaccin till Tilda. Fick prata med Åsa på Böleäng, världnes bästa bvc-sköterska! Hon e så go'! Ringde sedan upp under eftermiddagen och pratade med Joppe och bestämde då att vi kunde komma ner på en gång och vaccineras. Sagt och gjort. Så nu är hela fam Björkman vaccinerade. Nu gäller det bara att inte dra på sig smittan innan vaccinet börjat verka.

Ikväll har tilda ätit för mycket popcorn, så hon har lite ont i magen och därför lite svårt att somna. Och vi som skulle ge henne popcorn för hon var så modig hos bvc. Så gick det med den belöningen.

Jag tror inte på fredagen den 13:e som någon speciell otursdag... men ibland undrar man ju... i fredags besiktigade vi bilen. Den gick självklart inte igenom... var tvungen att skicka den direkt till verkstaden för att laga blaha och blaha (förstår mig inte på bilar)

Sedan på lördagsmorgon när jag skulle slå igång diskmaskinen så fungerade inte den heller... det blev en dyr helg..

Snöstorm

Idag när jag åkte hem från jobbet var det nästan snöstorm en bit på vägen. Men så fort man börjar närma sig Umeå så blir det blask. Det är stor skillnad på Hörnsjös väder och Umeå.

Helgen som gick har varit händelserik. Vi fick en till i släkten Björkman då John och Hanna gifte sig (vad ska du nu döpa din blogg till Hanna?) =) Bröllpet var på lördagen den 7/11 i Kalix kyrka. De var så fina så fina! Och vi hade en mycket trevlig kväll efteråt!

(jag skulle lägga upp en jättefin bild på brudparet men just den bilden fungerade inte såklart..)

Tobbe och Joppe släpper loss


Så mjuka i benen...Och så spårade det ur =)  (han är inte så berusad som han ser ut, han gör sig till)


Bruden och brudgu....men vad f*n... det är ju Joppe!!!!
(han hade i "uppdrag" att pussa Hanna varje gång John lämnade bordet)


Frida och Tilda jagade varandra konstant fårn kl 17 till kl 20


Tilda springer...


Hon stannade bara för att äta tårta...


...Å mysa med farmor såklartOch på söndagen var det ju dags att fira Tildas 2-årsdag!! Hon var lyrisk över alla paketen! Men mest av ALLT tyckte hon om den rosa dockvagnen hon fick av farmor, farfar och gammelmormor Ellen! Hon har fortfarande knappt släppt den! Så fort hon kommer hem från dagis så slänger hon sig på den och börjar bädda ner nallarna. Idga hade hon den till och med när hon följde med oss och handlade (vi har köpt varsin stegräknare så nu ska vi tävla. Jag kommer vinna!!) Men för varje paket Tilda öppnade så gav hon en glad och förvånad min! "Assos!! Pussel!" (Alfons pussel) "Ittajjen" (byxor med gitarrer på)

Och av moster, morbror och kusinerna i Stockholm så fick hon en kaffeservis. Gissa om vi fick dricka kaffe sedan!! Den är oxå omåttligt populär!


Så tack alla goa släktingar och vänner för de fina presenterna Tilda fick! Tack för att ni hjälpte till att förgylla hennes dag!Läs det här

Är skrämmande less på folk som tror mer på kvällstidningarnas löpsedlar än socialstyrelsen. Men skärp er för fan!!! Tror ni verkligen att man blir sjukare av ett vaccin än av den riktiga sjuksommen?! Tror ni på fullaste allvar att influensan är "planterad" för att läkemedelsföretagen ska tjäna pengar på vaccin?! Tror nu verkligen att socialstyrelsen och Sveriges ledning skulle rekommendera något som skulle göra Sveriges befolkning dödligt sjuka?! I så fall tycker jag ärligt talat synd om er. Det måste vara skitjobbigt att inte lita på läkare och framförallt socialstyrelsen! Det måste vara skitläskigt att på allvar tro att det planteras influensor som kan ta död på en stor del av befolkningen (den yngre, annars friska delen) bara för att få sälja vaccin, och dessutom tro att de kommer undan med det... Stackars satar... ledsen över den hårda tongången i detta inlägg men nu har jag lessnat. Ni som vill diskutera detta med mig, don't bother... jar vet var jag står och ni gör mig bara irriterad.

http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article6060029

RSS 2.0