Motarbetad..

Jag hade ju tänkt omskola mig en smula för att öka mina chanser att få jobb. Jag vill fortfarande jobba som konsult, för det yrket älskar jag! Men kanske byta inriktning, jobba som miljökonsult istället. Och jag hittade en SUPERutbildning som skulle gå på distans, heltid en termin. Kan inte bli bättre! OCh så blev man fördigutbildad miljökonsult. Men... låter det för bra för att vara sant så är det ofta det. Den här utbildningen drivs av ett pirvat företag som heter Jensen education. Ansökan måste godkännas av kommunen först, då det är dom som står för hela kalaset. Jag gick till studievägledningen hos kommunen men fick tvärnej. Eftersom jag varit "duktig" och gått ut hela gymnasiet med fullt betyg samt eftergymnasiala utbildningar tänker de inte sponsra mig. De prioriterar helt enkelt studietrötta personer som inte gått klart gymnasiet. Så jävla irriterande... Det finns dock ett alternativ (om man nu kan kalla det för det). Jag skulle (rent teoretiskt) kunna finansiera utbildningen privat. De lägger fram det fint och säger att det kostar 45kr per poäng (exkl moms)... vilket ger 18000kr för hela utbildningen... + moms!!!!!! och då är man inte ens berättigad studemedel från CSN...Jo tjena. Hade jag haft dem pengarna hade jag väl för f*n inte behövt plugga vidare! De vill tydligen att jag ska vara arbetslös och gå och skäpa fötterna efter mig. När man tar egna initiativ då blir man överkörd direkt. Byråkrater.

Kastrering med trasig sked. Det enda rätta!

Fy fasen för "fula gubbar"!!! Man kan ju inte göra någonting längre! Stackars flickor som råkat ut med det äcklet!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4995767.ab

Nä kastrera dem med trasig sked! Det är det enda rätta!

Glad fredag

Sitter just nu och tittar på postkodsmiljonären. En tanke slår mig... vad i helsike gör en kommunikationskonsult?! Jaja.

Var på arbetsförmedlingen idag och träffade min handläggare. Jag blev mäkta förvånad när jag insåg att han var riktigt bra! Förstår ni! Jag har träffat en BRA människa på ARBETSFÖRMEDLINGEN!! Wow!! Hur som helst, vi pratade lite om hur de kunde hjälpa mig och hur jag kunde gå vidare, då det inte finns speciellt många tjänster att söka just nu... Och han gav mig tipset att jag kan söka praktikplats. Där har vi det!! Jag ska ju självklart söka praktikplats på miljö & hälsokontoret som livsmedelsinspektör!!! Fy fan vad kul!!! Och jag som dessutom vill lära mig mer om yrket! Ett perfekt tillfälle! under tiden får jag a-kassa. Inte mest pengar i stan men kan det leda till att jag lär mig mer och kanske kan jobba som inspektör senare så varför inte?! Det är ju bättre än att gå hemma och släpa! Hoppas nu bara att de tar emot mig på kommunen som praktikant. Har pratat med dem och de ska ha möte om det nästa vecka. Ska skicka in mitt CV. Hoppas hoppas hoppas!!! Och att det senare leder till anställning. Om inte här så i någon närliggande kommun kanske.. Vill såååååå gärna jobba med det här!!

I hlegen är planen att åka och köpa en sittvagn till Tilda. Vi behöver en smidigare vagn än den koloss till liggvagn hon har idag, och dessutom sover hon i den på dagis så det är ett evigt släpande fram och tillbaka. Vi ska väl även byta till sommardäck. Trist värre.

Nu ska jag fortsätta testa min allmänbildning i postkodmiljonäre. PensionääääääärsMia! =)

Inte ensam på arbetsförmedlingen..

Ujujuj vad folk det är som är utan jobb idag.. Var på arbetsförmedlingen idag på möte. När jag anmälde mig förra veckan trodde jag inte mina ögon när jag kom in så var hela lokalen full med folk. Och kön till kundservice var oändlig. Jag avundas dom som har ett jobb de trivs med. Jag skulle så gärna vilja arbeta som livsmedelskonsult! Men det går trögt nu. Känns som jag bränt alla vägar snart. Tack vare korkade alkoholister som gör så man blir sjukskriven och foglossningar som leder till samma utväg... Jävla skit. Såg Inspectera-bilen köra omkring med en tjej i idag. Det skulle vara jag i den bilen... Om hon bara visste hur glad hon ska vara som får jobba... Suckar och biter ihop. Tänker på Dalai Lama... LYCKA!!! Inga destruktiva tankar. Jag ska banne mig vända det här till att sporra mig ännu mer att få göra det jag vill!

Vet inte om det gav så mycket lycka till er som läste idag. Men till mig som skrev så släppte en hel del. Och det här är ju min "dagbok" så... Stå ut! Snart kommer mer positiva ord! =)

Ps. Jag såg en Kajsa idag... Så fiiin!!! Såg precis ut som henne! Glad och drog i kopplet (!) =) Jag saknar henne så!

Underbar påsk

Nu har vi kommit hem till vardagen igen efter långledig påsk. Vi var uppe i Kalix men Tildas farmor och farfar, kusin Hjalmar, farbror John och Hanna. Tilda har haft superkul. Hon har åkt skoter som aldrig förr! Först när vi kom dit så tyckte hon det var lite otäckt när de startade skotern. Men sedan när hon insåg vad man kunde göra med den roliga prylen så ville hon aldrig kliva av. Hon skulle bara åka skoter hela tiden. Och fick hon ingen med sig som ville köra runt henne så satt hon sjläv och torrkörde =) Sötis. Hon var verkligen helt såld. Och när hon skulle sova middag så pakcade vi in henne i kälken bak och körde. HOn somnade på fem minuter =)
Helgen i stugan var underbar. Skulle vilja att det inte var så långt till Kalix så man kunde pka dit oftare och umgås med alla. Älskar att vara i stugan! Finare miljö får man leta efter! Och så mysigt att ut och åka skoter! Även om Joppe höll på att skrämma livet ur mig när vi var ute och körde. Han skulle prompt köra i lössnön... Ochj ag satt bak och var livrädd att vi skulle tippa eller köra fast. Och mycket riktigt höll vi på att tippa oxå. Visserligen gick det i snigelfart och Joppe vet ju vad han gör... men jag var ändå beredd att kliva av och pulsa hem i snön =)

Jag var bra sugen på att provköra... men fegade ur i sista sekund när Joppe frågade. Men nu har jag bestämt mig. Nästa vinter SKA jag provköra. Skulle vara såååå kul att köra skoter själv!! Ska nog ta skoterkort och bli en äkta norrlänning =)

Tilda har börjat på dagis "på riktigt" den här veckan och jag är nu officiellt arbetssökande. =) Men oj vad konstigt det kändes att lämna henne och åka från bygganden med tom bil... och komme hem till ett tomt hus. Så tyst det var... och trist. Men jag får väl vänja mig. Igår var första dagen hon skulle äta lunch på dagis. De gick bra. Hon hade tydligen ätit. Idag hade det gått sämre. Hon grät när jag gick och hade inte alls varit näjd med att vara inomhus. Men när de gick ut blev hon på strålande humör. Och de blev helt chockade när de släppte ner henne ute och vände ryggen till. När det vände sig tillbaka var Tilda borta vid grinden. Snabb som blixten är hon. De är vana med att barnen inte rör sig så mycket ute, och framförallt inte SÅ fort. Men Tilda är ju van att vara ute så hon e snabb... Men efter en förmiddag på dagis är hon helt slut. Hon somnar efter 5 min på vilan och sover 2 tim. OCh nu ikväll när jag la henne så sa hon ite ett ojud. Jag gick in och la henne i sängen och sa godnatt och gick ut. HOn tvärsomnade. Såååå trött. Lilla gumman...

Avslutningsvis lite bilder från påsken i Kalix.

Och förresten....  jag saknar kommentarer här på bloggen... om det är någon som läser (!) skulle jag bli jätteglad om ni kunde skriva några ord... Jag bloggar alltså finns jag (?) =)Tildas kusin Hjalmar är redo för skotertur. Coolast i stan =)Men Hjalle är inte så bra på att åka pulka vaken... han somnar snabbt...Grillning vid vattnet (eller isen) i stugan. Inte en av de bästa dagarna vädermässigt...Tilda pimplar med farmorTilda på miniskoter. Superkul!!!
Tilda på storskotern. Stolt när hon fick åka med pappa. Hon höll i sig
bra i tanklocket =)

Folköl och hockey...

Booooooooring!!!! sitter och tittar på andra omgången i finalen i elitserien... Förstår fortfarande inte varför de spelar 7 (!) matcher... med samma lag. Är dte för om man inte hade tillräckligt med flyt de första tre så kan man ändå ta igen det på de nästkommande fyra?! Eller är det för att trötta utmattade småbarnmammor ska få lägga sig i sängen och se tv för deras makar kolla på hockey? =) Vill tro på det senare.

Tilda var på dagis idag. Joppe lämnade henne. Det gick bra. Hon var själv där (med personal och andra barn självklart) i en och en halv timme. De fick till och med smaka på hennes humör. Hon vet vad hon vill den lilla damen. För det finns ingen som har så stark vilja och så hett humör som vår älskling! =) Hon kommer gå långt i livet.

För att citera min mormor (som hon sa om mig...) "Den där flickan drar man inga raka fåror med."

RSS 2.0