Bilder från helgen

Kort uppatering om dagen: Varmt. Vi var på Nydala och badade med Carro, Frida och Johannes (Carros bror). Tilda kom på att det var superkul att hoppa från kanten ner i vattnet då hon fick huvudet under. Hon höll på säkert 20 min. Tills hon skakade av köld.

Då provar vi med bilderna då...

Holmsund
Stencoola Joppe i Saharaöknen...(!)

Tilda sover i vagnen under alla nallar


Det är såååå fint i Holmsund


Nu har han till och med blött upp handduken... och fjantar sig som vanligt =)


Tilda har vaknat och försöker få i sig festis

Feeling hot hot hot!!!

Idag har det varit VARMT!!!! Vi startade dagen med att sätta Tilda i badbaljan på verandan.
Men det gick inte speciellt länge. Till sist var vi tvugna att fly ut till havet där det är svalare. Närmare bestämt Holmsund. Vi packade med oss lunch bestående av pastasallad och stuvade in alla i bilen. Väl framme åt vi en snabb lunch vid bilen och la sedan Tilda i vagnen för att sova middag. Visa av gårdagen (då hon inte ville sova alls för det var för varmt) så tog vi vagnen idag så det skulle bli svalare. Efter en bits promenad ut mot havet hade Tilda somnat och jag och Joppe hade hittat ett bra ställe att parkera våra brassestolar på. Vi slöade en timme tills Tilda vaknade igen och gick då en kort sväng innan vi begav oss hem igen. Ja, självklart stannade vi och köpte glass på vägen hem. Väl hemma igen hamnade Tilda i badbaljan på verandan igen. Och där stannade hon mer eller mindre tills det var dags att sova. Over all; en bra dag.

Nähepp.... hade tänkt bifoga alla bilder från dagen med sjävklart fungerar det inte. Som vanligt.... försöker imorgon..

Bad på Nydala

Idag har det varit kanonväder. Klokcan tio i förmiddags åkte vi till Nydala och mötte Carro och Frida för en badstund med picknicklunch. Tilda hade sååååå kul! Hon älskade att bara där! De hade gungor i vattnet som hon tyckte var superroliga! Det gick knappt att få upp henne för att äta lunch. Så det lär bli många svängar till Nydalabadet i sommar. Frida däremot var lite försiktigare. Hon hade inte riktigt lust att bada idag. Men hon busade på land när Tilda busade i vattnet. Och de hoppade och studsade som vanligt. Goungar. Vi ska göra ett nytt besök på tisdag om det blir fint väder. Kanske om vi har lite tur kan jag och Tilda locka med oss Joppe i helgen... Hoppas hoppas =)


Här är lite bilder från dagen
Lite midsommarbilder

Här kommer en uppdatering från midsommar i bilder.


Två finklädda flickor redo att fira midsommar på Gammlia


Samlar grus...Paus i gräset med festis. Tilda ÄLSKAR festis!!


Frida tyckte också det var ganska gott


Tilda hittade en bur med hönor och en tupp. Hon struntade totalt i det
midsommarfirande som pågick runt om henne och var som fastnaglad vid buren'
Imorgon ska det bli fint väder och Carro är ledig, så då ska vi ta med barnen till Nydalabadet. Ska bli kul!!


Brännskadad

Idag är det svårt att skriva blogg... jag har bränt mig på pekfingertoppen. Skulle dela en korvbir som låg i stekpannan och slant så jag doppade pekfingret i en tokvarm stekpanna... Ajajaj... Annars är läget bra. Joppe har byggt grind till verandan idag. Kort kommer när pekfingret läkt =)

Hysteri inför midsommar...

Har varit och handlat lite till midsommar idag. Jag var inte ensam. Fastän jag åkte vid halv elva var det gräsligt mycket folk! Tur att man e Stockholmare så man e van vid trängsel =)

Jag var och skulle kolla efter ett par shorts till Ea och Cilia. Jag har fått en beställning från Ea på ett par röda fotbollsshorts till hennes tröja. När jag frågade vad det skulle stå på dem så fick jag svaret "Heja Ea frisk humör, skjortan hänger utanför! Heja Ea du är bäst!"

Tokunge! BLir ju tvungen att köpa ett par vuxenshorts för att få plats med allt det där =) MEn jag ska göra mitt bästa. Självklart ska Cilia oxå få ett par shorts. Ett par blå. Som jag ska skriva "kungen" på. Ni vet... kungen i Blixten McQueen... Eas och Cilias favorit. =) Så nu är det bara att sätta igång arbetet =) Det är såååå kul att göra kläder med eget tryck! Och särskilt när dte blev så bra resultat utan värre ansträngning!

Imorgon ska vi spendera hela dagen med familjen Pettersson/Käck (Frida, Carro, Tobbe) och äta silllunch, dansa runt midsommarstången, se på djuren på gammlia, grilla... osv osv. Ska bli såååå kul!

Tjohooooo!!

Tack å tack å tack alla ni som hållt tummarna för mig och peppat mig när jag sökt jobb! Ikväll ringde de och berättade att jag fick det!!!! Fy fasen vad skoj!! Jag börjar den 3:e augusti. Anställningsbeviset skickas imorgon!! Jag är inte arbetslös längre!!!

Pyssel

Jag har pysslat. Jag fick idén till det när Myra, min yngsta systerdotter föddes i maj. Och nu är det klara. Det igck väldigt fort när jag väl kom igång. Var tvungen att invänta påfyllning på kontot först =) Och jag e suoernöjd!! Numren på ryggen står för födelseår. Hoppas de tycker om dem. Ska posta dem imorgon så de får dem på måndag.

Idag ringde de från jobbet jag sökt. Jag har i flera dagar väntat på att de ska ringa och varit jättenervös. Jag har haft känslan i magen som man hade osm tonåring.. ni vet, när man var sådär tonårsförälskad i någon så man satt vid telefonen och väntade en hel dag på att personen skulle ringa... men så ringde det aldrig och man fick gå och lägga sig med besvikelsen i magen.. nästa dag var det samma visa =) Men nu har det i alla fall ringt. De har haft otroligt svårt att bestämma sig tydligen. Det står just nu mellan mig och en annan. Men vi är tydligen så jämnbra (även om jag är bäst) =) så de har inte kommit till något beslut. Men de ska diskutera om det på söndag igen. Så nu får jag vänta igen... nervös....

Jordskalv i Umeå

Det regnade ute och jag och Tilda satt och pysslade och mös framför tv:n hemma. Helt plötsligt kom ett kraftigt muller. Så starkt att det skakade i huset så fönsterna skallrade. Jag trodde först det var åska och tittade ut genom fönstret. Men åska mullrar inte så länge som det gjorde... det slutade liksom inte, det fortsatte att mullra och vibrera. Då trodde jag det var ett väldigt stort flygplan som startat fårn Umeå flygplats och flög över Röbäck. Ibland när vinden ligger på och det är stora flygplan som startar så kan det låta mycket. Men jag tyckte ändå inte att det lät som det, det här var mycket kraftigare och långdraget. Tanken slog mig då om en kraftig explosion eller liknande. Men aldrig slog mig tanken att det kunde vara ett jordskalv. Såååå häftigt. Men hade jag vetat vad det var så hade jag nog tyckt det var lite otäckt. Det skakade verkligen i huset!!

Vill ni läsa om det kan ni gå in på

http://vk.se/Article.jsp?article=284547


Jag hoppas ni gick och röstade igår!

För det gjorde jag. Jag tycker det är en skyldighet. Jaja, jag vet, det låter präktigt. Men tänk efter. Varför tror ni Piratpartiet fick så många mandat?... Jo.. för att folk som inte är så insatta går och röstar på dom. Och då måste vi som är (någorlunda) insatta gå och rösta så de inte får så många procent. Visst, det kan finnas ni som är insatta och tycker att piratpartiet är ett bra parti, men jag tycker bara det är konstigt att man kan ha ett parti i euparlamentet som inte ens tagit ståällning till frågorna som kan påverkas, förutom nedladdningsfrågan då... Jaja. Nu är det klart iaf. Och jag är hyffsat nöjd med resultatet.

Idag var en jobbig lämning på dagis. Tilda visade redan på morgonen (när jag sa att hon skulle dit) att hon inte ville genom att skaka på huvudet... jobbigt. Det gick bra på vägen dit men när jag skulle lämna henne så skakade hon på huvudet igen... jobbigt att hon har lärt sig det... att skak på huvudte betyder nej. Mitt hjärta brast.. Men jag vet att hon har det bra och att hon har kul på dagis när jag gått så jag får försöka hålla fast vid det. Och snart behöver hon inte vara där mer för när de stänger ska jag vara hemma med henne. Så hon blir hemma hela sommaren. Lyx. =)

Imorgon kväll ska jag på den andra intervjun. Hoppas hoppas hoppas jag får jobbet!!! Då får Tilda vara hemma varje sommar eftersom det är en uppehållstjänst!! =)

Hurra hurra för Sverige idag...

Det har varit mycket snack om att det är så negativ att de bytte bort annandag pingst mot nationaldagen (som röd dag) för det gjorde att det vissa år (som i år) inte blir en extra helgdag. Men jag måste säga att jag tycker det är bra att det firas av vanliga svenskar. Om nationaldagen uppmärksammas av alla och firas som en högtidsdag för alla svenskar så kanske vi kan ta tillbaka dagen och flaggan från alla nazister som tidigare utnyttjat den för sin egen vinning. Jag tycker Nationaldagen ska firas och ett bra steg är att göra den till en helgdag. "Ja jag vill leva jaaaaa vill döööööööö i nooooooordeeeeeen" =)


Superdag

Idag vaknade vi vid sju och hörde hur Tilda återigen låg och sjöng för Kanin. Sååå söt! Hon har dessutom varit på ett strålande humör hela dagen! Vilket hör till ovanligheterna nu när hon kommit in i den fruktade 18 mån trotsen... Eller som syrran sa... det är i trots hela tiden. Perioderna då de inte är i trots är kortare än trotsperioderna =) så man får korta pauser från utbrotten... Här duggar konflikterna tätt må ni tro... Hon ska inte ta på sig kläderna, inte byta blöja, inte sitta på pottan, inte vara i knät, inte vara på golvet, inte gå, inte åka vagn, inte bli buren... listan kan göras lång med ord osm börjar på "inte" och som gäller Tilda just nu...  Och får hon då inte som hon vill eller om ngt går emot henne så blir hon tokarg och slänger sig på golvet (eller marken) och skriker. Då är det lönlöst att försöka prata med henne för hon stänger av helt. Och att försöka bära upp henne är mission impossible.... hon är som en ål! En sprattlande sparkande skrikande ål... Så det blir ett stadigt grepp runt midjan och bära henne under armen. Och hoppas att grannarna inte ringer socialen (!)... Men lika fort som hon kraschar, lika fort blir hon glad igen.

Imorgon ska jag och Tilda gå på stan med Carro och Frida. Vi ska luncha och gå på det temporära tivoli de byggt upp nere vid hamnen. Ungarna är kanske för små för att åka ngt men det kan ju vara kul att se iaf. Jag är så glad att Carro tar ut mig ibland så det händer lite saker. Och Tilda o Frida är ju bästisar så det gör ju inte saken värre =)


Tilda fick syn på sina älskade gummistövlar imorse och sprang omkring
som en tok här hemma =)Myser med kanin och äter kvällsvälling.

Jobb i sikte...

Nu e jag laddad!!! Tack pappa för peppningen!! =) Nu j*vlar ska jag få jobbet! Igår kväll ringde de ju från skolan och frågade om jag kunde komma på intervju nr 2 på tisdag den 9:e. Jag är en av de tre utvalda som de vill träffa igen. Hoppas hoppas hoppas!!

Jag har beställt ett halsband oxå på Hlabergs guld. Eller... jag gjorde det för drygt en månad sedan men jag fick det inte förrän igår... Det har strulat och tagit sådan otrolig tid så jag kommer nog inte beställa gravyr på Hallbergs igen. Fy fasen vad less jag blev. Men nu är det klar iaf. Såååå fint!! Tanken är att det ska bli en bricka per unge i framtiden. Med namn och födeledatum.
Men nu är det jobb och hus i sikte först och främst. Även om man blir lite bebissugen när man ser min lilla systerdotter Myra... såååå söt!!!

tjoho

Är superirriterad just nu, men ville bara berätta att den 9:e juni ska jag på en andra intervju på jobbet som kokerska. Jag har blivit utvald som en av de tre bästa...

Twittra.. den nya trenden..

Tja... man kanske skulle börja med det.. twittra alltså. Om jag har förstått det rätt så är det som en blogg, fast i kort format, Man skriver kort vad man gör för stunden. Men... det kräver ju iofs att man har datorn på hela tiden. Vilket jag INTE har. Nej jag håller mig till bloggen. =)

Imorse när vi precis stigit upp och gjorde oss iordning i badrummet innan vi skulle väcka Tilda, då hörde vi något konstigt ljud. Det lät som någon pratade, eller sjöng. Vi smög till Tildas dörr, och mycket riktigt, därifrån hördes hur en liten flicka satt och sjöng och trallade. GoTilda hade vaknat straxt innan oss och var på strålande humör. Hon satt nöjd och glad och sjäng och pratade med hennes Kanin (favvogosen just nu). Så underbar morgon att få höra det när man precis har vaknat!

Idag har vi även cuklat till dagis. Jobbigt, men Tilda tycker det är kul och jag behöver DEFENITIVT röra på mig mer. Så det kändes bra. Men.... när jag ska hämta henne så blir det nog bilen... ;-)

RSS 2.0