Akvarium

hihi just nu när jag skriver så känns det som om små små fiskar rör sig i min mage =) Bebisen gör sig påmind! Imorse så var det rejält liv. Fast det känns inte så starkt än, men det är en obeskrivlig "sprattlande" känsla i magen. Det hände flera gånger efter varandra så det gick itne att ta miste på det, någon låg och rörde sig i min mage. Även om det är andra gången så är det ändå jäkligt häftig känsla! Lite magiskt, att det ligger en liten liten person i min mage som rör sig och lever. Fantastiskt. =)

Vimsigt värre

Jag är så förvirrad. Mest jämt i och för sig men nu är det extremt. Några exempel kan vara att i helgen när jag och Tilda hade varit och åkt skridskor så hittade jag inte hem. Vi var vid skola som ligger ca dryga 500m bort. Vi var lata och tog bilen. När vi skulle hem fick jag totalt hjärnsläpp och missade infarten till vår väg (!). Vi var tvungna att backa och åka tillbaka =). Idag var det nästan värre. Jag hämtade Tilda på dagis. När vi skulle gå så mötte vi en av hennes gamla fröknar. Vi pratade en lite stund och sa sedan hejdå. Jag öppnade dörren åt Tilda och höll upp den. Hon såg frågande på mig och jag sa åt henne att vi skulle gå ut nu. Hon tittar konstigt på mig och säger "men mamma, jag har ju inga skor på mig"... ooooops, där står lillflickan i overall och bara stumplästen =) hahahaha gissa om Tilda tyckte mamma var galen =) Tur ingen såg och hoppas ingen hörde (!).

Idag på jobbet var Petra (en jobbarkompis som är föräldraledig) med barn och hälsade på! Får hon gärna göra fler gånger för hjälp var roligt det var att se henne igen! Jag kände verkligen hur mycket jag saknar henne när vi satt i fikarummet och allt kändes som förr =) Men tyvärr kommer vi väl gå om varandra för när jag kommer vara föräldraledig så kommer hon tillbaka till jobbet. Typiskt.

Idag fick jag även ta en kortdag då jag hade bokat tid hos barnmorskan för att försöka lyssna på hjärtljuden på bebisen. Jag skriver "försöka" för det är inte sjlävklart enkelt att höra ngt när man bara är i v 13+5. Men när hon skulle känna efter var livmodern var på magen så såg hon fundersam ut och frågade om jag verkligen var säker på att det var v 13... för jag har tydligen en livmoder som sträcker sig nästan ända upp till naveln, och det ska man itne ha förrän v 20 (!) så hon gissade att jag var i v 16. Och hjärtljuden var det inga som helst problem att höra. Hon behövde bara "leta" i ca 10 sek så hittade hon dem. starka och bra, 145 slag /min. Hon blev så fundersam så hon var tvungen att fråga en äldre barnmorska om hon oxå kunde komma och känna på magen och gissa vilken vecka jag är i. Hon gissade och v 16! Så vi fick flyttat ultraljudstiden en vecka tidigare, så det inte är försent att göra åldersbestämning. =) Coolt, men jag är rätt säker på att jag är i v 13+5. Jag har nämligen haft stenkoll på cykler och gjort graviditetstest varje månad som inte visat ngt förrän nu sista gången. Så jag är nog bara stor. Vilket i sig är lite komiskt eftersom jag ville boka tid för besöket idag för jag tycker jag är så lite, jämfört med vad jag varit de senaste veckorna. =)

Nu ska jag sätta mig och suktas av all mat på "halv 8 hos mig"

Puss puss

Härliga helg

I helgen har vi haft så fint väder! Sol sol och sol! Eller ja, idag på em var det lite mulet men vad gör det när man har sol i sinnet?! =) Både igår och idag har jag och Tilda varit vid skolan och åkt skridskor. De har en spolad plan där som är jättebra. Och Tilda älskar det!! Igår när hon åkte så skrattade hon hela tiden. Konstant i 20 min, ännu mer när hon ramlade =) Och idag åkte hon helt sjläv för första gången, eller ja hon gick ju mer men tillägas ska att det bara är kanske 4:e gången i sitt liv som hon åker. Hon fattar det där otroligt kvickt, med balans och teknik. Och hon tycker det är så fantastiskt kul! Så det lär bli ett par vändor till planen till, tur att det är nära =)

Joppe den stackaren har mest jobbat på med övervåningen här hemma. Isolerat och isolerat och isolerat... Trist, det är så mycket roligare när han är med mig och Tilda, och Tilda tycker allt är roligare också när pappa är med. Men han måste ju göra det tråkiga jobbet och är man tvungen så är man.

I fredags kväll fick jag en nojja som jag inte kan släppa. Jag tyckte att min mage har krympt så mycket, bara på några timmar. Kan vara för att jag inte alls är lika svullen längre som jag varit i flera veckor, men jag kan ändå inte släppa tanken på att ngt är fel. så imorgon ska jag ringa barnmorskan och fråga om vi får komma på kontroll, lyssna på hjärtljud och lite sånt. Hon är så bra vår barnmorska. Jag hoppas innerligt att jag har fel och att allt ser bra ut, men jag kan som sagt inte släppa tanken och vill få det svart på vitt att det är ok.

Nä nu ska jag tigga till mig en massage av nacken då jag haft skallebank hela dagen. Puss

MF

Make-fritt. Eller fritt och fritt, det är så jäkla trist när Joppe inte är hemma på kvällen. Det händer inte ofta och just därför är man så van att ha sällskap i soffan. Men nu är han på middag med jobbet. Han har några norrmän på besök så de skulle äta middag ikväll. Det lär bli sent oxå. Mest synd om Joppe som måste vara trevlig på middag en hel kväll, men jag kommer oxå vara helt slut imorgon. Jag kan inte sova utan honom. Så fort han inte är hemma på kvällen så somnar jag inte. Jag är trött som en gris men kan inte slappna av förrän han kliver in genom dörren. Det lustiga är att han har samma problem. De kvällar jag är borta (går att räkna på en hand) kan han inte somna. =) Ganska gulligt faktiskt, men lite jobbigt oxå.

Tilda har äntligen börjat komme hem från dagis och säga att hon har haft kul. Annars har det mest varit trist och tråkigt de senaste dagarna. hon har inte riktigt hittat tillbaka efter juluppehållet. Och så tror han hon funderar väldigt mycket på bebisen i min mage och vad som kommer att ske när den kommer ut. Hon har ju lite svårt att få en uppfattning om hur långt det är kvar. Så hon funderar och frågar mycket om det. Hon har ju varit så mammig de senaste veckorna. skulle helst sitta fast i mig om hon bara kunde. Så nu är det hårdkörning här hemma. Pappa gör ALLT som har med Tilda att göra. Så hon ska komma ihåg att pappa är lika bra på allt och har koll. Och på dagis har det hårdkörning oxå. Hon har haft lite svårt att släppa de vuxna sedan hon började igen efter julen. Så nu håller de på att para ihop henne med diverse barn på avdelningen så hon kan få sig lite kompisar och börja leka med de andra barnen igen. Idag t ex har hon och en flicka som heter Wilma varit i kuddrummet och de hade tydligen SUPERKUL!! På kvällen idag fårgade Tilda och vi inte kunde åka och hälsa på Wilma någon gång. Det trista är ju att man träffar ju aldrig föräldrarna så det är lite svårt att få ihop det. Men vi får väl göra ett gott försök. =)

Annarsväxer magen och jag tror att den mår bra. Har då inte märkt ngt annat. Pratade med barnmorksan om min oro, har ju fått för mig att jag ska få missfall eller att bebisen är död. Men hon lugnade mig och sa att magen växer ju så bra så dte är nog ingen fara. Om jag fortfarande var orolig så kunde jag ringa så skulle vi få komma och lyssna på hjärtljuden. Jag är dock bra sugen på att lyssna!! Tycker det är så spännande, och så har jga inte riktigt förstått än att det är en lite bebis där inne =) Men risken är ju att man inte hittar hjärtljuden och så kommer jag gå sönder av oro. Så det kanske är bäst att vänta till ultraljudet.

Nä, nu tv. Gonatt

Oj vilken dag!

Idag ahr det inte hänt så mycket, Joppe har varit på övervåningen på förmiddagen och isolerat och jag och tilda har varit här nere och lallat på. Och som vi har bråkat idag!! Fy vad jobbigt!!! tilda har varit på ett riktigt skithumör hela dagen och jag har inte varit så mycket bättre själv. Stackars Joppe. Jag och Tilda bråkade hur mycket som helst när vi var ensamma. Hon trotsade och välte ut saker med flit och kastade och slogs och gjorde allt som hon vet att man inte får göra bara för att få en reaktion från mig. för jag var så kooooopiööööst trött!! Har varit det hela dagen! Helt knäckt! Vaknade med huvudvärk och den har följt mig till och från hela dagen. Och när jag inte har 100% fokus på Tilda så blir hon helt obstinat. Hon måste verkligen vänja sig med att jag har fokus på ngt annat, eller någon annan. För annars kommer både hon och jag få det TUFFT om ett halvår! Hon är så ruggigt mammig nu oxå vilket gör att det känns som hon kväver mig och jag blir ännu mer irriterad. Jag har ingen egentid alls. Får inte ens skita ifred =) då står hon utanför dörren och skriker på mig, om inte Joppe lyfter bort henne, men då skriker hon ännu värre.

Idag har vi bara varit ute en kort sväng för det har varit ca -25 grader kallt. Vi for till stan en kortis för jag var i desperat behov av en ny (större) BH. Jag märkte när jags kulle prova dem att jag gravt underskattat hur myckte mitt behag har växt den senaste tiden för jisses vad jag böev förvånad när jag insåg vilken storlek jag behövde. Jag höll upp den storleken som jag senare kom att köpa, men tvekade för den såg så jäkla stor ut och jag tänkte att jag drunknar i den! Men den satt nästan snävt... ojojoj... Nog om mina bröst =)

Idag var jag bara tvunngen att lägga mig på soffan ett tag när Joppe var på övervåningen. Jag sa till TIlda tat nu får hon träna på att leka själv för mamma måste vila (har försökt skylla på att man blir trött när man har en bebis i magen). Jag tog fram dockskåpet åt henne så hon kunde leka bredvid mig när jag vilade i soffan. det tog ett tag men sedan lekte hon på sjläv och jag lyckades sno till mig ca 15 min vila. Tyvärr räckte det inte långa vägar för jag hade ännu mer ont i huvidet när jag steg upp och var om möjligt ännu segare... men får väl ta igen det nu. Igår gick jag och la mig nio och idag blir det en repris. Joppe har redan gått och lagt sig och jag tycker det är så tråkigt att sitta här själv så jag gör nog honom sällskap snart.

Puss och kram


Frisörstuga

Ja idag har vi haft frisör här hemma. Men det är inte vilka kunder som helst som får komma. Endast de som vill ha snagg. För ngt annat kan vi inte klippa =) Tilda stod för frisörandet och pappa var kund. Oj vad hon tyckte det var skoj! Och fint blev det, i hennes tycke iaf. Jag fick finlira lite efter att hon lämnat över och tyckte att det var klart. =)

Annars har vi varit hemma idag och vi har inte tagit det lugnt. Ville se lite hur hon mår och hon har varit så pigg så det har varit hinderbana och pulkaåkning för hela slanten. Men nu på kvällen kommer hostan som ett brev på posten. Igår kväll hostade hon ju tills hon kräktes, all välling kom upp igen, ganska mycket. Och idag har hon inte hostat mycket alls på dagen men nu när hon lagt sig är den igång igen. Man hör att hon är så less på hostan! Hon hostar ett tag, sedan gnäller och grinar hon. Och så hostar hon lite till. Sedan håller hon på att somna, och så börjar det om igen. stackare. Hon har sagt att hon vill vara firsk nu, hon vill inte vara sjuk längre. Men idag när jag sa att hon skulle till dagis imorgon för hon är frisk nu (så som hon gått an här hemma idag) så sa hon helt plötsligt att hon inte ville vara frisk, för hon vill bara vara hemma. Jo om det nu vore så väl. Men vi måste ju jobba någon gång oxå. Lilla vän vad hon hostar i sängen nu. Må hon inte kräkas igen bara!!! Hon tjurade ihop för en halvtimme sedan oxå,  då lät det precis osm hon kräktes igen so Joppe gick in. Men det var falskt larm. När han skulle lägga henne igen blev hon vansinnig och vägrade, skrek att hon ville "komma upp en lite stund" och försökte med att hon var rädd för än det ena och än det andra, tavlor och dockskåp (!) och allt hon kunde se och komma på. =) joppe sa bestämt att det är inget att vara rädd för, vi är här ute och nu ska du sova. Vansinnig blev hon, men hon tystnade ganska fort. Saken är ju bara att när hon grinar och skriker så blir ju hostan värre, om man bara kunde förklara det för henne, om hon bara kunde lyssna på det. Jaja, här är lite bilder från idag. Håll till godo.
Va?! Va' sa du?!

Ja, Tilda har fått världens superdunderlock för öronen verkar det som. Förkylningen jobbar på i hennes lilla kropp. Hon var nästintill feberfri imorse men hostan hänger kvar. Även om den inte är lika envis som tidigare. Men nu har ett nytt symtom dykt upp... dövhet. Hon hör nästan ingenting. Man får tala VÄÄÄÄLDIGT HÖÖÖGT OCH TYYDLIGT till henne annars kommer frågan som ett brev på posten "va? Va sa du? ja hörde inte". Och så får man upprepa allt minste en gång till. Stackars liten. Till slut blir det ju så att man inte orkar berätta ngt för henne för man måste prata så högt. Joppe försökte prata lite med henne när hon låg i sängen och skulle sova, men hon hörde inte ens att han sa ngt för hon svarade inte. vi har ringt sjukvårdsrådgivningen och de sa att vi skulle riga bvc imorgon. Så vi gör väl det. Jag och Tilda blir hemma imorgon i alla fall. Hoppas det inte är annat än kraftiga lock för öronen och att de försvinner snart. Det har ju blivit sämre så fort, och jag är ju livrädd att det ska blli ngt bestående. Hon vekar inte ha ont eller nåt heller, hon hör bara som en påse nötter.

Idag har snön fortsatt att vräka ner här och Jopper har skottat och skottat. Och nu på kvällen kom Tony (grannen) hem från jobbet med sin traktor så då skottade han vår uppfart. Behöver jag säga att vi älskar våra grannar?! =) Det är så mycket värt att slippa skotta hela uppfarten för hand när det kommer så mycket snö på en gång, och när snön är så tung. Inte för att jag skottar, vågar inte prova det sedan jag gjorde det på jobbet och fick gå och spy efter den ansträngningen. Jag sitter mest och jäser i soffan. Jäser är väl den riktiga benämningen på vad jag gör. För shit vad stor jag blivit redan. Kan inte ha mina vanliga kläder längre så nu är det väl omöjligt att dölja ngt. Ja, och så har jga ju skrivit om det här på bloggen nu så då kanske ni listat ut vad som komma skall. Nu ska jag fortsätta dricka proviva för min kraschade mage och sedan göra en tidig kväll. Tack och go'natt

Förbannade sjuka

Ja nu är Tilda supersjuk. 39,2 i feber och världens hosta som ingen hostmedicin rår på. Eller ja, inte Mollipect iaf och jag vägrar pröva Lepheton igen. Hon bara kräktes och slockande av den, det var så läskigt att se. Det känns som den är för stark för henne. Nu först har hon tystnat med hostan från sovrummet. Stackare. Hon la sig halv åtta och har legat och hostat sedan dess. Nej, där kom det en hostattack igen. Lilla älskade vän. Känner mig så maktlös när hon är så här sjuk. Hosta är bland det värsta som finns när den är såhär ihärdig! Idag var vi dessutom ute på fm. Jag visste inte att hon var så dålig och hon var pigg fram tills att vi gick in. Då tokkraschade hon. Låg i soffan i mer än 3 timmar och bara tittade på film. Tillslut somnade hon i vagnen när jag gjrode mat. Och så fick hon sova en timme i alla fall. Hoppas hostan låter henne slumra lite inatt i alla fall. Och imorgon ska hon då inte få gå ut någonting.

Jag jobbar imorgon. Första dagen efter jullovet. Känns lite trist. Mest för att Joppe och Tilda är lediga. Men det är ju bara en dag, sedan är det helg =)

Hjälp oss nu att hålla alla tummar och tår för att Tilda får sova inatt och att hon mår bättre imorgon. Samt att jag och Joppe inte blir sämre än vad vi redan är... Hostande och hackande familjen...

Vad skulle vi göra utan våra vänner?!

Idag har jag och Tilda lekt med våra kompisar; Frida, Arvid och Carro. Åh så skoj vi haft! Vi åkte dit halv tio och kom hem vid tre. Tilda o Frida tycker så mycket om varandra. De har åkt pulka i Fridas egen pulkabacke på deras tomt. Tilda satt bak i pulkan och Frida framför. Frida höll i Tildas med och Tilda hade ett järngrepp runt Fridas axlar eller midja. Och så for de!! Och skrattade så de tjöt!! Goungar! Sedan åt vi lunch där och så lekte de på Fridas rum medan jag och Carro satt och surrade. De är så söta när det leker. Båda är heltmed på noterna och har lika vild fantasi. Det skulle sovas, bjudas på kaffe, städas, strykas, passas barn och traskas till skolan.. Det hade verkligen fullt upp =) Och lilla Arvid fick hänga med så gott han kunde.

När vi kom hem var Tilda helt slut. Hon har ju vant sig att sova en dryg timme på dagen när vi var i sthlm. Och jag var också ganska trött så jag frågade om hon ville vila lite i vagnen. Trots att klockan var 15 så somnade hon på en gång och sov 1,5 timme!!! Ooooops... hon vaknade 16,30 när Joppe kom hem. Men hon var pigg hela kvällen sedan. Lite för pigg kanske. När hon skulle lägga sig 19,30 sa vi att vi får väl se hur det här går. en halvtimme senare ropade hon "häääämta mig" glatt. Men när hon inte fick någon respons bestämde hon sig för att försöka somna och då gick det bättre. =) Söta söta barn!!

Imorgon har vi lyckan att än en gång få leka med våra älskade vänner i Djäkneböle!! Vi har blivit bjudna på middag där och det lutar åt att jag och Tilda far dit lite tidigare så de hinner leka lite =)

Ja ÄLSKAR vekligen att Carro med familj har flyttat till vår grannby!!! Det är helt underbart för ungarna att ha så nära till varandra när man ser hur bra de leker och hur kul de har! Och så ska jag inte sticka under stol med att jag trivs rätt bra i sällskapet jag med ;-)

Puss på dig Carro och tack för att du finns!

Nytt år nya tag

Japp. nu ska jag försöka göra en summering av de sensate veckorna. Julen firade vi i sthlm. Vi flög ner dagen innan julafton och stannade en vecka, dvs kom hem dagen innan nyår. I stockholm har vi bara njutit av sällskapet och tagit det lugnt. Tyvärr drog Tilda på sig en förkylning som bröt ut samma dag som vi skulle fara och fick lite feber och int i örat en kväll, så vi fick åka till Brommaakuten och kolla så det inte var öroninflammation. vilket det visade sig att det inte var, skönt. På julafton var det bara fam Björkman och fam Östfelt. Lugnt och skönt. Tilda fick träffa tomten och blev överöst med paket. =) Vi var även nere vid jön hos mor och far då Tilda fick ett par skridskor. Honälsakde att åka och lärde sig fort knepet för att hålla balansen. Så nu lär det bli hårdträning ett tag framöver =)
På torsdagen innan vi skulle till flyget stannade vi till hos min syster med familj och blev bjudna på brunch. SHIT vilken brunch!!! det var klyftpotatis, korv, äggröra, färskt bröd, bakelser osv osv osv... har aldrig ätit en så god brunch!! Kusinerna lekte och hade superkul!! Tyvärr hann de inte träffas så mycket mer än den sista dagen då både vi och dom var sjuka. Men vi har bestämt oss för att vi ska åka en gång till i vår eftersom det var relativt billigt och gick så smidigt att flyga. Istället för att offra 4 dgr (2 ner och 2 upp) på att åka bil och sova halvvägs så tar det sammanlagt 4 timmar (1tim flyg och 1 tim bil/håll) att flyga. Så jäkla smidigt! Och bokar man i god tid så är det nästan billigare än bil.

Nyårsafton firade vi med Tildas farmor och farfar. De kom på dagen och hade Maja (hunden) med sig. Vi åt nyårsmiddag och gick sedan ner till sjön för att släppa iväg risluftballonger (?), vet inte vad dom heter men sånadära man tänder och så brinner de och fylls med varmluft så de flyger iväg... (!) och så hade vi tomtebloss. Men Tilda skulle sätta ner ett i snön och brände sönder sina vantar... ajaj. Jag var som en riktig pensionär och gick och la mig halv elva. Det blev ju nytt år ändå.

Så, GOTT NYTT ÅR och må ni får ett år fyllt av lycka och kärlek! PUSS

RSS 2.0