Helgen

Ja i i fredags kom så äntligen Tildas farmor och farfar. Oj så kul hon haft i helgen! Ja vi oxå så klart! Vi har laddat Tilda hela veckan för att "lollo" och "aja" ska komma så när de äntligen kom blev hon nog lite blyg och rörd. Men det släppte fort och sedan dess har hon haft farfar och farmor lindade runt sitt lillfinger (framför allt farfar som är en nyfunnen vän). Annars har vi inte hunnit med så mycket i helgen annat än att handla och umgås så det räcker och blir över. Vi är evigt tacksamma för den underbara diskmaskinen som inhandlades i lördags!! I love it! Även om jag inte fick högsta poäng i Expressens/Aftonbladets test om vem som gör mest hemma... Oops. Joppe fick 9 av 10, jag fick 5 (!) av 10... men jag jobbar ju 100 %... måste ju skylla på något.Och så var bil- och hemmareparationer med i testet. Och om jag skulle börja utföra det skulle det bli ganska mycket merjobb för Joppe sedan när jag skulle bli tvungen att fixa till det igen... hehe. Med tanke på hur det brukar gå bara när jag ska skruva ihop ikea-saker... några saker som blivit fel är hyllorna i billy-hyllan (som är åt fel håll så spånet är utåt... och den vita fanéren inåt..), för att inte tala om när jag skulle skruva ihop Tildas gungälg... och satte gungskenan åt fel håll... som ett uppånervänd U, gissa hur bra det gick att gunga då (!) men vi fick oss ett gott skratt iaf =)

Oj vad jag svävar iväg...

På Kristi Himmelsfärd har jag och Tilda blivit bjudna till Sthlm på tjejhelg hemma hos mor och far, men pappa ska till Skottland (därav tjejhelg) så det blir bara jag, Tilda o mamma (mormor). Ska bli så mysigt! Och spännande!! Tilda ska ju flyga för första gången! (Och jag ska åka själv med henne... hjälp, jag måste försöka hålla ett lugnt intryck) =)


Och imorgon på jobbet bär det av på skoterutflykt. Grilla hamburgare och mysa. Ska bli kul!


Trött på Aftonbladets "kaos" "chock" "varning" blaha blaha

"snökaos" "Vargavinter" herrejösses... Vad är det för pulver som arbetar på Aftonbladet egentligen? Man börjar ju undra om de aldrig sett snö eller varit norr om uppsala överhuvudtaget... Idag stod det STORA rubriker om snökaos och hemskt väder. Vad är problemet? Jo att skåningarna inte har ordentliga vinterdäck och inget trafikvett. När det var oväder här uppe var dte ingen större fara, jo visst var det bilar som körde fast och åkte av vägen men endast ett fåtal och inga större olyckor. Och vad är det för snack om hemskt låga temperaturer?'

 "I Norrland blir det inte lika mycket snö. Men däremot kallt, lokalt ner mot mot minus 30 grader. Även i Svealand kommer det att nypa ordentligt i kinderna. Lokalt går kvicksilvret ner mot minus 15.

Det har varit en ovanligt tuff vinter med mycket snö och isande kyla. Och fortfarande är den alltså inte över."

Men hjälp!! Det kommer bli ner mot 30 minus(!), so what? Det är inte dirket ovanligt här uppe, och attd et är en större nyhet att Svealand får ner mot -15 visar ju bara på hur usla vintrar det varit förut, eller på hur usel reporter det är som tycker att det är uppseendeväckande... ojojoj. Och till sist är jag rätt less på att de skriver att det ska bli oväder i "hela landet" men menar egentligen bara söder om Gävle.

Så, Aftonbladets reportrar är välkomna upp till vårt vackra land i norr, välkomna upp till stället där folk beter sig som folk och där man kan klä sig efter vädret.

PS. missförstå mig inte, jag är egentligen på ett strålande bra humör, kände bara för att klaga av mig lite =) Puss


UNDERBAR dag!!!!

Idag har vi varit ute. Vi åkte till Brunnsjön och grillade korv och bara mös i solen. Tilda har inte haft en så bra dag, hon har varit grinig och gnällig hela dagen. Ända sedan hon gick upp imorse... men det var ändå kul tyckte hon när vi var i skogen och eldade. Hon älskar att åka dit! Vi kastade henne i snödrivor och busade en massa och hon gjorde snöänglar. Då och då kom det en skoter på skoterleden som går precis förbi huset. Det såg sååååå mysigt ut att åka skoter!!! Vill oxå... Men vi fick helt enkelt nöja oss med att grilla korv och busa i solen, och det räckte ganska långt det =)

När vi kom hem så var vi tokhungriga och lagade tacos. Tilda smög upp på min stol och satte sig och smygåt av osten...=)

imorgon har vi inte planerat ngt. Beror på väder och humör. Men idag kan vi i alla fall konstatera att vi haft en underbar dag!

Nu väntar BECK!


Utsikt från grillstugan



Grillstugan, mycket väl underhållen och supermysig!



Pappa och dotter busar i snön


Tilda leker dammsugare (!)



Mina älsklingar!!


Tilda gör snöängel


Resultatet (med liiiite hjälp av pappa som fick göra benen)

Goungar i skolan

ja jag älskar verkligen mitt jobb!!!! Det är så kul att se hur mtcket maten påverkar ungarna på skolan och hur lätt det är att få dem intresserade!! I onsdags hade vi svampsoppa på menyn, självklart med nybakat bröd, det är det alltid till soppa. Jag ÄLSKAR savmpsoppa! Men det kan som känt vara lite svårt att få barn att tyckaom svamp, med all rätt, det är rätt slemmig konsistens... men jag måste ju prova. Det blev SUCCÉ!!! De älskade den!! En elev kom och sa att det är skitgott, fastän han "hatar" svamp! Och en annan elev kom och sa att han bara MÅSTE ha recept på soppan! Och han tycker inte heller om svamp egentligen =)

En annan sak som verkligen gick hem i veckan var fisken jag gjorde. Jag krossade corn flakes och blandade med smör/olja och en vitlöksklyfta samt lite salt. Strödde över fisken, som i detta fall var sejfilé (otroligt fin). KÖr i ugnen ca 20 min. Så JÄKLA gott!!! Och de tyckte om det verkade det som! För det blev inte mycket mat över =) Det är så roligt att jag kna märka på eleverna i skolan att de från att jag började var skeptiska till att smaka ny mat och hade jättesvårt att prova nya rätter, till idag då det är snarare regel än undantag att det är en ny maträtt till lunchen, och det är självklart att man smakar, för det KAN ju  vara gott =) Det är det här jag brinner för och jag älskar det jag gör!!

Dags för en uppdatering

Ja i helgen har John Hanna och Hjalmar varit och hälsat på. Tildas farbror med fru och barn. Tilda stupade i säng ikväll, helt slut efter att ha haft kusinen härjandes här en hel helg =) Jag tror Hjalmar var lika trött han. Vi har dock inte gjort något speciellt i helgen annat än att umgås, med det har varit nog trevligt det! Annars letar vi tomter för fullt. Funderar på en tomt som vi kanske kommer få svar på om ett par veckor. Så än har vi inte gett upp!! Trägen vinner!

Idag har jag varit superproduktiv! På förmiddagen var vi på fika hos Tobbe, Carro och Frida. Och oj vad länge sedan det var jga träffade dem!! Insåg hur mycket jag saknar Carro när jag var där... åh vad jag hoppas vio hittar mer tid att träffas nu! Ville aldrig åka hem!

Sedan på eftermiddagen vid 13.30 åkte John, Hanna och Hjalle hem. Då började min produktiva fas av dagen. Joppe och Tilda tog en promenad i vagnen så Tilda skulle få sova. Då passade jag på att plocka undan kaoset som kusinerna ställt till med =) och drog fram dammsugaren, städade kattens låda. Senare på dagen har jag även diskat (ja diskmaskinen är fortfarande ut funktion), sytt nya fotband på Tildas overall och sytt nya spännen till hennes regnbyxor. Attans vad bra jag varit idag!!

Nu ska jag slappa innan jag går och lägger mig. Hoppas på att få sova gott inatt då det varit dåligt av den varan i helgen.


Tilda är överlycklig över att ha hittat en "bulle" under all grädde och mandelmassa i semlan!!



Lördagsfrukost med Hjalle




Kul med kompis i badet!!

RSS 2.0