Bygglov

Nu har vi fått bygglovet beviljat. Så nu ska vi skriva papper på banken, betala tomten, göra geotekniskt prov på marken... till att börja med alltså... sedan... gräva grund och bygga hus =) Mycket nu... Men BARA roliga saker! Tjohoo!!! Vi ska bygga huuuuus!!!!

Det kunde slutat riktigt illa...

Jo.. idag kunde varit sista dagen för mig. Hjälp vad nära det var, när man riktigt tänker efter... Jag var påväg hem från jobbet vid 16.15-tiden. Då möter man ganska många bilar som åker från stan och ska hem. Jag hade passerat Djäkneboda och sträckan över åkern. Kom upp för backen för att fortsätta 90-sträckan inne i skogen igen. Jag körde 80-90 eftersom det var lite moddigt på vägen. När man precis kommit upp för backen och in i skogen så är det en ganska lång raka igen. Då ser jag att det ser lite konstigt ut för det är två bilar bredvid varandra... en i mitt körfält oxå... jag tror först att de står stilla men ser snart att de kommer emot mig i en fasande hastighet. Jag inser då att den bilen som ligger i mitt körfält håller på att göra en HELT idiotisk omkörning av den sista bilen av fyra som han redan kört om (en minibuss med SLÄP är det som kör om). Han borde insett tidigt att han inte skulle hinna. JAG insåg det och försökte i panik blinka med helljusen för att få honom att avbryta omkörningen då jag insåg att det inte skulle gå... men jag ser snabbt att han inte tänker avbryta försöket utan ökar hastigheten vilket leder till att han kommer emot mig i MITT körfält med en OTOROLIG hastighet!! Jag stampar bromsen i mattan och letar efter alternativa flyktvägar åt höger ut i diket... jag hinner precis bormsa så pass mycket att han hinner svänga in i sitt körfält igen och fullborda sin omkörning... jag står nästan stilla då han passerar mig med några centimeter.... jag har då sedan länge (kändes det som i alla fall när allt går i slow motion) hängt på tutan för att visa min ilska och få honom på bättre tankar...

Jag har aldrig varit med om någon så läskigt. Sekunden efter det hänt tänkte jag vända om och åka efter för att ta hans regnr för att kunna polisanmäla honom. Men insåg att jag inte skulle hinna ifatt honom med den farten han höll och att det förmodligen inte skulle leda till någonting. Så med en puls på ca 200 försökte jag köra vidare med koncentrationen i behåll. Var tvungen att ringa Joppe och berätta, väldigt nära till tårar.

Blir så otroligt arg på människor som sätter helt oskyldiga personers liv på spel bara för att de anser sig ha bråttom. Hur jävla bråttom kan man ha om man tycker det är värt att riskera en småbarnsmammas liv med centimeter?... Hoppas polisen tar hans kort snart och att alla löss på alla kameler i hela världen hittar till hans skrev!!!! Jävla idiot.

Overkligt...

Såg just på svt play avsnittet från uppdrag granskning i måndag. Ni som inte sett det än gå in på svt:s hemsida och kolla. Handlar om två flickor 14 o 16 år som blir våldtagna av en 15 årig (?) kille. Ingen tror dem och de blir utdömda av hela samhället och ses som ljugande horor. Alla ställer sig på våldtäktsmannens sida för "han är så snäll och omtänksam". Även efter att pojken erkänt och berättat exakt samma historia om vad som hänt som tjejen gjorde så är det ingen som tror att han är skyldig. Han blir för fan hyllad i kyrkan!!!!! Och den förbannade prästen som bjöd in honom till skolavslutningen i kyrkan trots att han var förflyttad från skolan och hade besöksförbud han borde inte få finnas!! Allt detta medan den våldtagna flickan fått fly hemmet och flytta 50 mil. Efter skolavslutningen händer det igen, han våldtar nästa flicka. Även denna gången blir han dömd, med starka bevis såsom vittnen och dna(!) men... ingen tror att han är skyldig och dömer även ut denna flicka till ett liv i helvete.

Går nu och lägger mig med en stark känsla av overklighet i magen... hur fan kan det här hända?...

NU...

är det officiellt. Jag har frågat "chefen" (!) (joppe) om jag fick berätta, och det fick jag. Nu är det mesta klart med tomten vi har köpt i Yttersjö. Det är en tomt på nästan 1500kvm, i västerläge med en granne på norra sidan och en obebyggt tomt på södra sidan. Åt Öster ligger en vändplan och åt väster skog. Den ligger ca 250m från sjön och i ett mindre villaområde. Såååå fint! Vi har idag lämnat in bygglovsansäkan till kommunen och det lär bli klart till veckan om allt går som vi vill. Leverans av huset (som är ett Höner från Älvsbyhus med alternativ planlösning) är v 21 och slutbesiktning v 31. En röd villa med vita knutar ska det bli. Vi ska ha förhöjt takliv vilket gör övervåningen (det är ett 1,5 planshus med oinredd övervåning) lite större. Vi ska även ha takkupa vilket även det ökar på boytan på övervåningen samt ger ett behagligare intryck utifrån. Tomten är en plan tomt och kommer vara i stor sett utan insyn från vägen (som för övrigt bara används av oss och våra grannar eftersom det är en vändplan där).Här har vi då karta över tomten med husets placering. OCh framtida garage. Kommer bli sååååå bra!!

Öroninflammation... moget(!)

Jo ni läste rätt. Jag har öroninflammation... sedan när blev det annat än en barnsjukdom?! Kände igår kväll att jag hade lite ont i örat till och från. Vaknade 4 inatt av en snabbt stigande smärta i höger öra. Vid 4.30 var jag tvungen att gå och ta en Ipren.. försökte lägga mig igen men det gick inte att ligga ner utan att smärtan strålade från örat ner i nacken och kökbenet! Efter ytterligare en halvtimme (vid 05) klädde jag på mig och gick ner och satte mig i fotöljen med täcket för att försöka sova sittandes. Lyckades inte då smärtan fortfarande var olidlig. Så äntligen vid 06,15 så släppte smärtan så pass mycket att jag kunde lägga mig i soffan. Slocknade direkt, inte så smart med tanke på att jag skulle fara till jobbet 06,30.. jag kom inte iväg förrän tio i sju. Behöver jag säga att jag var trött idag?

Fick en tid hos läkaren i eftermiddags och fick konstaterat öroninflammation och Kåvepenin utskrivet... känns ruskigt vuxet måste jag säga (!)  =)

Nu ska jag och min make sätta oss och välja ut golc och tapeter till nya huset som ska byggas i juni. Japp, nu är det klart. Vi har fått en tomt som vi nästa vecka ska söka bygglov på (vilket jag har svårt att se ska bli ngt problem). Så nu är vi igång!!

uppdatering i bilder

Jo det var ju ett tag sedna jag la in bilder så här kommer en drös...


Så här äter vi välling i familjen "cirkus"Tilda var den som var snäll och hjälpte mamma upp, Joppe han sprang
och hämtade kameran...Kul Joppe (!)... kul... =)Tilda äter limpa (!)Farmor o Tilda ser på fotonJoppe mekar med nya diskmaskinen och får hjäp av Tilda o Maja


Tilda blir inspirerad och mekar med sin spis


Skruvdragare/borrmaskin


Astrid leker att hon oxå är sjuk så hon måste vila i filten =)Högst upp på den hööööööga snödrivan útanför oss


Soooliga dagar!


Tilda så sjuk så sjuk...

Håll till godo. Snart kommer fler.

Fortfarande sjuk

Jo både jag och Tilda. Men nu börjar det släppa för Tilda. Hon är äntligen feberfri, nu är det bara hostan kvar, och att hon ska börja äta lite mer. Hon har fått för sig att hon inte tycker om välling längre, vilket gör kvällarna lite jobbiga. Vi får hoppas att det är övergående det oxå. 
Jag däremot mår piss. Feber och hosta och täppt i näsan. För jävligt. Och så får de inte tag i någon vikarie på jobbet heller så jag känner verkligen att jag inte har tid att vara hemma. Jag vill bara till jobbet och styra upp allt. Får väl känna imorgon hur mycket jag orkar om jag knaprar ipren, då kanske jag kan jobba med en hel del medicini kroppen på onsdag =)

Nä nu ska jag kurera mig i soffa med ytterligare en kopp te.

Skitvecka

Jo det fortsatte i måndagens banor. Skit. Jag har vairt hemma med Tilda ons, tors och fre då hon haft feber ohc hosta. På fredagen var hostan värre än någonsin och febern fanns kvar. Det sägs ju att om du har feber mer än 3-4 dgr så ska du höra av dig till en läkare. Sagt och gjort. Jag ringde sjukvårdupplysningen, blev kopplad til vårdcentralen och fick en "drop-in-tid" vid ett. Som tur var följde Joppe med! Jag hade aldrig klarat det själv då jag var utom mig av oro. Tilda var helt väck. Hon varken åt eller drack något. Och precis när vi skulle fara och kört ut vagnen (som hon suttit i sedan onsdag) i hallen så hostar hon så hon kräks. Flera gången. Och den lilla vätska vi fått i henne under dagen kommer upp igen. Fuck. Vi tar occ iaf till vc och får en hostmedicin utskriven. Hon får den när vi kommer hem vid 14.30. Hon går under på en gång och somnar i vagnen framför Emil på tv:n. Hon sover en timme. När hon vaknar vill hon till varje pris ut. Jag packar på henne kläder och kör henne en kort sväng i vagnen så hon ska få lite frisk luft. När vi kommer hem igen är hostan värre än någonsin. Hon hostar i varje andetag och kan inte säga något för då får hon en ny hostattack. Så här håller hon på en timme innan vi ger henne en ny dos hostmedicin. Trots att hon fick en 4 tim tidigare. Men vi visste inte vad vi skulle göra. HOn fick ju knappt någon luft stackaren. Hon slocknar i vagnen igen (en biverkning av hostmedicinen och att hon blev helt slut av attacken). Vi ringer sjukvårdsrådgivningen (trots att jag hatar dem men vad gör man?). De tycker inte vi ska ge henne någon mer hostmedicin förrän dagen efter. Men de är oroade över att hon inte får i sig någon vätska eller mat. Hon har nämligen samma blöja som hon haft sedan 14.30 och den är helt torr (nu är klockan 19.30). De ber mig pröva få i henne lite saft med en spruta när hon sover. Så ska de ringa om en timme igen. Jag prövar. Vilket resulterar i att Tilda vaknar igen. Gnäller och är eländig, och sedan kräks upp den millilitern saft hon fick i sig och den lilla mängden vätska som fanns kvar i magen sedan innan. Skit också. När de ringer vid 21.30 har hon somnat om och vi har inte fått i henne någon ny vätska. Vi får rådet att prova med vätskeersättning. Och de ska ringa 22 igen. Vi hinner inte ens lägga på luren förrän Tilda vaknar och börjar dricka vatten ur sin vattenflaska. Skönt. Nu kanske det släpper. När de ringer igen har vi dessutom sett att hon har kissat, och än minimalt men hon kissar iaf. Så vi slapp åka in och vätska upp henne. Vi klarade oss med en hårsmån. Vi lägger Tilda i sängen istället efter att ha läst en bok och gjort kvällsritualen. Tilda somnar snabbt och hostar en del under natten men ingenting jämfört med under eftermiddagen.

Nu på morgonen har hon hög feber igen. 39,4. Hon är dock en smula piggare och har ätit två skivor ost, en tugga våffla och druckit juice. Det är långt ifrån vad hon skulle behöva äta men ett liiiitet framsteg iaf.

Nu ska vi bara hålla tummarna för att febern ger sig, hon är helt slut av all feber. Och att hon inte får några mer hostattacker, jag hatar att ge henne hostmedicinen då den gör henne så dåsig och illamående. MEn vi har verkligen inget val när hon hostar så hon inte får luft. Har inte febern försvunnit till måndag så blir det sjukan. Själv har jag åkt på förkylning. Igen. Såklart, jag får ju allt som Tilda har. Om än i mildare dos.

Skitbörjan på veckan...

Jo... minst sagt. Igår hände det en hel serie med otrevliga saker. Tilda fick feber, hon som skulle vara ledig och ha roligt med pappa måndag och tisdag, nu fick de vara hemma och kurera sig istället. Och på jobbet hände det en hel del skaer som gjorde dagen mindre kul. Jag började jobba klockan 8.30. Klockan 8, 50 gick strömmen. Skit oxå. Jag hann precis starta upp stekbord, potatiskok, pastavatten osv, så försvann strömmen. Och den var borta ett bra tag, nästan 1 1/2 timme. Så det var bara att bege sig till ICA och handla korv som vi kunde grilla till lunch. Sagt och gjort. Ganska trevligt tyckte vi, då solen sken och det var helt ok väder. Men... när vi kommit ut och börjat grilla så öppnar sig himlen och det börjar regna (!). Ösregna. Alla ungar är dyblöta efter att ha fått i sig lite korv och beger sig in igen. Då är ett av två torkskåp trasigt så de kan inte torka sina dyblöta kläder ordentligt. Jag själv ska ta tag i disken. Trodde jag ja. När jag ska vrida på diskmaskinen (som jag vred av när strömmen gick) så står jag helt plötsligt med vredet i handen. Den jäkeln lossnade. Jahapp. Nu har jag ingen diskmaskin heller. Blir mer pappersmuggar och plastbestick till mellis den dagen. Ja så jag har inget att göra då jag inte kan diska, så jag tänkte att jag kunde sätta mig och uppdatera EKP-papper (egenkontrollprogram). Men..då fungerar självklart inte inloggningen på datorn. Så det blev inte heller gjort.

Idag har vi haft en lite bättre dag på jobbet. Fritidsbarnen har åkt bobtävling i Gräsmyr, och självklart tog vi hem storkovan =) och ungarna hade superkul! Och hör pch häpna, ingen bröt några ben! =)

Nu blir det väldigt snart sängen för mig... är sååå knäckt.

Smart tjej

Jo.. Tilda har koll på saker. Idag var vi och handlade. Vi hade köpt ett paket tamponger till mig och när Joppe (så fint) frågade var man skulle ha dom så sa hon "I musen" Hahahahahaha hon kan sina tjejsaker hon!

Igår var det skoterutflykt med skolan. Såååååå roligt var det! Alla var på superhumör och solen sken! Så till påsk blir det att lära sig köra skoter så jag kan köra nästa år på utflykten istället för att sitta bakpå. Tyvärr måste jag ta ett separat skoterförarbevis då det togs bort från vanliga körkortet januari 2000... jag missade att få det "på köpet" med 10 månader då jag tog mitt körkort oktober 2000. SKit oxå. Men nu ska jag lära mig på riktigt att köra skoter!

RSS 2.0