Snö snö snö... och storm

Japp. Det summerar dagen. JÄKLAR vad snö det har kommit idag! Jag kan säga att resan både till och från jobbet idag var mer än intressant... framförallt hem... är glad att jag kom hem utan att behöva lifta sista biten för att bilen ligger på en åker. Mend et tog sin lilla tid. Man såg max två meter framför bilen för det snöade så mycket. Och blåsten gjorde att det drev snö över hela vägen. Så vissa delar var helt kala och andra delar slog det nästan in underredet på bilen. Jag hade redan innan jag åkte från jobbet mentalt ställt in mig på att jag skulle åka i diket, så jag hade klätt på mig täckbyxor och varma kläder ifall jag skulle behöva skotta fram bilen, eller stå ute och vänta på hjälp. Jag skulle ta med en spade från skolan oxå tänkte jag men jag hittade ingen bra. Som tur var behövde jag ingen. Och konstigt nog såg jag inga bilar l'ngst vägen som satt fast eller hade kört av. Jo en, men den stod på sin egen uppfat till huset, men hade bara inte kommit ända upp. Och på väg till jobbet var det en bil som hade sladdat och låg i diket. Men annars lugnt.

När traktorn var och plogade gården här så stod både jag och Joppe helt hänförda i fönstret och tittade (Tilda sov, annars hade hon oxå varit klistrad vid fönstret). Det var så mycket snö!!!!! När han kört första varvet var den en plogvall på över en meter utanför oss.

Imorgon ska det bli spännande att se om vi får ut bilarna från parkeringen. De brukar nämligen vara dåliga på att ploga vägen utanför parkeringen, för den har kommunen hand om.

Idag har Peter från Älvsbyhus varit här. Så nu har vi ett preliminärt leveransdatum på huset... men det lär spricka på en gång, för kommunen är inte snabbast i Sverige på att handlägga ärendet om tomten som måste vara klart innan vi ens kan skicka in papper på bygglov osv... Så det blir vän någon gång i oktober... i bästa fall. För kommunen kommer inte ta upp ärendet förrän nästan möte, i slutet av februari(!). Och det är inte ens säkert attd e hinner då. Hur jäkla svårt kan det vara?... Jag vill ha mitt hus NU! Det händer ju ingenting...

Liten uppdatering

Jahapp, den här veckan har inte riktigt gått i friskhetens tecken. Det började på söndagkväll, precis när jag tänkt släcka lampan och sova (vid 22) så hör vi hur Tilda kräks i sitt rum. Vi rusar in så klart och bäddar rent samt tvättar henne. Stackare. På måndagen var jag o Tilda hemma, jag var dålig i magen och Tilda oxå. Men hon kräktes inte mer i alla fall. På tisdagen var vi oxå hemma. Men då mådde vi bra allihop. Tisdag eftermiddag är det Joppes tur. Han säger att han känner sig lite risig och går upp och lägger sig efter jobbet, utan middag. Sedan får han sitta på dass onsdag och torsdag. Jag jobbar de dagarna och Tilda är på dagis. Så natten till idag (fredag) så vaknar jag 00.30 av att jag mår pyton. Går upp på toa och blir sittandes ett tag. Sedan får jag springa mellan sovrummet ohc toan ett par gånger till innan jag beslutar mig för att lägga mig i soffan på nedervåningen för att inte väcka upp Tilda. Så idag var hela familjen hemma för magsjuka, bara Tilda mådde riktigt bra, eller ja, hon har ju blivit snorig och hostig nu istället...Men som tur var för mig så blev det inte värre än det var inatt. Så idag har varit en ganska bra dag.

På husfronten står det lite stilla just nu. Markägaren ska fixa fram lite papper innan vi kan beställa ett geoprov på marken och skriva på köpeavtal. Men så länge lånet är ok och tomten utlovad till oss så är jag glad. Nu hoppas vi bara på att pappren blir klara så fort som möjligt och att kommunen kan tänkas bevilja ett bygglov för vårt fina hus så vi kan komma igång. Det ska bli så spännande! Det här är vårt livsprojekt! Vi har visat Tilda huskatalogen med planlösningen och hon fattade snabbt galoppen " Illa ova dä" (Tilda sova där, i det rum som ska bli hennes) "mamma, pappa ova dä" osv osv. Men, att hon på riktigt förstår vad det handlar om tror jag ju inte =) Men hon älskar att vara ute vid tomten och hälsa på markägaren och hans familj, de har nämligen en dotter i Tildas ålder som heter Alice, så det här lär ju bli kanon!


Ny dag, nya lösningar

Ang. tomten. Jag pratade med min far igår och berättade om att vi var så ledsna över att vi kanske inte skulle ha råd tat köpa tomten och bygga huset då vi skulle bli tvugna att göra en massa fyllnadsarbete osv på den sluttande tomten. Men pappa fick mig på helt andra tankar. Han berätta om deras tomt (vilken är helt underbart fin idag) och hur mycket den hade sluttat när de skulle bygga sitt hus och hur oroliga de avrot för det, men det blev ju riktig bra! Och jämför med den tomten så sluttar vår tomt ingenting!!Han fick mig oxå att inse att vi har tappat lite av den grundtanken vi hade, att huvudsaken är att vi får bo i hus där vi vill bo! REsten kan man ta eftersom. Och vi vill verkligen bo på den tomten!! Det är PERFEKT läge, PERFEKT storlek, PERFEKTA grannar!! Det är vår drömtomt!! Så nu har vi planerat för hur vi ska göra den. Huset ska stå lite upphöjt högst upp på tomten, sedan ska vi straxt nedanför verandan ha första etaget. Efter det blir det en GRÄSMATTA (!), sedan ett etage till. Det kommer bli såååååå fint!!! MEn som sagt, det här är framtida planer. Det vi ska satsa på att göra allra först är att bereda marken där huset ska stå. Och så flyttar vi in och tar resten eftersom det ramlar in pengar. Eller nåt. Det kommer bli så fiiiiiint!!!! VI HAR FÅTT VÅR DRÖM OCH DEN BLEV BÄTTRE ÄN VI NÅGONSIN KUNDE ANA!!Ps. Mindre roligt idag är dock att Tilda kräktes inatt... så nu blir vi nog sjuka allihop. Hoppas hon inte kräks något mer, tycker så synd om henne, hon blir så förtvivlad när hon kräks..

Deppigt värre...

Har varit och kollat på tomten idag. Alltså inte han som kommer med juklappar utan den yta vi varit så inne på att köpa. Men idag blev vi återigen nedslagna till marken efter att ha svävat på rosa moln ett par dagar. Idag insåg vi hur mycket tomten faktiskt sluttar. Det kommer krävas en hel del fyllningsmassa för att få den plan. Och vi har en ruskigt snäv budget. Vi har helt enkelt inte råd med några större utsvävningar. Jag började fundera på att göra tomten i etager, så det inte ska bli så högt ut mot den väg som går vid kanske av tomtgränsen. Jag tror det skulle bli riktigt fint att göra två etager. En där huset står med en gräsyta i nivå, och så en nivår nedanför med en lätt sluttning emellan. Då kan man ha sandlåda och så på en nivå och så veranda och så vidare på en nivå. Men Joppe är inte alls med på den idén. Han är helt inne på att ha en helt slät tomt. Men jag anser att vi har mycket yta att arbeta med och därför har "råd" att göra en tomt i etage. Man förlorar inte mycket yta på det och det kan bli riktigt fint, nu är bara frågan hur jag ska få med honom på det. Förutom att det blir finnare så tror jag oxå att det kommer bli billigare, för då behövs ju inte lika mycket fyllningsmassa. För det är det som förstör för oss nu. Och jag försöker behålla grundtanken, vi kan inte få vårt drömslott med 4000 kvm tomt och kakel i badrummet. Inte på en gång i alla fall, huvudsaken nu är att vi får bo i hus och ha en tomt man kan röra sig på. Att få något eget. Men just nu vet vi inte ens om vi har råd med fyllningsmassa för att ställa upp huset. Vi vet inte ens om vi har råd att förbereda tomten för husbygge, dvs att ta vort stubbar, stenar och jämna ut marken. Jävla skit... Där försvann den drömmen oxå... Verkar det för bra för att vara sant så är det förmodligen det..

För nyfikna bloggföljare...

kommer här lite bilder på vår (ja den är inofficiellt vår) tomt. =)Jippie!!!!

Nu är det klart! Vi fick lånet!!! Så nu har vi berättat för markägaren att vi köper tomten, och så ska vi bara fixa resten (!) så är vi husägare!!! Så jäkla häftigt!! Förstår ni hur stort det här är?! Nu ska vi göra det vi drömt om! Vi ska bygga hus!! Shit... vet inte själv om jag förstått... JIPPIE!!!!!!


http://www.erasweden.com/sv/Maklare/Umea/Objektlista/Objektpresentation/?GID=OBJ25589_857281343

Ny dag nya tag..

Idag har det gått lite bättre. Efter en sörjande dag igår då vi såg våra husplaner försvinna iväg, kommer de idag sakta tillbaka. Joppe sörjde igår men efter en promenad ensam ute fick han nya krafter och hans jävlaranamma kom fram! (jag visste att han hade det i sig och vägrade därför ge upp) Idag ringde de från banken för att ge det besked vi trodde vi skulle få; nej. Men det usla var att det var inte ens dumkärringen vi pratade med igår som ringde. Hon hade skickat en budbärare med det hemska beskedet. Och han var ju inte alls insatt i vårt ärende så han kunde inte svara på några frågor eller hjälpa oss vidare. Han kunde bara säga "Nej". Nej, ni får inte låna 1.8 milj. Nähäpp... men kan vi få några alternatvi då tänkte vi? Men de frågorna kunde han inte svara på. Fegt av kärringen att inte ringa själv. (Vi är irriterade på henne redan från början då hon betedde sig ruskigt oproffsigt igår på mötet).

Joppe lackade ur och ringde Citykontoret på bankeni fråga för att höra om det fanns någon annan vi kunde få prat amed som var lite mer kompetent. Jo vi fick ett nytt möte i stan imorgon. För att se på alternativa lösningar, de kunde ändå inte lova att vi skulle få låna hela beloppet.

Joppe ringde även ÄLvsbyhus för att berätta att vi inte kunde genomföra det planerade köpet då vi inte hade något lånelöfte. Han som arbetar på Ä-hus blev mycket förvånad och sa att om inte VI fick något lån (med de förutsättningar vi har) så skulle Ä-hus behöva lägga ner sin verksamhet för då skulle ingen få låna pengar till hus... Joppe passade även på att berätta vad kärringen på banken sagt om Älvsbyhus, hon hade nämligen sagt att hon hört "dåliga saker om Älvsbyhus" (vilket senare visade sig att hon inte visste vem som sagt det och inte visste riktigt avd det handlade om, hon visste bara vagt att hon hört något dåligt, säkert från tv). Kontakten vi har på Ä-hus sa då bara "oj då" väldigt förvånad och stött, och tog hennes namn och nummer för att prata vett med henne...

Ytterligare en person som Joppe ringde var självklart sin far. För att berätta det tragiska att våra husplaner gått i kras. Han blev oxå väldigt förvånad och irriterad över den brist på hjälp vi fått från banken. Så han ringde upp sin bankkontakt i Kalix och chefen på detta kontor har nu pratat med tanten vi hade som kontakt samt den nya kontakten på Citykontoret här i stan. Och sagt att dethär ska vi ordna.

Fungerar det inte alls på den banken Joppe ska till imorgon så kommer Ä-hus med största sannolikhet fixa ett lån på en annan bank åt oss. För de vet med deras kalkyler att vi klarar det. Och det vet vi med. Vi bor för fasen billigare i det nya huset än vi gör idag i bostadsrätten...


Kommer bli svårt att sova inatt...

Fast i en bostadsrätt...

Utan tomt. Husplanerna gick åt helvete. Kan man lugnt säga. Vi var på banken idag. Det verkar som om hur jag än gör så har jag arslet bak. Nu när jag väl har ett fast jobb, ja då är det för låg lön så vi får ändå inget lån. När man slår ut min lön på årets alla månader (då jag har upphållstjänst) har jag en månadslön på 15500 kr... fattiglapp med andra ord. Så jag stoppar Joppes och mina drömmar om hus. När jag var arbetslös sa vi att bara jag får ett jobb så är vi igång. Nu har jag ett jobb, men för lite i lön, så nu gör det ändå inte.

Det gjorde SÅ ONT att se Joppe idag när vi kom från banken. Vi trodde verkligen på det här, och det här var vår sista chans att få flytta till hut här i ume, det går inte att hitta ett billigare hus och tomt. När vi kom hem efter att ha fått nobben från banken en andra gång så var Joppe nära till tårar. Han bara satt i fotöljen och såg så nedslagen ut att jag fick riktig panik! Hatar att se honom så ledsen. Jag vet att det här är hans största dröm! Han skulle göra vad som helst bara han får ett hus. Men jag stoppade det den här gången oxå. Fan i helvetes jävla skit!!!!!!!!!


Hemma igen

Det är vekligen superkul att fara bort ett tag. Men fasen så skönt det är att komma hem igen! Det tyckte nog hela familjen, inklusive katten. Tilda har fått upp alla saker hon fick i julklapp så vårt hem ser ut som leos lekland... saker ÖVERALLT! Men hon har kul och det är huvudsaken! Just nu sitter hon i ett tält hon fick av sina kusiner i Sthlm, hon kryper ut och in och leker och leker. När hon sticker ut huvudet ur öppningen på tältet så står håret rakt upp för det är så statiskt. Hihihi hon ser för roligt ut!

När vi kom hem hade våra underbara grannar skottat vår entre så vi behövde inte pulsa i snö för att ta oss in. Så skönt! Men verandan var det VÄÄÄLDIGT mycket snö på och vår andra bil som stått på parkeringen i två veckor syntes knappt! Det såg bara ut som en enorm snöhög!!

Imorgon blir det jobb för hela slanten, ska vara på fritids hela dagen så det blir skoj! Spännande att se nya köket oxå!

Så hemskt så hemskt...

Har just lagt Tilda. Det är så hemskt numer... hon blir tokledsen när man går... eller egentligen blir hon nog arg, men mitt hjärta säger att hon är ledsen och det värker ordentligt!! jag vill bara gå in igen och krama om henne! Men det får jag inte för jag vet att det blir värre då... la henne för ca 5 min och hon skriker.... det är så jävla jobbigt så jag har ont i magen!! Känner mig superirriterad och kan inte prata med någon för det enda jag hör och kan koncentrera mig på är Tildas skrik. Åh varför slutar hon inte?! Jp jag vet ju varför, för hon är i värsta trotsen och då blir det alltid såhär när hon ska sova, men det gör det inte mindre jobbigt. Jag vet ju innerst inne att om hon hade varit ledsen eller rädd så skulle hon ju inte somna och absolut inte sova bra på nätterna. Men helvete!!! Jag vill bara skrika, som henne, för jag tycker det är så tungt!! Hoppas det är snabbt övergående för annars går jag sönder!!

RSS 2.0