Vi har förlorat en morfar...

Natten till idag dog Joppes morfar, Börje. Efter en tids sjukdom har han nu fått frid och är utan smärta och lidande. Vi saknar honom men känner oss lugna av att han nu har det bra. Goa Börje, han var en sprallig person med mycket humor och värme. Vila i frid älskade morfar!


Spenatsoppa

Idag har vi ätit spenatsoppa till middag. Med kokt ägg till. Det är såååå gott!!! Joppe är värsta stjärnkocken! Och Tilda hade spenat i heeela ansiktet. Även om hon mest åt ägg =) Det är så bra att de äter soppa en gång i veckan på hennes dagis för vi tycker själva att det är god och bra mat så det är bra att hon vänjer sig med det.Jag börjar känna mig sjuk igen. Så trist. Det kliar i halsen och jag känner mig helt matt. Och Tilda har oxå blivit sjuk igen. Hon var ju förkyld för bara några veckor sedan. Men nu är det tydligen dags igen. Tycker inte ens hon hann bli riktigt frisk emellan. Inte jag heller för den delen. Men men.


Övre delen färdig

Nu har Joppe tapetserat trappens övre del och övervåningen utanför vårt sovrum. Såååååååå fint!! Han e så bra! Så nu är ställningen i trappen borta så man slipper åla upp och ner. Han har jobbat som en tok i helgen!!! Hela dagen idag har han kämpat! Men jag och Tilda vi har bara njutit av solen idag. Och så har vi varit över till Nordmaling och hälsat på Petra, Magnus och Ally en sväng. Supertrevligt!!! Trivs så bra i deras sällskap! När vi kom hem så var Joppe klar och hade åkt och köpt mat på MAX. Här blir man bortskämd mår ni tro!!

Ska försöka ta kort på trappen när den är klar! Vi har hittat en så snygg tapet! Vi har gjort en fondvägg på den "långa" väggen rakt fram i trappen och så har vi en ljus tapet på övriga väggar samt. Sååååå fint!!!

Förkylning och klaustrofobi

Japp, nu har förkylningen slagit till hos mig oxå. Jag trodde jag skulle klara mig då resten av familjen var sjuka för nästan två veckor sedan. But noooo. Så nu sitter jag här, hemma från jobbet, och varvar glass och te då kroppen inte bestämt sig för om jag fryser eller svettas. Men jag känner mig en smula bättre idag än igår. Då var jag totalt däckad. Så det blir nog en dag till vila hemma och sedan back to work. Saknar jobbet.

Joppe är i full fart här hemma. Hela helgen har han byggt en ställning i trappen för att kunna riva ner gamla tapeter och spackla. Och fort går det. Nu ska han bara slipa och tapetsera. Men vi har inte valt tapeter än och DET kan ta tid. Så vi får fortsätta krypa genom den klaustrofobiska trappställningen som kräver att man ålar sig igenom ett hål som är precis så stor att vi kommer igenom. Som att födas på nytt varje gång man går upp eller ner för trappen. Haha kanske skulle behålla ställningen dä och erbjuda någon sorts hokus-pokusterapi i form av på-nytt-födelse för desperata stackare som känner sig villiga att betala =) hahahaha denna förkylning ger mig OTROLIGT bra idéer. Dags för mer te.Svininfluensa

Nej nej lugn bara lugn. Vi har inte fått svininfluensa. Än. I början var jag inte orolig alls. Eller ja, lite kanske. Men nu... nu när de skriver att även personer UTAN tidigare sjukdomsbakgrund kan då eller bli allvarligt sjuka, då reser sig håret i nacken och klumpen i magen växer. Jag är inte så orolig för mig själv. Men Joppe, med sin reumatism... och TILDA!!!!!! Tänk om TILDA skulle åka på den!!! Jag känner redan nu vid tanken att jag blir helt utom mig av oro. Jag vet inte vad man ska tro längre om allt detta. Först slår de på alla larmklockor och säger att det är jättefarligt. Sedan lugnar de oss och säger att det inte alls är så farligt, så länge man inte har andra komplikationer. Men nu har de ändrat sig igen. Måtte inte min familj åka på det här! Rapporterna om nya dödsfall hänger som ett svart moln över mig hela dagarna och även om jag försöker vara lkugn och inte hetsa upp mig så kan jag inte låta bli att spetsa öronen så fort rapporterna kommer om nya dödsfall eller allvarligt insjuknade personer. Snälla rara högre krafter (om det nu finns några) låt oss klara oss igenom detta helskinnade!

Slutligen vill jag bara svära lite åt kvällstidningarna som skrämt upp svenska folket (inklusive mig själv) bara för att tjäna pengar! Jäkla blodsugare.

Trött trött trött

Har en dålig dag. Skulle lämna Tilda på dagis första gången idag. Det gick å helvete. Hon grät hela vägen till dagis och var tokledsen när jag skulle lämna henne. Jag grät nästan i bilen påväg till jobbet. Vill aldrig mer lämna henne. Men jag måste. För hennes bästa. Men om det fortsätter gå så här dåligt så vägrar jag. Då får hon gå samma tider varje dag. Så Joppe kan lämna. För då går det tydligen bättre. Hon säger ingenting ibland när han ska gå. Men när jag lämnar, då rasar jorden under både henne och mig.

Sedan har jag jobbat sent idag. Tycker inte om måndagar så mycket nu. De är stressiga på jobbet då jag börjar senare och slutar tidigare i köket, fast dagen i sig är lång. Jag förlorar sammanlagt 3 timmar i köket på måndagar och det gör mycket. Hinner inte förbereda på bra till tisdagens mat. OCh imorgon ska vi äta köttbullar. Så det är några kilo som ska rullas. Och så slutar jag sent så jag hinner bara träffa Tilda en timme innan hon ska sova. Och det är alldeles för lite.

Så idag är en dålig dag. Tanken slår mig; är det så här det kommer att vara nu? Någon annan träffar mitt barn mer än vad jag gör? Någon annan får uppleva hennes utveckling mer än mig? Någon annan får höra hennes nya ord före mig?... Det är så här det kommer att vara. Det är bara att vänja sig.  Missförstå mig rätt, jag ÄLSAKR mitt jobb och stortrivs!! Men Tiden ifrån Tilda är stressande. En ständig kamp emot klockan.

Idag är en dålig dag. Och nu slutar den. Imorgon tar vi nya tag.

RSS 2.0