Ny dag nya tag..

Idag har det gått lite bättre. Efter en sörjande dag igår då vi såg våra husplaner försvinna iväg, kommer de idag sakta tillbaka. Joppe sörjde igår men efter en promenad ensam ute fick han nya krafter och hans jävlaranamma kom fram! (jag visste att han hade det i sig och vägrade därför ge upp) Idag ringde de från banken för att ge det besked vi trodde vi skulle få; nej. Men det usla var att det var inte ens dumkärringen vi pratade med igår som ringde. Hon hade skickat en budbärare med det hemska beskedet. Och han var ju inte alls insatt i vårt ärende så han kunde inte svara på några frågor eller hjälpa oss vidare. Han kunde bara säga "Nej". Nej, ni får inte låna 1.8 milj. Nähäpp... men kan vi få några alternatvi då tänkte vi? Men de frågorna kunde han inte svara på. Fegt av kärringen att inte ringa själv. (Vi är irriterade på henne redan från början då hon betedde sig ruskigt oproffsigt igår på mötet).

Joppe lackade ur och ringde Citykontoret på bankeni fråga för att höra om det fanns någon annan vi kunde få prat amed som var lite mer kompetent. Jo vi fick ett nytt möte i stan imorgon. För att se på alternativa lösningar, de kunde ändå inte lova att vi skulle få låna hela beloppet.

Joppe ringde även ÄLvsbyhus för att berätta att vi inte kunde genomföra det planerade köpet då vi inte hade något lånelöfte. Han som arbetar på Ä-hus blev mycket förvånad och sa att om inte VI fick något lån (med de förutsättningar vi har) så skulle Ä-hus behöva lägga ner sin verksamhet för då skulle ingen få låna pengar till hus... Joppe passade även på att berätta vad kärringen på banken sagt om Älvsbyhus, hon hade nämligen sagt att hon hört "dåliga saker om Älvsbyhus" (vilket senare visade sig att hon inte visste vem som sagt det och inte visste riktigt avd det handlade om, hon visste bara vagt att hon hört något dåligt, säkert från tv). Kontakten vi har på Ä-hus sa då bara "oj då" väldigt förvånad och stött, och tog hennes namn och nummer för att prata vett med henne...

Ytterligare en person som Joppe ringde var självklart sin far. För att berätta det tragiska att våra husplaner gått i kras. Han blev oxå väldigt förvånad och irriterad över den brist på hjälp vi fått från banken. Så han ringde upp sin bankkontakt i Kalix och chefen på detta kontor har nu pratat med tanten vi hade som kontakt samt den nya kontakten på Citykontoret här i stan. Och sagt att dethär ska vi ordna.

Fungerar det inte alls på den banken Joppe ska till imorgon så kommer Ä-hus med största sannolikhet fixa ett lån på en annan bank åt oss. För de vet med deras kalkyler att vi klarar det. Och det vet vi med. Vi bor för fasen billigare i det nya huset än vi gör idag i bostadsrätten...


Kommer bli svårt att sova inatt...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0