Oliiiiiidligt hett...

Det var ett bra tag sedan jag skrev. Skärpning nu Mia!!! Men nu ska jag uppdatera här lite. Kristi himmelfärd var mamma o pappa här. Såååå kul! Vi grillade och åt middag på nya verandan... var en sväng på stan och shoppade... och hade jättetrevligt! Och hundarna var med oxå. Tilda tycker om hundarna!








Vi började även prata om staket till verandan när mamma o pappa var här. Och nu är projektet igång. Joppe har satt upp stolparna och köpt virke till staketet så nu är det pågång. Men idag gick det inte att bygga staket. Det har varit så ruskigt hett här idag!! Vi har haft 30 grader varmt.. och vår uteplats ligger i söderläge och i lä från all vind så det har nästan inte gått att vara där. Vi har haft Tilda i badbaljan större delen av dagen.


Hm... får man verkligen stå på bordet?!...






Vaaaaar är Tilda o pappa?!


Tittut!!!!


Igår var även Tobbe, Carro och Frida här. Tilda och Frida är verkligen BÄSTA kompisar!! De tycker så mycket om att leka med varandra!! Jag tror det är för de är lika vilda och tokiga båda två. Visst tar det en lite stund innan de kommer igång men när de väl är igång så är det svårt att stoppa dem! Igår höll de på till halv nio!! Och de hade sååååå kul! Sprang och jagade varandra, låg och fnittrade tillsammans på en madrass på verandan, körde dockvagn, bil, osv osv.


Busungarna Tilda o Frida


Snillen spekulerar...



Sagostund med Carro


Goungarna


Just nu är Joppe med ett par kompisar på stan och tjuvlyssnar (de har inte köpt biljett) på Whitesnake. De spelar nere vid kajen i stan men man kan lätt sitta utanför och lyssna. Och då slippa betala de nästan 600 kr som biljetten kostar (!).  Hoppas han har kul... och att han inte kommer hem för sent... jag kan inte somna utan honom... =)

Nu kommer bilder på verandan

För er som trånat och längtat efter bilder på nya verandan (känn er träffade mamma o Sara) här kommer de. Vi byggde ut den lite så nu är den stoooor =) Ja, det är klart allt är ju relativt, men den är stor jämför med förut. Och så fick jag Joppe till att sätta upp spaljé (stavning?!) som jag ska låta växa slingerkrasse i. För det hade vi på vårt landställe när vi var små. Och mamma skötte den där krasse så bra och den var såååå fin! Så jag vill ha en egen. De ska tydligen vara ganska tålig så det borde jag väl klara av.


Firar med smörgåstårta när verandan var klar.




Mysigt värre! Ni får tänka er krassen som slingrar sig upp för väggen =)




VÄldigt bra insynsskydd blev det faktiskt =)



På tillväxt (i pappas lilla växthus)



Tilda drog sitt strå till stacken när det gällde att bygga verandan




Jag tror nog hon ska bli hantverkare....

Intervju på tisdag

Tack alla ni som håller tummar och tår för mig! På tisdag gäller det! Då ska jag på intervju på Hörnsjö friskola där jag sökt tjänsten som kock. Så halv tio på tisdag (min och Jonas bröllopsdag för övrigt) får ni hålla alla tummar och tår igen!!

Drömde häromnatten att jag inte ens fick komma på intervu hos dem. Att de ringde och sa att de inte ville ha mig. Hoppas det inte är ett tecken... =)


Ytterligare en möjlig väg att gå

Idag har jag pratat med VIVA vägledning här i stan. Det är Umeå kommuns vägledning när dte gäller vuxenutbildningar. Jag var där för ett tag sedan och frågade dem om jag fick studera till miljökonsult hos ett privat utbildningsföretag. Men de sa bara kort (och ganska otrevligt) att det fick jag minsann inte. Här prioriterade de dem som inte hade komplett gymnasieutbildning och jag kunde inte räkna med att kommunen skulle sponsra min utbildning. Ville jag bli miljökonsult fick jag finansiera det själv (vilket skulle leda till en studiekostnad på 18000 + moms och inget bidrag från CSN)
Nedslagen på jorden igen gick jag ledsen och upprörd därifrån. Men skam dem som ger sig!!! (är det något jag är stolt över är det mitt "jävlar-anamma") Jag skickade ändå in en ansökan om att få gå utbildningen och hoppades att den skulle behandlas av någon annan än den otrevliga människa som missat charmkursen. Nu har det gått ett tag och jag har inte hört ngt från kommunen. Så jag ringde VIVA igen och frågade hur det gått. Jag fick då prata med en betydligt mer hjälpsam person som sa att de vanligtvis inte sponsrar utbildningar som man normalt kan läsa på kombux eller universitetet här i Umeå. Jag fick då reda på att alla kurser fanns på komvux, och att man själv kunde pussla ihop sin utbildning och ansöka här. Sagt och gjort. Jag for hem och sökte de kurser jag behöver för att bli miljökonsult. Alla lurer är på distans och ger heltidsstudier i ca en termin. Nu har jag redan läst vissa av kurserna tidigare... så dp kanske jag kan lägga till andra nödvändiga kurser. Hoppas hoppas hoppas! Vore så kul att få plugga till miljökonsult. Och vem vet, kanske kan jag starta "Mia's konsultfirma inom livsmedel och miljö" i framtiden =)

Myra är född!

Min systerdotter Myra föddes den 11 maj kl 06,49! Välkommen till världen lilla prinsessan! Idag fick de åka hem från BB. Men nu är det låååångt till Stockholm för moster Mia...

Nu är Tilda tillbax på dagis

I helgen har Tildas farmor och farfar varit här. Och hunden Maja. Tilda var lyrisk!! De kom på fredagkvällen vid 6. Tilda blev helt galen av lycka! Som hon spexar när vi har främmande! Hon var i full fart här så vi hade inte hjärta att slänga henne i säng förrän halvåtta. Då var hon helt slut efter att ha sprungit runt och busat och slängt sig i Majas hundbädd. Toka. Sedan gick hon hela helgen och ropade på "loo" (farmor). Så fort farmor var mer än två meter bort så var det "loo" i ett frågande tonfall. Hon tycker verkligen om sin farmor =)


Busar med farmor i badet



Vi tog även en sväng på stan och söta underbara Ärtan fick äntligen chans att handla lite söta flickkläder till sitt barnbarn. Hon har ju bara fått pojkar så hon tycker det är kul att få handla lite klänningar och sånt =) Tilda blev så bortskämd så.

Medan vi var på stan så byggde farfar (även om man inte får kalla Ove för det offentligt för han tycker det låter så gammalt) :-) och Joppe ny veranda på vår uteplats. Det blir såååå fint!! Stor och härlig! Men nu måste vi skaffa något insynsskyddande för annars är det som att sitta på en scen här ute =) Men fint blir det!





Glasspaus i bygget



Tilda äter glass hos farfar




Självklart blev Tilda jsuk i helgen oxå. Typiskt när farmor och farfarvar här. Hon fick ju sin mässlingsvaccin för snart 2 veckor sedan så vi väntade nästan att hon skulle få feber. Och det fick hon. På fredag kväll började det. På lördagen var hon som vanligt men jag tyckte hon kändes lite varm när vi var på stan så jag tog tempern på henne när vi kom hem. Mycket riktigt, feber. Natten till söändagen var hemsk. Då vaknade hon kvart i tolv och hade 39,7 i feber. Jag blev livrädd. Jag har fortfarande färskt i minnet hur hon var när hon hade rota och hade över 41 grader... Vill inte vara med om det igen. Hon yrade när hon skulle somna och tyckte det var otäckt så jag bar in fotöljen i hennes rum och satt och höll henne i handen. Tre timmar tog det, sedan började febern ge sig och hon kunde somna igen. Jag trodde att jag hade klarat alla hennes hemska turer till akuten ganska bra men tydligen inte. Spåren sitter i. Jag var så utom mig av oro bara för att hon hade lite feber nu. Jag var skräckslagen för att den skulle öka och när hon hade 39,7 på natten så var det jätteläskigt. Jag är så rädd att det ska bli som när hon hade rota och febern bara steg och steg och inget hjälpte. Det var såååå hemsk!!! Att se henne helt slapp och livlös i mina armar och inte kunns få ner tempen på henne. Har aldrig känt mig så maktlös.

Men nu är hon tillbaka på dagis igen då febern är borta sedan mändag morgon. Hon missade ju tyvätt fotograferingen på dagis igår men vi ville ha henne hemma en dag för säkerhets skull så hon inte skulle behöva må dåligt på dagis.


Och slutligen vill jag be er alla som läser att hålla alla tummar och tår för att jag får det arbete jag sökt som kock på en förskola i Hörnsjö. Det verkar vara ett jättekul jobb och jag vill verkligen ha det!!

Hurra hurra för födelsedagsbarnet ida'!!

Idag fyller Jopper 31 år. Vi smög upp jag och Tilda och väckte honom med sång och paket imorse. Tyvärr inte paketet från mig, för det är för stor (och nej jag kommer inte skriva här vad det är... då vet han ju det om han läser). Så han fick paketet från svärmor och svärfar; en grilltermometer. Så nu slipper han fråga mig och köttet är klart =)

Måste bara berätta vad Joppe sa igår när han skulle klä Tilda för en kort cykeltur... Hon for som vanligt omkring här inne och kunde inte vara stilla länge nog för att få på sig kläderna. Då brister Joppe ut:

- Men Tilda, att försöka få på dig kläder är ju som att klä en elektron!!


Hahahahahaha så jäkla bra liknelse!! Ser verkligen en lite elektron framför mig som far som ett skott... Så numer kallar vi vildingen för vår lilla elektron!! =)

Dags att göra ngt åt saken...

Figuren alltså.. och välmåendet framför allt.. Nu får det vara nog. Slut på bortförklaringar. Har nått botten =) Igår mobbade min dotter mig för min mage... hon satt bredvid mig i soffan och stack in pekfingret djupt in i hullet... och tittade på Joppe... tog hans pekfingeer och gjorde likadant med det... så det slutade med att både min man och min 18 mån(!) dotter satt och petade mig i hullet... vad är detta?! =) Vem har lärt henne det där egentligen? Är det sådant man lär bebisar på dagis nu för tiden?! ;-)

Måste oxå bara berätta om vår panik här hemma igår morse... (Hanna och John vet vad det handlade om då de blev inblandade) När vi skulle åka med Joppe till jobbet så fanns inte bilnycklarna. Ingenstans... Vi vände upp och ner på hela huset. Och Tilda förstod ingenting utan sprang runt fötteran på oss (fullt påklädd med jacka, mössa, yllebyxor och skor) och sa "ill utt... ill utt" (vill ut) medan vi lugnt och sansat försökte förklara att vi skulle gå ut... vi skulle bara lista ut var i helsike mamma hade lagt bilnycklarna (kunde ens inte skylla på någon annan då det var jag som hade bilen sist)

Efter ett antal samtal till Hanna för att garantera att de inte låg i deras packning eller vagn så var förvirringen total. De fanns inte NÅGONSTANS. Tills Joppe tittade i skötväskan som stod i hallen. Självklart låg dom där.

Vi borde förstått det från början. Allt man söker finns i skötväskan. Så har det varit hittills.

En underbar helg förbi!

Jaha... nu har de åkt hem igen. John, Hanna och Hjalmar har varit nere i Umeå i helgen. De kom i onsdags och åkte idag. Vi har haft såååå kul! De är så underbara! Tilda blev helt tokig av lycka när de kom på eftermiddagen i onsdags. Hon sprang omkring och var helt galen. Och så fortsatte hon hela helgen. Stackars Hjalmar var helt slut efter en helg tillsammans med kusin Tilda =) Han hade sovit tre timmar (!) i bilen påväg hem idag. Han är nog glad att vara hemma där dte är lite lugn och ro. Stackar'n fick ju skavsår (nästan brännmärken) på knäna när han skulle försöka hänga med Tilda när hon for omkring. Han är 11 månader så han har inte riktigt fått kläm på det där med att gå och springa än. Men jag tror inte det dröjer länge innan han fattat galoppen (hahahaha) och jagar Tilda.

Vi har haft underbart väder hela helgen så det har blivit mycket grillande. Dessutom har Joppe fått en tidigt födelsedagspresent av hans föräldrar; en Webergrill... så ni kan ju gissa vad vi kommer att äta den närmaste tiden... Han nattar henne (grillen är tydligen en tjej har jag fått lära mig) varje kväll genom att lägga över ett fodral... Ojojoj... en konkurrent? =)

Hjalmar har under helgen upptäckt tjusningen med att gunga! Han kiknade av skratt när man satte fart på gungan. Kan gissa att det pirrade lite i magen. Tilda har märkt hur kul det är att leka i sandlådan. Vilket ledde till att jag har märkt att jag har någon fobi mot sandlådor... det är såååå äckligt! Sand under naglarna... skitiga händer så vattnet blir alldeles brunt när man tvättar dem... Sand i munnen på Tilda.. katter som kissar och bajsar.. riktiga bakteriehärdar... *ryser* men det är väl bara att bita ihop och se glad ut. Tilda älskar det, så jag får väl se det som terapi =)

Avslutar med lite bilder från helgen och hoppas att de snart kommer tillbaka och hälsar på oss =)



Hjalle gungar





Tilda gungar... vägrar släppa spaden =)



Hjalmar och Tilda myser med filten och mariekex. Bolibompa på tv.

RSS 2.0