Trötta familjen

Igår kväll hade stackars Aline en jobbig kväll. Hon skrek o skrek o skrek, och det enda som hjälpte var om man gungade henne med djupa knäböj, och det är ganska påfrestande för knäna kan jag berätta. Till 24,00 höll hon på. Sedan somnade hon. Vi var alla trötta imorse. När jag skulle väcka Tilda imorse så möttes jag av den här synen


hihi jag hade lagt in hörselkåporna kvällen innan och sagt halv på skoj att om Aline skriker så hon inte kan sova så kan hon ju ta på sig dem så hon kan sova. Och det verkade ju fungera finfint =) Hon sov som en stock imorse trots att Aline skrikigt lite och jag varit uppe och stökat ett tag =) Goaste Tilda.

Idag har T varit på dagis och sedan for jag och tjejerna till det ställe där barnen från mitt jobb har lägerskola. Tilda älskar att hälsa på på mitt jobb och prata med alla barnen och vuxna. Så hon har haft toppenkul, och dessutom fick vi tacos till middag där =)

Det var en mycket trött Tilda som med nöje la sig i sängen ikväll, utan strul. Ska även själv dejta kudden snart, om man nu får det för den minsta i familjen som just nu låter som en siren igen... *gäsp*

dagis

Idag har Tilda haft sin första dag på dagis för ssongen =) Det var en del gnäll imorse om att hon ville vara hemma med  mig men samtidigt verkade hon pirrig över att få komma tillbaka till kompisarna. Lämningen gick väl hyffsat. Hon blev ledsen och var lite ledsen en kort stund efter jag farit men sedan kom hon igång. Inte så konstigt attt hon tycker det var lite jobbigt, hon har ju varit hemma med mig sedan juni. Men hon säger nu att hon haft jättekul på dagis och hon har lekt massor med hennes bästis Felix =) De är så söta de två!!

Jag och Aline tog oss en sväng till bvc. Hon har gått upp 300 g bara sedan i torsdags så nu väger hon nästan 5 kg =) Men det är väl därför jag själv rasar så mycket i vikt, har gått ner nästan 15 kg på dessa 3 veckor. Alines navel ser oxå helt ok ut, den börjar dra ihop sig mer och mer. Men vi ska tillbaka till bvc på torsdag igen för ytterligare en behandling.

Annars har vi bara haft en superdag vädermässigt!! Sol och varmt. Och grannen har fått sitt hus idag! En smålandsvilla storlek störst =) Supertrevliga är de oxå och har barn i Tildas ålder så det här kommer bli TOPPEN!!!


vardag

Imorgon börjar vardagen. Joppe börjar jobba igen efter 6 härliga semesterveckor!! Usch vad tråkigt att inte ha honom hemma på dagarna!! Har haft en riktigt mmysig sommar då han varit långledig!! Men någon gång måste det ju ta slut och vardagen ta vid. Fast det är ju en ny sorts vardag som kommer, nu har vi ju Aline oxå =)

Idag har det varit riktigt skitväder här. Regn och grått hela dagen... vi for en sväng till en handelsträdgård för att se om de hade ngt körsbärsträd kvar, men de hade de inte så vi avvaktar till i vår. vi for oxå förbi plantagen och köpte lite vårlökar vi ska stta lite varstans =)

På tisdag är det dagis för Tilda, nu börjar hon ju på 15 tim så hon kommer gå tis-torsdag 5 tim om dagen. Blir nog bra för henne tror jag för hon klättrar nästan på väggarna här hemma när vi inte kan vara ute med henne och aktivera henne på samma sätt som förut. Hon behöver någon att leka med. Det kommer bli bra när vi får fler grannar här i området som har barn, de flyttar in ett par nu i höst som har en tjej som är 3 och en som är 5.. det blir nog toppen! Tilda själv har sagt att hon längtra till dagis och att det ska bli kul på den nya avdelningen, för nu är hon så stor så nu har ju hon och alla hennes kompisar på 3-årsavdelnignen flyttat över till 4-årsavdelningen! Med (för dom) nya leksaker och nya rum att upptäcka! =)

Nu måste jag roa Aline som inte alls tycker det är speciellt kul att ligga i babygymmet alldeles själv =)

Nu ska jag försöka komma igång igen

Ja nu har jag ju fått lite press på mig att komma igång med bloggandet igen av min svägerska Hanna, så nu gör jag eyckte t tappert försök. Ja... mycket har ju hänt på sista tiden. Det största är ju så klart att vi fått vår andra dotter. 8/8 kl 14.54 kom Aline Ellen Sofie till oss! Allt gick superbra men jag är förvånad över hur dåligt jag hanterade värkarna den här gången jämfört med förra gången, då var jag öppen 5 cm när vi kom till förlossningen och tyckte inte attd et var speciellt jobbigt. Nu däremot trodde jag att jag skulle stryka med innan jag ens öppnat mig 4 cm... trist. Men den här gången var värkarna helt annorlunda. De kom med sådan kraft på en gång och började på topp för att sedan öka lite till innan de till slut gav med sig. Och fort gick det. Jag kunde inte somna på kvällen så när jag vid 2 var tvungen att gå på toa och hade världens magknip så var jag rätt trött. Men efter ett tag insåg jag att "magknipen" kom regelbundet. Efter bara en halvtimme var de så starka och regelbundna så jag kunde inte ligga kvar i sängen. Jag gick upp och klockade värkarna. Ruggigt regelbundna, 1minut långa och 3-4 min mellanrum. Vid tre väckte jag Joppe och sa att i nog måste ringa förlossningen och höra. De sa at de kunde vara så här andra gången och att jag var välkommen in när jag kände att jag inte orkade längre. Vi fick ringa Carro som kom och passade Tilda. Jag packade det sista till BB-väskan och vi pratade lite med Carro innan vi for. vi kom till inskrivningen vid 4,30. Då var jag öppen 3 cm och de tog CTG. Tyvärr var vi tre stycken som skulle föda men bara en förlossningssal ledig. Då blev det lite kamp om vem som behövde det mest! Vi fick dock stanna i mottagningsrummet så vi hade i alla fall egen rum och slapp åka hem eller irra runt på sjukan.efter en timme skulle vi gå till dagrummet för att hämta en smörgås då vi inte ätit ngt på hela natten. Då kom en dundervärk samtidigt som barnmorskan kom in och hon sa då att vi skulle ta oss till en förlossningssal på en gång. Vi fick samma sal som förra gången, infektionsrummet, ett extra stort rum med egen dusch och toalett och egen ingång. Detta var det enda som var ledigt =) Lite lustigt att vara tillbaka i samma sal där Tilda föddes =).

Jag kämpade på med värkarna och lustgas men satan vad ont de gjorde! Och det var svårt att hinna med att ta lustgasen för de kom utan förvarninge och med full styrka på en gång. Vid nio försökte jag ta ett bad med blev rastlös och började må illa. Vid tolv dök en ängel upp, i form av narkosläkare =) epidural, ja tack! Fick epidural och den var super!! Vilade 1,5 timme och sedan tog de hål på hinnorna vid halv två. Var uppe och hämtade fika i dagrummet och då tryckte det som bara den. Vid 14,40 började krystvärkarna, 3 värkar och så var hon ute =) Allt  gick så bra och hon mådde toppen! Vi låg på BB ett dygn innan vi for hem. Joppe for hem på kvällen och sov med Tilda. Sedan kom de dagen efter och hälsade på. Världens stoltaste storasyster!! Sedan dess har Tilda knappt släppt Aline utan ska sköta och mysa med henne hela tiden.

Igår var BVC på hembesök. Åsa vår sköterska är så bra!! Vi har samma till Tilda. När hon skulle väga Aline trodde hon det blivit ngt fel så hon fick göra om hela processen. Men det var sant, Aline har gått upp över 700 gram på två veckor!!! Hon äter som en häst och Åsa trodde det måste vara ngn sorts rekord!! =) Tyvärr har det blivit ngt strul med Alines lillnavel. Den har inte läkt ihop som den ska utan vätskar fortfarande. Så hon fick ngn salva på den och så ska vi tillbaka på tisdag och få en omgång till. Så hoppas den drar ihop sig och läker nu.

Här kommer lite bilder. Håll till godo och så lovar jag att det inte ska dröja så länge innan jag bloggar igen.


Lätt hårig bebis =)
RSS 2.0