Sooooooool!!

Här är inlägget jag inte fick fram förut, så här kommer dagen i text oxå =) bilderna från dagen ligge i inlägget som heter "skit oxå" hihi =)


Idag har vi haft underbart väder!!! Sol hela dagen och riktigt höstigt i luften. När vi klev upp imorse vid halv åtta så var det 0 grader ute och solen sken. Jag och Tilda gjorde frukost och så väckte vi Joppe. När vi ätit klart for vi iväg till en skog i en grannby och plockade svamp. Och gissa om vi hittade mycket?! Bara trattkantareller men det är ju svamp det oxå =) Det var så underbart skönt att gå i skogen hela familjen, riktigt mysigt. Bättre kan man inte spendera en solig söndagsförmiddag! Tilda är jättebra på att gå i skogen fast det är ltie svår terräng ibland, hon är så tålig och verkar tycka det är riktigt kul att vara i skogen och leta svamp. Hon blir överlycklig när vi hittar svamp och plockar med glädje både den ena och den andra sorten (även de man inte gärna skulle sätta tänderna i).

Vi kom hem till lunch och skulle sedan ta en tur med vagnen så tilda kunde sova middag. Men hon hade inga planer alls på att sova. När jag kom tillbakafrån promenaden så var jag så trött själv så jag ställde bara vagnen påå baksidan och tänkte att även om hon inte somnar så får hon i alla fall ligga o vila ett tag. Jag gick in och lade mig en kort stund men det dröjde inte länge förrän vi hörde henne ropa att nu hade hon minsann vilat klart. =) Vi klev då upp och kokade kaffe för Carro, Frida och Arvid var påväg till oss. Frida och Tilda busade på både ute och inne och jag och carro fikade. Tills de båda blev för trötta och hungriga och bete sig som treåringar (vilket de iofs är) och gräla och trotsa. då kom Fridas pappa och så for de hem. Det är så bra med Fridas familj för de bor så nära nu! Och Tilda o Frida är så bra vänner och har så kul, även om det grälar rätt ofta, men som sagt, de är ju 3-åringar såman får ju vara glad ås länge de inte har ihjäl varandra ;-)



Här är lite bilder från dagen


skit oxå..

Hade skrivit ett långt inlägg och berätta vad vi gjort idag... tryckte på fel knapp när jag skulle ladda in bilderna och allt försvann.... så bilderna får tala för sig själva nu. Vi har haft kanonväder, plockat svamp skogen med en överlycklig Tilda. Hon ville inte sova middag idag men det gjorde inte så mycket för Frida kom och hälsade på med sin mamma Carro och lillebror Arvid. Kanondag!!!


Jag och Tilda ser något spännande i skogen

 
Ivrig svampplockare!


Tilda tycker om skogen =)


Dagens fångst =)


Skön stil när vi slappar framför Bolibompa på kvällen... gounge!!

nu duggar det inte tätt...

med inlägg från mia... men ni får vara glada för det lilla. Jag jobbar mest och sover... så jag hinner inte med så mycket annat känns det som.
Idag efter jobbet for vi hela familjen in och åt kinamat. Vi firade lite och alla var nöjda och glada. Efter maten for Joppe och handlade nya tandborstar till oss och jag o Tilda for in till stan och handlade nya kläder till fröken. Hon fick tre par byxor, en scarf (som mamma har...) och jag fick 5 par strumpor. Tilda var helglad över att ha hittat en hel massa Hello Kitty-kläder på hm, jag var inte lika glad över hennes entusiasm... jag sträckte mig till att hon fick välja ett par rosa stretchjeans (!) trots att jag är helt emot tajta byxor på barn... men hon ville verkligen ha dem. och de var ändå ganska strechiga. Hon ville dock prompt ha en scarf eftersom jag har en sådan. Hon kunde knappt hålla sig tills vi betalat innan hon ville ha den runt halsen. så där gick vår prinsessa, med sin färgglada scarf trendigt knuten runt halsen och dinglade med sin hm-påse på stan... vad har vi gjort?! Har jag gjort henne till en shoppaholic nu?! jaja, vi hade en trevlig stund på stan i alla fall. Nu är det idol som gäller snart. Puss

Ps... det skulle va kul om alla som läser denna blogg kunde lämna en kommentar (ni behöver inte skriva annat än ert namn) så jag vet vilka som läser. Är såååå nyfiken på vilka det är som hittar hit! =) ds

nu kommer bilderna från dagen


gaveln är klar med lutning och matjord. Nu ska bara gräs till.


Hela framsidan. En grusgång från vändplanen och en från garageuppfarten. gräsmatta runtom.








Slutligen en bild på Tilda. Lagom kul att sitta på pottan =)

Idag regn...

men inte ligger vi på latsidan för det! Idag har vi haft en grävmaskin här för att fixa gården. oj så fint det blev! ´Killen (eller ska jag säga pojken) som kör grävmaskin är så RYSLIGT duktig så man blir alldeles stum. Även om jag vet vad han är kapabel till så blir jag alltid lika tveksam när jag ser honom. En liiiiten pojke kliver ut, med mjukisbyxor och en munkjacka med apor på... lilla vän. Och då tänker man "åh herregud, ska den lilla grabben köra den stoooora grävmaskinen så nära vårt hus?!" Men all oro försvinner så fort han sätter sig bakom spakarna och börjar jobba. Shit vad skicklig han är!!! Vi har nu sagt att det finns ingen anledning att gräva själv, vi ringer bara efter honom så får han fixa allt =)

Så nu har vi fixat garageuppfarten helt och hållet med bärlager och allt. Och så har vi gjort två gångar på framsidan och lagt matjord där vi ska ha gräs och planteringar. Och nu håller Joppe på att lägga sten längst med huset. Det kommer bli sååå fint!!!


Idag har vi även hunnit ha en begravning. Det flög in en fågel i fönstret på övervåninen. Och tvärdog. Så jag och Tilda har begravt den vid skogen. Sedan begravde hon även 4 stenar som hon låtsades vara fåglar och sa "sov så gott" till varje sten... =)


Jag skulle ha uppdaterat med biler i det här inlägget men jag har en tokgrinig unge på mig hela tiden (hon har bara sovit 40 min idag) och jag får inte igång kameran... så det får bli senare.

Oj vad dagarna går...

Ja hjälp var tar tiden vägen?! När man jobabr rusar dagarna iväg. Vet inte vad som händer, först är det fredag och så poff så är det måndag igen och innan man förstått vad som hänt så är det fredag igen...

Igår målade jag det sista varvet på de sista detaljerna på huset, så NU ÄR VI KLARA!!!!!!! Nu har vi äntligen målat klart!!! Senarepå efermiddagen for vi iväg på en cykeltur i skogen. Då fick vi syn på en huggorm på vägen. Jag bara cyklade förbi och sa "oj där ligger en huggorm". Först när jag cyklat någon meter till insåg jag vad det var jag sett. Joppe blev superfascinerad och skulle stanna o titta, då skulle tilda också titta.Vilket ledde till att jag var tvungen att vända och gå tillbaka med tilda på cykeln. Liiiiite otäckt var det, jag är lite rädd för huggormar och har aldrig sett någon på riktigt, inte som jag kommer ihåg i alla fall. Så jag var lite skakis, och så hade den inte blivit rädd heller även om jag cyklat förbi den så nära att jag nästan cyklat på den. Den låg bara helt stilla, så Joppe petade på den med en pinne för att få den från vägen, och då fräste den jättehögt!!! Som en annan kobra!! =) Usch, jag vill inte träffa  på någon sådan nå mer.

Idag fyller älskade goFrida 3år!! 3 ÅR! Hjläp vad fort det går! För er som inte vet så är Frida Tildas bästa kompis (de är småkusiner, deras pappor är kusiner) och de har växt upp tillsammans. De hade ruggigt kul ikväll när vi var där! De hoppade på Fridas studsmatta och var helt tokiga! Det är så kul att se dem tillsammans för de tycker verkligen om varandra såååå mycket! =)

Imorrn blir det pannkaka på jobbet! Tjing!

RSS 2.0