VIKTIGT!!

Jag har fått mig en tankeställare. Efter att en vän till mig blivit utsatt för vissa obehagliga upplevelser så har jag mer eller mindre beslutat att sluta med min blogg och stänga ner den. Visst skulle jag kunna lösenordsskydda den men det känns inte helt säkert det heller. Så ni som läser denna blogg regelbundet och är intresserade av att fortsätta följa mitt liv, ni får hemskt gärna skriva till mig i kommentarsfältet så fixar vi så jag kan skicka bilder och text på mail istället. Jag kanske är nojjig men så här får det bli. Jag har min dotters och min familjs säkerhet att tänka på.

Så ni som vill ha ett uppdateringsmail lite då och då får höra av er. Puss

Första heldagen hemma

Idag har jag haft min första heldag hemma som sjukskriven. Har kommit fram till att jag ska arbeta 2,5 dag i veckan och vara ledig 2,5 dag. Och den här veckan blev det att jag jobbar tisdag, onsdag och halva torsdag. Så idag har jag provat att vara hemma hela dagen. Håller lätt på att bli knäpp redan. Har haft ont som fan i helgen och idag oxå så det hade kanske inte varit så svårt att vila. Kan man ju tro. Men först ska jag bara..... och så plockar man, städar, plockar mer, tvättar, diskar, gör allt sånt som man egentligen inte vill göra för det gör för ont, men hellre det än att bli sittandes i soffan och dega... jag är verklgen inte bra på det här, visst, jag SKA vila, jag ska bara... som Alfons. Men till slut gick jag och la mig i sängen och slockande, så jag var ju stilla i ca två timmar iaf =) Men sedan när jag skulle hämta tilda på dagis så tog vi en sväng på stan, en kort visserligen och jag mer eller mindre HÄNGDE över vagnen för att ta mig framåt, men på stan skulle vi. Var ju tvungen att inhandla vissa saker för min bekvämlighet =) så vi offrade oss =) Tilda ÄLSKAR att gå på stan, vissa dagar i alla fall. Och idag var en sådan dag. Hon tyckte det var supermysigt och betedde sig exemplariskt. Annars kna det vara lite gambling att ta med en trotsig 3-åring på stan som TOkskriker och beter sig illa om hon inte får som hon vill. Men idag var en bra dag. Jag fick med mig ett par solglasögon och lite gravidmjukiskläder hem. Skönt att slippa mjukbyxor som sitter åt över magen =)

Nä, nu tv. Kyss o kram

Sol och smärta

ja idag har det varit en skön dag. Sol ute men lite kallt och blåsigt för att vara helt nöjd =) vi grillade parisare till lunch (Tildas nya favorit) och var ute och busade. Däremot kändes det som att min dag kraschade där. Jag såg nämligen att tilda var på väg att tippa ut Joppes dricka när vi var ute så jag reste mig snabbt och ksatade mig reflexmässigt fram för att rädda det som räddas kunde, skulle jag inte gjort. Fick så gräsligt ont i fogarna så jag kunde knappt andas! Tilda blev förstås lite förtvivlad, det var ju inte hennes fel alls men det blev så tokigt. Och efter det så har jag haft så sjukt ont hela dagen. Men på eftermiddagen bet jag ändå ihop och bakade bullar med Tilda. Hon tycker det är så kul att baka och jag hade pratat om att vi skulle gör det idag så vad gör man inte =) Men gooooooda blev dem!! Var ett BRA tag sedan jag bakade bullar. Jag tror inte jag har gjrot det sedan vi flyttade hit i alla fall och det är snart ett år.

I torsdags var jag ju hos läkaren och blev sjukskriven 50%. Det verkar inte som att det går att lösa på något annat sätt än att jag jobbar 2,5 dgr och är ledig resten, det är så svårt att få tag på folk som kan komma in ett par timmar bara på eftermiddagen, lättare att få tag i någon som kan jobba hela dagar. så jag får väl bita ihop i två hela dagar och en halv... vet inte hur det kommer att gå men det känns inte nu som jag har ngt alternativ, känner mig bara så jävla jobbigt hela tiden på jobbet märjag strular med tiden osv. Enklast hade väl varit för alla om jag blev sjukskriven heltid men jág vill inte gå hemma så länge, jobbet gör att dagarna går ganska fort så då står jag hellre ut, även om det ställer till en del problem för arbetsgivaren...

Jaja, ska försöka att inte tänka så mycket på det där för jag blir bara stressad och nere. Så nu ska jag fortsätta slappa i soffan innan jag (återigen) gör en tidig kväll =)

Bjuder på en magbild

ja här kommer den. Magen i all sin prakt (!) Idag är jag 21 veckor gången.



Här kommer även en bild ifrån den underbara helg vi haft! Igår var vi hos familjen Pettersson/Käck och grillade och barnen busade.



Även om jag tyckte att jag tog det lugnt i helgen så var smärtan i fogarna helt outhärdlig idag!! Hela förmiddagen ville jag bara gråta så fort jag tog minsta steg på jobbet! Gjorde inte daken bättre att det var en del tunga lyft idag då det var pastavatten osv som skulle hällas av. Ibland får jag så ont så jag vet inte var jag ska ta vägen. Kan inte sova ordentligt på nätterna heller för så fort jag rör benen så är det som att någon stoppar en kniv och vrider om i mitt bäcken. ajaj. Men jag vill inte bli heltidssjukskriven, skulle kännas så trist. Jag trivs så ruggigt bra på mitt jobb och det gör att veckorna bara rusar iväg. Skulle jag behöva gå hemma hela dagrana skulle jag nog bli galen. Så jag fortsätter dra åt fogbältet tills blodtillförseln stryps till benen =)

ÄNTLIGEN SOOOOL!!

Ja idag har vi haft en riktig superdag!! Vi gick ut vid 10 och sedan har vi varit ute större delen av dagen fram till kl 15 när solen slutade värma. Såå skönt! Vi har grillat korv till lunch, Joppe och Tilda har busat i snöbacken (jag fick stå bredvid då jag har för ont), Joppe grävde fram en grop där vi kunde grilla och mysa, Tilda har hoppat i snödrivor och åkt stjärtlapp och så avslutade vi med att grilla fläskfilé till middag och sedan leka lite kurragömma. Här kommer bilder från vår underbara dag tillsammans! Mer såna här dagar vill vi ha!


Lägger in en bild på Tilda o Joppe i Kalix förra veckan. Fullutrustad inför en skoterfärd


Sol! Och då blir man såghär glad


Så här mysigt fick vi när Joppe kämpat med spaden ett tag


Och så var det den gigantiska snöbacken som hon lyckades jaga upp pappa i säkert 7-8 gånger


FORT gick det när de for ner


Pappa tyckte också att det var rätt skoj tror jag =)


Bästa gömstället när vi leker kurragömma =)

Skumt

Förra gången skrev jag ju att det ibland är så få kommentarer här så jag känner mig lite ensam i mitt bloggande. Fick d berättat av min älskade storasyster att hon skrivit en massa kommentarer men att de inte publicerats.. jag blev väldigt fundersam för jag har publicerat alla kommentarar jag fått, finns ingen anledning till att inte godkänna något. Men nu tänkte jag att jag skulle kolla upp det då jag pratat med mamma idag och hon sa att hon kommenterat bloggen men jag har inte sett någon kommentar från henne... Så jag gick in och tittade. Mycket riktigt, ingen kommentar. Men när jag sökte runt bland gamla kommentarer så kom det fram en HEL massa som jag inte sett förut!! Ända från 2009!! Så nu har jag läst och godkänt alla kommentarer. Ber om ursäkt om ni trott att jag ignorerat era kommentarer och inte velat godkänna dem men jag har inte ens sett dem! De har legat gömda någonstans och jag har inte läst dem förrän nu. Och nu ser jag ju hur mycket ni har kommenterat och det gör mig varm i hjärtat!! =)

Idag har jag haft så ont i fogarna så jag orkade inte med att hämta Tilda på dagis. Så fort jag slutade jobbet for jag hem och fixade lite med försäkringskassan och sedan gick jag och la mig i sängen. Är så kopiöst trött då jag inte kan sova så bra på nätterna för varje gång jag vänder mig är det som någon stack en kniv i mig. Sover på sidan med en kudde mellan knäna och då släpper det lite. Men så fort jag rör benen så hugger det och värker. Och så tror jag att jag har järnbrist för vissa dagar är jag heeeeelt slut! Ska väl snart till barnmorskan då hon sa att vi skulle få en kallelse efter vi varit på ul, och det var ju förra veckan. På tal om det, igår gjorde jag ju en totaltabbe. Jag missade en läkartid jag hade bokat in för ne månad sedan. Det är hon min läkare som har hand om sjukskrivningen för mina fogar, och jag hade verkligen behövt prata med henne. Och hon är toksvår att få tid hos. Så nör jag ringde idag och skulle försöka fixa en ny tid så fanns det självklart ingen alls. Så jag står på standby ifall de dyker upp ngn tid, hoppas få komma dit snart. Och så är jag skitorolig för vad försäkringskassan säger om min sjukskrivning. De brukar ju vara så jäkla tjuriga  när det gäller foglossning, typ som skyll sig själv om du är gravid. Så egentligen jobbar jag nog lite mer än vad jag klarar av, men jag vill inte bli heltidssjukskriven och jag vågar inte gå ner så mycket mer i tid ifall de inte godkänner det. Men samtidigt är jag envisare än en åsna så jag tänker inte ge mig förrän jag fått rätt, även om det ska dras till jämställdhetsombudsmannen =)

Nä nu MÅSTE jag gå och kissa på någon sparkar på min blåsa =)

Dags för nytt inlägg kanske?!

Ja nu får jag skärpa mig igen. Hade ju ett bra drag på bloggen där ett tag men det gick tydligen över. Jag har ju kommit underfund med att detta med blogg är ett bra sätt att isolera sig från världen. Låter kanske motsägelsefullt men för mig som skriver bloggen är det faktiskt så.  För här sitter jag hemma och bloggar om mitt liv, och så läser några trogna människor den (vilka ni är vet jag ju faktiskt inte, inte alla i alla fall). Och ibland så droppar det in ngn kommentar (mest från Petra dock, TACK! Petra =)) men annars så der jag ju inte vilka som läst och vad ni tänker och tycker och framför allt vad som händer i ERT liv, så här sitter jag. Och bloggar. Om mitt liv, helt ovetandes om vad som händer runt omkring mig, så att detta skulle vara ett sätt att ha kontakt med nära och kära är ju bara bullshit. I alla fall från mitt håll. Men jaja, tydligen ger det ju mig ngt eftersom jag fortsätter med det, så håll till godo, här kommer lite uppdateringar.

I onsdags var vi på ett andra ultraljud för att se är bebisen vill komma ut. Jag sa på en gång vi började med ul att hon INTE får datera mig till någon gång i augusti för SÅ länge orkar jag inte vänta! =) Så hon höll sig till juli, 31. =) Då får vi se vad det är för rackare där inne, om det är en som är släkt med den sävliga Kalixmannen och gott och väl kan vänta ett tag till eller om den är släkt med den hetsiga stockholmaren som tycker att vad som än händer så händer det för sent. Jag själv är beräknad till 4 augusti (tror jag det var, rätta mig om jag har fel mamma) men kom den 19:e juli. 2 Veckor tidigare. Så vi får väl se. Men jag vill inte ha en till i vår födelsevecka vi lyckats dra ihop i vår familj, alla fyller år på en vecka mellan 15 och 23 juli. Så gärna efter det. Eller innan. Och ABSOLUT INTE den 19:e!! För den dagen är redan grymt upptagen av mig och mamma och Sara som har namnsdag. =)

Hur som helst så sa sköterskan att bebisen såg ut att ha det bra i magen och växte bra och allt såg kanon ut. Men det är en skygg typ. Varken på första ul eller nu så fick vi någon bra bild så h*n vände sig bort hela tiden och hade handen och armen för ansiktet =) Så vi får väl vänta ett tag innan vi får se h*n. =) Viling är det i alla fall, full rulle hela tiden. När jag sätter eller lägger mig så sätter den fart och udag fick jag en sådan spark att jag sa "aj" högt för mig själv för den var så hård och bestämd =) Tilda var ju precis likadan och är fortfarande, full rulle.

Nu ska jag fortsätta lyssna på Melissa Horn och mysa framför... datorn, för tv:n är det bara hockey på. =)

Nu har jag fått hem min prins!!

Nu är han hemma!! Det var några långa dagar men nu är jag trygg igen. Joppe kom hem elva igårkväll och jag blev så lättad och glad när han väckte mig att jag kastade mig runt halsen på honom och var nära att börja gråta! Kan inte beskriva lyckan över att han honom här!!

Tilda febrar på. jag har jobbat idag och Joppe o Tilda har varit hemma. Men idag har hon varit betgydligt piggare än de två senaste dagarna, säkert mcyket för att hon fick hem sin pappa oxå, men  hon har varit uppe och lekt idag och det var hon varken måndag eller tisdag, då ville hon inte ens sitta upp i soffan. Febern har legat runt 38,5-39 idag men hon har klarat sig utan febernedsättande då hon varit pigg och fått i sig mat.

Idag slutade jag 14,15 då jag numer är sjukskriven 25% och tur är det för jag har aldrig haft så ont i fogarna som jag hade idag!! Hlet sjukt! Kunde knappt vända mig i sängen inatt för jag kunde inte lyfta benen, och ännu mindre röra bäckenet. Så jag bävade för jobb idag när jag for. Och det var TUNGT! Har så sjukt ont bara när jag går, och så ska jag dessutom lyfta tunga varma saker, skjuta vagnar, böja mig ner och sträkca mig upp och hämta grejer, osv osv. Behöver jag säga att jag var lättad när jag slutade? Jag tog mina sista krafter och åkte till stan direkt efter jobbet för att köpa en örontermometer. Är efter de här dagarna sjukligt less på att behöva bråka varje gång man ska ta tempen på tilda. Hon HATAR att ta tempen och hon hatar att ta medicin. Hon vill inte ta flytande medicin och hon vill INTE INTE INTE ta suppar... så det är lite gräl varje gång. Och kan man då ta tempen i örat och minska grälet så är det lätt värt 600 spänn. Särskilt om man inte behöver gräma sig över tat ta tempen utan kan göra det lite då och då för att få bättre koll. Så nu visar det sig att när hon skulle lägga sig ikväll så hade hon "bara" 38 i feber. Så NU kanske det är påväg bort... men jag tänkte inte ropa hej...

Annars är det full fat i min mage. Det är ltie kul nu när man börjar känna sparkar och buffar. Tyvärr känns det inte utåt än så Joppe kan inte dela det med mig, men har får ju komma med på ett andra ultraljud på tisdag så då får han se bebisen i alla fall, igen. Men det är starka buffar i magen nu och ofta, känner varje dag, så nu är det inte långt borta att Joppe kan få känna det heller. Så skoj =) Det är lätt annars att glömma bort att vara glad för bebisen när dte är så mycket strul men fogar och att inte må bra. Nu är jag ju nästan halvvägs, och hjälp vad fort det gått! Snart är dte sommar!! ;-)

Sjuk igen

I lördags var Carro, Frida och Arvid här och hälsade på. tilda och Frida busade som aldrig förr! De har sååå kul tillsammans!! Det är så kul att se när de leker, de glömmer allt sunt omkring dem och bara busar. De är så lika till sättet och gillar samma sorts lekar och har samma fantasi så de kompar verkligen bra.

Men... på kvällen tyckte vi tilda var så hängig och framförallt varm. Jojjomänsan, 39,5 i feber. La henne och gav henne ipren. En orolig natt hade hon ohc på morgonen skulle Joppe fara till Tyskland med jobbet så han var uppe kl 5,30. Då vakande tilda och vi tig upp henne till vår säng. Hon hade då 40.5 och kräktes i vår säng av den höga febern samt allt slem hon samlat på sig under natten. Suck, och Joppe var ju precis påväg att åka... o  vara borta till tisdag kväll. PANIK var det jag kände. Jag grät nästan och ville verkligen inte att han skulle fara men visste ju samtidigt att han inte kunde stanna hemma för detta. Bara att bita ihop. Tilda fick mer febernedsättande och somnade så fort den börjat verka. Sedan som hon till kl 10,30, så skönt för henne att få sova i lugn ohc ro. Men hela tiden var hon brännhet. Och febern fortsatte ha klorna i henne. Hon hade ingen direkt aptit men fick i sig lite mat i taget, lite kex och lite smörgår. det som var bra var att hon hela tiden ville ha vatten att dricka, och hon fick behålla det, så hon drack nästan konstant och jag behövde inte oroa mig för uttorkning. På eftermiddagen ville hon ha korv och makaroner så jag gjorde i ordning lite, hon hade småätit hela dagen, lite ägg och så så jag trodde verkligen att magen var ok. Men efter att hon ätit så gick det inte lång tid förrän hon kräktes. Jag vet inte men det var väl en kombination av att hon åt för mycket på en gång och att hon fick en korvbit som fastnade i svalget. Hon är ju som känt lite känslig över matbitar i halsen osv och kan hulka över dne minsta matbit som ligger fel. Så det var väl det som satte igång det, och när hon väl börjat kräkas så tycker hon det är så otroligt äckligt så hon kräks av bara det. Så där kom middagen upp igen. På kvällen fick hon lite lite vällig och så sov hon i vår säng. Vi har haft en orolig natt där hon legat bredvid mig och varit kokhet, jag har gett henne alvedon och ipren varannan gång för att försöka bekämpa de värsta febertopparna. Hon sov mellan 20-23 och sedan sov hon väldigt oroligt fram till kl 4 då hon fick mer alvedon, då slocknade hon direkt den börjat verka och sov till 10,30. Sedan idag har hon varit en smula bättre så nu hoppas jag att det är på väg bort och att hon får vara frisk lite mer än en vecka den här gången... Och framför allt hoppas jag att Joppe kommer hem snart för jag håller på att sakna ihjäl mig och jag känner mig baar trygg när han är här med mig.

RSS 2.0