Kalix och snart är det jullov

Ja i helgen hann vi med en tripp till Kalix. Det var snöstorm när vi for och det var snöstorm när vi for hem igen.. jisses vad det snöade på vägen hem! i Kalix har vi bara slappat och umgåtts. Tilda trovs super där och har det så bra med farmor och farfar. I fredags for jag till jobbet men var tvungen att fara hem nästan direkt igen för jag mådde så risigt. Så jag var hemma och vilade hela dagen.

Idag har vi klätt julgranen. Men det är en hel del julgranskulor som försvunnit förra året så jag måste handla nya imorgon. Jag ska ju ändå till stan och klippa mig kl 16 och efter det tänkte jag inhandla de sista oanikjulklapparna =) Tur att jag tycker att det är lite skoj för det lär ju vara en del folk på stan...

Nu ska jag sova för jag är heeeeelt slut. Är så trött så jag mår illa. Imorgon blir det risgrynsgröt och julsmörgås till lunch på skolan och sedan är det JULLOV!!

Tack  och gonatt..

Mammig flicka

Ja nu har vi en dam här hemma som är så mammig och pappig så det är helt sjukt åt det! Har väl något att göra med att hon haft otroliga utvecklingsperioder ett tag nu tillsammans med en HEL DEL trots. Då brukar dte ju komma en stund efter där hon vill sitta fast i oss och inte lämna oss en sekund och bara kramas och mysa. Trevligt i och för sig men det är ju ltie trist när hon tokgråter och säger att hon vill ha mig hemma bara för jag ska åka iväg en timme och storhandla. Imorse startade inte min bil heller, det var 23 minusgrader och det var mer än vad opeln orkade med (j**vla för*nnade h*lvetes skitbil!!) så batteriet var dött. Joppe fick i panik ta Audin och fara och köpa startkablar. Detta gjorde att jag och Tilda fick en riktig mysmorgon hemma. Men det fick konsekvenser senare på dagis. Hon var mammig och gnällig hela förmiddagen så det trodde hon  avr sjuk. Men senare på dagen gick det bara fint. När jag hämtade henne sa hon att hon varit ledsen och saknat mig... åh skär i hjärtat att höra det... särskilt eftersom den här veckan kommer att innehålla en hel del sena kvällar för mig så vi får inte träffas så mycket...Ska bli såååååå skönt med jullov nästa vecka! Så vi kan vara hemma och bara mysa hela dagarna och inte tänka på att det kommer en tid då vi måste tillbaka till jobb och dagis och vara ifrån varandra större delen av vår vakna tid...

idag har Tilda hjälp mig sulla köttbullar till middag. Fast hon gjorde mer järp-liknande saker och små mini-hamburgare =)


Fina fina köttbullar =)


Och sedan hjälpte hon mig att diska

Lucia

Ja idag har vi haft Luciafirande för hela slanten. Imorse var det lucia på skolan och i eftermiddag var dte Tildas tur på dagis. Sötare Lucia får man leta efter!!! HOn var så taggad! Hon hade prövat alla kläder dagen innan och tränat på hur man går och står. Och alla sångerna kunde hon (vår sångfågel, inte alltid rätt text men nästan alltid rätt melodi). Jag var sen från jobbet så vi fick springa in på gården (det var ute) och kasta oss fram genom publiken för att få en glimt av vår älskade prinsessa! Men vi hann. Precis när vi kom fram så kom de spatserande över gården. Påbylsade med alla varma kläder under lucialinnen och tomtedräkter, sååååå fina!!! Tilda älksar ju att sjunga så hon var i sitt esse. Och hon blev strålande glad när publiken klappade händerna efter sångerna så hon kunde inte låta bli att ge sig själv en applåd också =)

Här kommer lite bilder

Ps. Jag ber om ursäkt över mitt sporadiska bloggande men jag är så trött på kvällarna att jag bara sitter och sumstirrar i soffan innan jag går och lägger mig. Lovar bättring framöver. Dessutom försvann hela inlägget så det här är anndra gången jag skriver allt.....
Tilda i mitten, påskyndad av fröknarna, det är inte så lätt att hänga med
när man har så korta ben och inte riktigt vet vad det går ut på =)Här är lite mer än halva gänget på förksolan. Resten är utanför bild till höger.
Tilda står mitt i bilden, med en lysande reflex i pannan från mössan. Syns liiiiiite
dåligt, det var svårt att komma nära för det var gräsligt mycket folk...

Hostig flicka

Tilda har varit hostig till och från i flera veckor nu. I förmiddags ringde de fårn dagis och bad Joppe hämta henne då hon var ledsen och inte riktigt i form. Hon hade ingen feber men det var inget som var riktigt bra. Tills PAPPA kom! När de kom hem var det full fart. Och det har det varit resten av dagen. Fullt ös medvetslös. Pang i säng kl 19,20 och somnade som en gris! =) Men vi blir hemma imorgon och Joppe ev på fredag, så hon blir av med hostan, och snoret som kom idag. Så undra vad vi ska hitta på imorgon jag o Tilda? jag satsar mina pengar på dockhuset och stora dockan. Heeeeela dagen. =)

Här kommer lite bilder


Som sagt, Tilda ÄLSKAR sitt dockskåp! hinner inte ens få av sig kläderna förrän hon är där =)


Gosbarn!!

RSS 2.0