Konståkning och snörök

Igår gjorde jag min premiär som skridskoprinsessa... eller ja... jag stapplade omkring i mina nya skridskor på bandyplanen i Nyborg =) Men kul var det! Fick dock ont i fötterna något så förbaskat så det blev en kort premiär... utan tyllkjol =)

Idag har vi varit i Haparanda och gjort av med lite pengar. Köpt rejäla vinterskor till Tilda, ett bilgarage till Tilda, nya sofföverdrag (ska vara svarta men de är mer åt det mörkgråa hållet) och lite annat tjafs- Helt ok dag men mycket snörök på vägen hem och stressade bilister. Tilda var hemma och busade med farmor så hon stortrivdes, men hon börjar bli lite mammagnällig nu så jag tror vi ska ta en riktig mysdag imoron!!


Idag feberfri

Jo idag har hon inte haft ngn feber alls. Vet inte om det var att hon fick feber för hon stod i dörren i bara strumpbyxor och tjocktröja när vi packade bilen. Det var ju rätt kallt... ska då ALDRIG göra om det, lovar. Inatt har hon så sovit i ett svalt srum utan tjocktäcken som kan ge feberkramper. Och idag var hon feberfri, men det var rejält svalt i rummet imorse när farmor tog upp henne, så jag hoppas vi inte börjar om nu =)

Men nu leker hon och kusin Hjalmar, eller ja, de tjafsar om vem som ska ha vilken leksak... men ibland verkar de faktiskt ha riktigt skoj =)

Så, god fortsättning!

Gooood Juuuul!!!

Idag har varit en spännande dag. På alla vis. Den började kl 04,30 av att tilda tokskrek från sitt rum som hon sover i här i Kalix. Jag sprang dit nyvaken och vimmelkantig och fick tag i en KOKhet Tilda i sängen, helt borta och lite ryckande i feberkramper. Skit oxå!!! Försökte lugna henne och bar in henne till vårt rum. Väl där vaknade hon till och var mer eller mindre som vanligt, men tokvarm!!! Så jag slet av henne pyjamasen och hon fick en ipren. Vi hade ingen febertermometer men just i detta läge kan jag lugnt säga att det inte behövdes, hon hade ju krampat (även om hennes feberkramper är rätt lindriga) och var så varm att man nästan brände sig när man tog i henne, men svettades ingenting. Efter en kort stund fick hon gå tillbaka och sova. Bara för att vakna igen en timme senare och yra, jag gick och lugnade henne men tog inte upp henne denna gång då jag kände att hon svalnat något. Sedan vakande hon 07,45, men då tóg farmor och farfar upp henne så vi fick sova. Gissa om hon och jag var trötta idag... hon sov middag 2 tim i vagnen och hade helt knallröda iskalla händer när vi tog upp henne, stackare... men nu verkar febern gett med sig lite, så hål tummarna för oss inatt!!! Det är så hemskt att se henne med feberkrapmer och yra!!

Sedan på eftermiddagen var hon piggare, och tur var väl det, för då kom ju tomten!!!! Vilken succé! Vi trodde hon skulle vara rädd för tomten men hon tyckte mest det var spännande, gammelmormor klädde ut sig och var en STRÅLANDE tomte!!! Tilda köpte hela konceptet!! Och när gammelmormor kom tillbaka som sig själv så berättade Tilda ivrigt att TOMTEN hade varit här!! Den RIKTIGA, STORA tomten!!! Hihi så söt hon e!! Goa barn!!

Hoppas alla haft en riktigt lyckad jul med massor av kärlek!! Här får ni lite kärlek av mig!! Puss puss

Idag bättre dag..

Idag har varit en vinterdag! Den började sent, vi vaknade 10,40 fick väcka Tilda (!) Sjusovare där... så vi gick upp och åt frukost/lunch och sedan gick vi ut och skottade snö. Vi fick då för oss att vi skulle åka ut tuill Holmsund en sväng, men väl där så blåste det jättekallt så vi satt oss i bilen och åt frukt och så åkte vi vidare till K-rauta och köpte en snöskyffel i Tildastorlek. Hon älskar att hjälpa till och göra allt som vi gör så hon måste ju oxå få skotta snö. När vi kom hem så grävde vi en snögrotta ute på gården och så åkte vi en massa bob och gick till lekparken en sväng. En riktig utedag alltså. Och på onsdag bär det av till Kalix.

Jävla pissdag

Ja, har haft ett par sådana nu... har varit så inni h*vete irriterad på eftermiddagarna/kvällarna.... helt galen! Har inget tålamod alls, kan bli irriterad för minsta gnäll från Tilda och blir skogstokig på stackars katten när hon springer runt benen på mig för hon är kelig. HATAR att vara på så här dåligt humör! Det slutar ju alltid likadnat, att man blir irriterad på någon man älskar och så får man så jäkla dåligt samvete att man mår piss efter det. Jävla skit. Behöver svära av mig litegrann så ber om ursäkt för de fula orden. Jag vet inte varför det blir såhär. Det är ju verkligen nu man behöver tålamod, nu när Tilda är trotsig och gnällig nästan 80% av dagarna. Eller är hon det? Är det kanske bara jag som har så fruktansvärt dåligt humör så jag överreagerar på ALLT?... Fan jag vet inte. Vet bara att jag ska lyssna på lite Evanesence och vara arg ett tag, för sedan skiter jag i det här. Hoppas det släpper... Piss.

Lucia på dagis

ja det var det idag. men vi på småbarnavdelningen fikade mest och tittade på de andra små söta luciorna och tomtarna som gick ute i gården medan snön singlade ner mellan lyktorna. det var -5 grader och snö. Perfekt väder för lucia! Vi fick även korten de tog på dagis. Tildas första "skolkort"! Hon blev sååååå fin! Det syns inte alls att hon egentligen sitter i Susannes (hennes ansoluta favoritfröken) knä och Susanne lutar sig låååångt åt sidan för att inte synas i bild =) Men fiiiint kort blev det! Vi har nog världens finaste unge!!! Så, det var allt för ikväll. Jag skrev så mycket igår att jag fick slut på inspiration idag. Jo förresten, Tilda har varit URGULLIG idag!!! Hon gick omkring med sina mobiler och pratade med farmor, och så beställde hon pizza (skadad?!), men det gjorde hon mest för jag sa att hon kunde göra det. Hon gick omkring här och surrade med farmor i telefonen och gick fram till fönstret och sa "nö" (snö) som att hon förklarade vad vi hade för väder. så sött!! Önskar vi kunde filma det men så fort vi tar fram kameran eller rör oss minsta lilla så slutar hon med det hon håller på med... trist.


Uuuunderbar helg!!

Men nu är bannemig pengarna slut =) Har handlat de sista julklapparna idag och nu är allt klart, sååå skönt! Nu är det bara några julklappar till Tilda från morföräldrarna och släkt som ska inhandlas men det är bara kul!!

I helgen har vi varit i skogen igen. Det är en succé för hela familjen. Tilda är helt såld och springer omkring och samlar kottar och tittar på isen. Och så eldar vi i en grillstuga som finns där, så där är det varmt och skönt och vi grillar korv och äter lunch ute. Tilda sover i vagnen någon timme och vi vuxna slumrar på bänkarna i grillstugan till eldens knäppande. Ååååhh kan det bli bättre?!Detta är en stående tradition som vi inte gör oss av med i första taget!!

Tildas vilda och högljudda protester på kvällarna har lugnat sig något, och jag har tagit över läggningen. Det ville jag inte förut för jag var så osäker, men nu har jag tuffat på mig och står kvar ett bra tag i rummet och håller henne på ryggen. då somnar hon utan ett pip. Men nyss hände något VÄÄÄÄLDIGT ovanligt, hon vaknade, och gnydde, och ropade på mig, och var lite ledsen, jag hann få hjärtsnörp och gå fram till trappen och lyssna, då somnade hon om. Tur för jag hatar sådant, jag blir så rädd! På en gång får jag för mig att hon har krupp, att hon har kräkts eller att dte är något annat mycket allvarligt fel. Men som vanligt är det "bara" mardrömmar eller något. Men hon klarar oftast av det själv innan man ens hunnit till dörren till hennes rum. Även om man skulle vilja gå och ge henne en kram så vet jag att jag bara stör, för nu har hon ju redan somnat, innan jag ens hann göra något. Hennes drömmar kan mycket väl handla om tomten eller monster eller lejon. Det är nämligen mycket sådant nu. Det kan vara monster ute ibland när dte är mörkt, då sätter vi oss tillsammans i fönstret men hittar inga monster, eller lejon.

Idag stod hon och lekte med skurhinken och la en massa saker i den och så helt plötsligt la hon en handduk över hinken och så tittar hon på oss med stoora ögon och så säger hon "lejon" då är det helt plötsligt ett lejon i skurhinken... man hinner inte riktigt med i fantasin ibland men det är ganska häftigt att bara få del av den!! =)

mammahjärtat krosat

Idag är andra dagen den här veckan som Tilda inte sovit något på dagis. Hon är DÖDSTRÖTT på eftermiddagarna när jag kommer hem! Hon hatar allt och går inte med på något! Allt är bara piss... idag följde hon efter mig och slog mig bara för att locka fram en reaktion.. och det fick hon oxå, man slåss INTE, oavsett hur trött man är. Men tillslut kom hon och klappade mig snällt på kinden och så fick jag en kram. Tycker så synd om henne när hon är så trött, ser ju på henne att hon bara kokar av frustration... hon har oxå varit påväg upp för trappen ett par gången och sagt "ova" (sova)... felet är bara att då är klockan 17, inte dags än då riktigt. Men när det väl är dags, då är hon TOKARG!! När Joppe har gått och lagt henne (jag pallar inte, jag går sönder om jag måste höra henne gråta så jag sitter med hörlurar med HÖG musik) så har hon skrikit ända tills han kommer in igen och gör om proceduren med hålla handen på ryggen, tills hon somnat. Annars somnar hon inte. Alltså, Anna Wahlgren-metoden är bra, oftast, men det är så jäkla förbannat skitjobbigt när hon är övertrött och trotsig och är jättearg/ledsen när hon ska sova! Jag pallar det inte! Hoppas hon kommer på bättre tankar snart...

Tackar gudarna..

.. för att Alice finns!! De älskar verkligen varandra! Idag på dagis så hade de varit ute på förmiddagen. Tilda hade då gått ifrån Alice en kort stund (vilket är MYCKET oovanligt, de sitter praktsk taget ihop på dagis) för att gå till lekstugan som är på gården. Alice hade då direkt traskat fram till en fröken och frågat var Tilda var? och när hon fick höra att hon var i lekstugan så sprang hon dit på en gång, och så var de odelbara igen =) De är så goa!! De älskar verkligen att vara med varandra och Tilda har verkligen funnit en riktig vän i Alice! Synd bara att vi föräldrar har så bra koll på varandra så de kan leka mer. Men det är väl något som kan ändras =) Det sista Tilda sa idag när hon skulle sova var just "Alice". Hur go får man bli?! Tackar gudarna för att Alice finns!

Mysig helg trots trots (!)

Haha vad rolig jag var! Men det är sant, helgen har varit full med 2-årstrots... Igår var vi ute vid samma sjö vi var vid förra helgen. Det regnade men vi var på ett ställe där de har en hus man kan stänga in sig i och elda. Så det gjorde vi. Vi eldade och grillade korv och hade famlijemys för hela slanten!! Så himla kul och Tilda älskade det!! Och idag har vi satt upp julgranen ute. Och pyntat den. Joppe tyckte jga var knasig som skulle ha julgranskulor och glitter i en utegran, men det blev faktiskt fin till slut så jag tror han insåg att jag hade rätt ;-) Nu är det bara snön som fattas. Och den verkar vi få vänta på.. SKitväder. Det är snorhalt ute då det varit frysgrader en vecka och nu regnar. Men snö är det ingen. Grått och trist.

Idag har vi även bakat pepparkakor och gjort knäck. För att få lite julkänsla. Det fungerade ganska bra! Tilda fick dock i sig en hel del pepparkaksdeg så vi får se hur magen mår inatt (!)

Tilda har haft en urusel dag idag. Hon har trotsat och varit grinig heeeela dagen. Det är "nej, nej, nej" till allt. Och då när man accepterar ett nej så blir hon arg när vi inte gör det (!). Hon tokskrek när hon skulle sova middag i vagnen oxå, hon ville sova inne. Men nope, så hon skrek ett bra tag innan hon gav sig och somnade. Hoppas på en bättre dag imorgon! Hon verkar se fram emot dagis i alla fall, hon äääälskar dagis!! Och Alice är hennes bästis. De busar tydligen oavbrutet hela dagen. De springer och jagar varandra och skrattar och busar. De har verkligen så himla roligt tillsammans! Så jag hoppas att Alice är där imorgon så hon kan förgylla Tildas dag.

RSS 2.0