Nu är jag orolig på riktigt...

Det framkom en diskusison idag angående vaccination mot svininfluensan. Alla som var med i diskussionen var emot vaccination och skulle inte vaccinera sig. Jag blev alldeles iskall och fick en klump i magen. Jag ser det som självklart att vaccinera mig. Inte för att jag personligen är rädd för att bli sjuk men jag har anhöriga som kan bli mycket hårt drabbade av att bli smittade. Och om jag vaccinerar mig så kan jag bidra till att förhindra spridningen till dem. Jag kan kanske oxå i bästa fall bidra till att viruset inte muteras och kommer tillbaka nästa år och slår ÄNNU hårdare mot de svaga.

Jag förstår att många är oroliga över biverkningar och sjukdommar som påstås komma av vaccinet. Men tänk, vaccinet KAN inte vara farligare än influensan, varför skulle då landstinget rekommendera vaccination?! Visst, det påstås att man kan drabbas av diverse nervsjukdommar, ms, reumatism... listan kan göras lång.. men tänk på att man kan drabbas av det genom influensan oxå. Och som sagt, de som tillhör riskgrupperna riskerar otroligt mycket för att vissa i befolkningen inte vill vaccinera sig, och "tar en sjuka" istället.

Jag känner mig oxå lite orolig inför vaccinet men väljer att lita på att sveriges läkarkår och staten vet vad dom håller på med. Sverige är ett välståndsland som har råd med massvaccinering och erbjuder det till befolkningen. Lägg ner alla konspirationsteorier om att staten samarbetar med läkemedelsbranschen för att de ska tjäna pengar! Folk har ju sett alldeles för mycket Steven King och dylikt!

Jag kan räkna upp ett antal personer i min direkta närhet som eventuellt kommer att råka riktigt illa ut om de smittas av influensan...

En nära kompis som har astma och är gravid...
Min make som har reumatism och tar Remicade...
Min dotter som är under 3 år och inte får vaccineras, som tidigare behövt åka ambulans för diverse åkommor i samband med förkylning...
Min systerdotter som pga feberkramper och influensa fick spendera en kort tid i respirator som nyfödd och åkte in och ut på Astrid Lindgrens barnsjukhus... (även hon under 3 år och får inte vaccineras)

Listan kan göras längre... men snälla ni som läser detta, jag vill inte tvinga på er något men TÄNK EFTER både en och två gånger innan ni avfärdar influensavaccinet som en bluff!!! Och tänkt på våra närstående som kan drabbas hårt bara för att vi inte tar det på allvar...

Snälla... Tänk på C, Joppe, Tilda och Cilia...


http://vll.se/Sve/Centralt/Standardsidor/V%c3%a5rdOchH%c3%a4lsa/Smittskydd/Nedladdningsboxar/Filer/Vaccinering_A4.pdf

måste bara berätta!!

Hahahaha vad vi fick skratta imorse!! Måste skriva ner det så jag kommer ihåg det nu innan vi får vår 5-årskalender så vi kan skriva up det där. Vi hade väckt Tilda och låg i vår säng och läste Alfons. Eftersom Tilda var nyvaken och full med energi hade hon lite svårt att bara ligga still och lyssna på Alfons så hon ville att jag oxå skulle läsa en bok (det var Joppe som läste högt för henne) jag tog då upp en bok och låtsades läsa och bläddrade. Då tittar hon på efter ett tag och säger "mamma prata" det lät så sött!!! Hon ville jag skulle läsa högt så hon sa "mamma PRATA" goding!!

Här kommer lite bilder oxå
IKEA idag

Nu är det klart. nu har vi sagt adjö till älskade Börje. Nu har han det lugnt och skönt och kan röra sig som han vill och har inte ont längre. Även om jag inte är speciellt troende så känner jag ändå en trygghet i att han har det bra nu, han har någon som visar honom den nya världen han hamnat i och som tar hand om honom väl. Det var en fin begravning. Men vår älskade prinsessa hade VÄLDIGT svårt att sitta stilla och jag tyckte synd om henne. Alla grät coh betedde sig konstigt och inte fick man prata eller röra på sig... men vi gick undan i lekhörnan ett par gånger och då blev det bättre. Det var skönt att få ett avslut och gråta av sig lite. Blandade nog in lite av mormors bortgång i gråtandet också avskeden oxå, och det kändes ganska bra faktiskt. Men jobbigt är det ju alltid med begravningar. Och stackars lilla Ellen (mormor). Hon är så späd och känns så skör, och nu är hon ensam. Fast egentligen inte, hon har ju sina barn och grannar och kompisar, men i vardagen är hon kanske lite ensam.

Idag var vi på IKEA och traskade. Tilda sov i vagnen, hör och häpna! Det gick bra, ,men det går alltid en tusenlapp när man går där.. det blir lätt dyrt. Och så gick vi på Barnens Hus för att leta födelsedagspresent till Tilda. Det var ju ganska snabbt gjort att se vad hon ville ha. Hon dök på första dockvagnen hon hittade och bäddade ner en Nalle Puh som fanns där. Och sedan släppte hon den inte. Hon prövade olika dockvagnar men fastnade självklart för den som var dyrast. Tänker inte säga vad den kostade men det var lite för mycket för min del. Men farmor, farfar och gammelmormor (Ellen) ska dela på den så då blir den kanske inte så gräsligt mycket pengar. Men hon tyckte såååååå mcyket om den. Ska bli kul att se hennes min när hon öppnar paketet och ser vad det är =)
    

Idag har jag varit duktig!

För idag har jag varit hos tandläkaren. För första gången på 6 år(!). Jaja pappa jag veeeet... man ska gå varje år... men de kallade mig inte när jag flyttade från Norrköping och då blir det lixom inte av. Det är ju inte direkt så att man tänker "jo men nu har jag 500 spänn kvar, tror jag går till tandläkaren för dom!! Och ser om jag behöver lägga ner ett par tusen till på vidare besök!" Nääää.... men nu gjorde jag det. Eller... Joppe betalade. Men det var JAG som satt i den hemska stolen och gapade stort. Blä. Men jag hade i alla fall inga hål!!! Eller ja, inga som behövde lagas i alla fall. Sedan hade jag ett par stycken (läs mååååånga) början till hål mellan tänderna, men de har varit där i ca 10 år utan att bli större, så de var ingen fara. Däremot fick jag boka en ny tid för att ta bort tandsten. Usch. Fy. Äckligt. Men det blir skönt att få bort det. Hade jga fått bestämma hade jag låtit dem ta bort det redan idag. Men det gick tydligen inte till så. Så den 3:e nov ska jag tillbaka. Då får jag mitt filmstjärnesmile tillbaka lagom tills mamma kommer och hälsar på!!! Tjoho!! Den 13 nov kommer älskade mamma! MIN mamma! LÄngtar såååå mycket!

På tal om filmstjärna, ni har väl inte missat att jag var i tidningen i måndags? Jaja, alla stockholmare kan ju ha missat det, det var ju bara i VK, men ändå! Jag är lokalkändis! Eller nåt.

Imorgon ska vi till Kalix. På fredag är det begravning av gammelmorfar Börje. Jobbigt. Jag har redan en klump i magen. Pallar inte begravningar. Konstigt att "morfar" är borta. Har inte riktigt fattat det. Eftersom man inte varit i KAlix sedan han dog. Så det kommer ju bli rätt uppenbart när vi kommer dit. Tomt. Det är som med min mormor. Jag har inte riktigt fattat att hon är borta heller, eftersom hon egentligen varit borta länge för mig, men ändå funnit där på något sätt. Och jag hälsade aldrig på henne när hon bodde på vårdhem. För jag ville inte komma ihåg henne som sjuk. Men det gör man väl ändå med tanke på att det var så långdraget. Men Börje kommer jag ihåg som frisk, glad och skojig med glimten i ögat!

Nä, slutanalyserat för ikväll. Imorgon blir det köttfärslimpa på menyn. MUMS!

Natti natti

Hosta

Stackars vår prinsessa. Hon hostar och hostar. Hon har ingen feber men hostar så hon nästan kräks och blir tokröd i ansiktet. <det låter så illa när hon hostar så man riktigt känner hur ont det gör i hennes lilla kropp! Hon ska vara hemma från dagis imorgon. Vi var nämligen ute en sväng idag på eftermiddagen och hon hostade så mycket att hon knappt kunde äta middag efter det, så imorgon blir en lugn dag. Joppe ska vara hemma med henne. Men jag måste åka hem en sväng vid 11.30 för han måste besiktiga Audin. Så då ska jag fara hem för att ta hand om Tilda den timmen eller vad det tar. Sedan tillbaka till jobbet. Så stägning på dagis och efter det middag med styrelsen. Lååång kväll. Det blir säkert en jättetrevlig middag och jättekul att träffa alla och se alla ansikten på styrelsemedlemmarna, men det blir en lång dag utan Tilda. Särskilt när hon är sjuk och man bara vill ha henne i famnen hela dagen!!

Stackars min flicka... nu hostar hon uppe i sin säng... hoppas hon får sova inatt...

Lite bilder från mobilen

Nu ska jag uppdatera lite. I helgen var famlijen Björkman/Juntti här. Såååå kul! Hjalmar och Tilda busade vilt här hemma och vi var på Leos lekland i lördags. De var helt vilda. Även vi vuxna tyckte det var kul att krypa omkring i tunnalr och åka stora rutschkanan! Barnen var helt slut efter dagen på Leos så de slockande ganska fort på kvällen. Jag och Hanna var ute på brusklänningsuppdrag i lördags. Men affären vi skulle på hade stängt på helgen. Hur man nu kan ha det när man hyr ut och säljer festkläder... det är ju på helgerna man har tid tat gå och prova i lugn och ro. Nej, det hade öppet måndag till fredag 12-17 (!) vad är det för tider egentligen?! Så vi rensade stan på vita korta klänningar... men icke. Det fanns inte en enda som var bra. Önskar Hanna all lycka med att hitta den perfekta klänningen och sörjer lite tat jag inte får vara med när hon hittar den... =)

Den här veckan är lite småtråkig på jobbet oxå. Två av lärarna är borta.. så det är väldigt tyst på skolan... Petra (min eviga fikakompis) är på kurs och Hulda pluggar... så de kommer inte tillbaka förrän på måndag... har varit en seg vecka.

Men hur som helst, här kommer lite bilder. De är ganska gamla men det är inte varje dag jag tar bilder från mobilen så.. håll till godo!


En bild från i somras när Tilda fick sitta i morfars traktor.
Vi fick inte henne därifrån så hon fick äta sin välling därHur goa är inte barnen på jobbet?! Hittade detta i mitt beställningsblock
i köket på jobbet. Så gulligt!!Tilda har fått riktigt långt hår!!


Pappa kör grovdammsugare, då får man kolla på Bolibompa
med öronskydden på

RSS 2.0