Dagis går bra

Idag har Tilda haft sin andra dag på dagis. Hon tycker det är kul. Men än så länge är det mest som öppna förskolan då hon än inte varit ensam där utan mig eller Joppe. Men på torsdag är första dagen hon ska vara själv. Hoppas det går bra. Men det tror jag nog.

Imorgon ska jag på arbetsintervju på Konsum city. Har sökt en tjänst i fiskdisken där. Inte drömjobbet kanske men det ger förhoppningsvis lite pengar. Och det är ju viktigast nu. Och vem vet, jag kanske hittar mitt drömyrke bland fiskfjäll och färska räkor =)

I helgen har vi haft underbart väder. Men nu är det BLÖTT ute.. Tilda har just märkt tjusningen med vattenpölar. Tur att vi köpte nya gallonisar och regnvantar...

Lite bilder från helgenTilda och hennes allra bästaste bästis Frida pussasOch sedan fortsätter de leka lite
Det blev vårlunch i solen. Korv och brödTilda tycker det är superkul att plocka ur diskmaskinen. Hon älskar att
hjälpa till i köket. Hoppas det håller i sig...

Lite fjällbilder

Här kommer en kort rapport från vår fjällvecka i Hassela med mina föräldrar och min syster med familj


Mormor och Tilda åker bob i snöyranTilda dras upp för backen av mormor
Kusin Ea gosar med TildaKusinerna ritar tillsammans


Tilda och Cilia busar efter lite bad i badhuset

Begravning idag

Idag begravdes lilla mormor. Hon dog 23 februari, inte ens 77 år fyllda. Hon fick Alzheimers för flera år sedan och har sedan en lång tid tillbaka bott på äldreboende. Senaste tiden rullstolsbunden och okontaktbar. Vilken hemsk tid. Jag gör mitt bästa för att minnas de friska dagarna. Visst måste man komma ihåg när hon blev sjuk också, men jag vill mest minnas henne frisk. Det är därför jag inte hälsat på henne sedan hon flyttade in på boendet. Jag vill inte att min sista bild av henne ska vara när hon är en helt annan människa. Om man nu kan kalla det för det. För jag vet inte om det 'r något liv när man är helt okontaktbar... måste matas... bytas på och kan inte prata.

Alzheimer är en HEMSK sjukdom. Om nu som läser detta har några kronor över (jag vill inte tigga, men tänkt efter) så ge gärna dem till forskning. Det behöver inte nödvändigtvis vara för Alzheimer, överväg att ge dem till vilken betydelsefullforskning som helst. För det finns så många hemska sjukdomar i världen. Och rätt som det är så knackar de på dörren...

Skönt att du äntligen fått lugn och ro mormor. Hopas du trivs och ta väl hand om min hund Kajsa =)

Hemma från fjällen. Nu har Tilda en till ambulansnalle i samlingen...

Jaha. Nu var det alltså dags igen. Inatt bar det av i ambulans till sjukan. Vi hörde vid halvelva när vi släckt att det lät konstigt från Tildas rum. Jag tänkte först att hon kanske kräktes. Men det lät så konstigt och Joppe sa att hon lät hes. Vi gick in och tittade till henne och fann henne då stående på knä och kippande efter andan. Jag tog upp henne i famnen och insåg att hon inte fick någon luft. Vi ringde ambulansen på en gång. När hon kom upp i famnen gällde det att hålla henne lugn, paniken i mig fick skjutas undan. Joppe har varit med förr så han tappade upp ångande varmt vatten i badkaret och sa åt mig att ställa mig därinne. När ambulansen kom hade h on blivit mycket bättre men rosslade rejält fortfarande. Vi åkte in och de konstaterade att hon fått falsk krupp. Vi fick slemlösande och luftvägsvidgande medicin och åkte hem vid halv två på natten. Trötta... Men tror du jag kunde sova då när jag nyss sett min dotter kippa efter luft?! Låg spänt och lyssnade och vaknade ofta till för att höra om hon levde. När hon var tyst länge var jag väldigt orolig. På morgonen vid halv sju var det täppt i halsen igen så då fick hon komma till vår säng och blev uppallad med kuddar. Vilade till halv nio. Hon har idag svårt att sova då halsen täpper till... Hoppas på en hyffsad natt... Tilda kan nästan börja sälja ambulansnallar nu... Hon har två, än så länge.. Hoppas det inte blir fler nu.

I veckan har jag och Tilda varit i Hassela med mina föräldrar och min syster och hennes familj. Det var kul!! Synd bara att jag inte hann åka skidor ngt. Tiden går så fort när man ska försöka hålla Tilda glad (hon saknade pappa jättemycket för hon böev superglad när vi kom hem igen).

Och så har hon fått plats på dagis. Hon börjar den 30/3. ÅNGEST!!! Min lilla bebis ska börja på dagis! Önskar att vi varit stenrika så jag fick vara med henne ett tag till.. Men dagiset verkar jättebra och jag har bara hört gott om det så det löser sig nog.

Fint väder men inga renar...

Idag har vi varit iväg till Gammlia. De skulle ha samiska veckan där och man kunde titta på olika typiska samiska samer. Bland annat se tamrenar. Men när vi kom dit så var det tomt. Vi hade missat på tiden. Vi var där efter tio men det började inte förrän vid ett på efter middagen. Det gjorde oss ingenting för Tobbe, Carro och Frida var med. Så vi gick hem till dem och käkade lunch istället. Och så fick Tilda och Frida leka.

Vi har haft strålande sol idag och supervarmt på altanen. Joppe har lekt spindelmannen på taket och skottat av snön så man inte ska få den i huvudet när man sitter och njuter av solen.Igår när jag pratade med en granne till oss fick jag reda på att en dam i 70årsåldern som bor två hur ifrån oss har dött. Det kom som en chock. Hon var hur gullig som helst!! Nog för jag visste att hon ramlat och brutit lårbenshalsen vid jul men annars trodde jag hon var frisk. Hon fick troligen hjärnblödning. Så tråkigt. GoEva är död....

Slutligen infogar jag en bild på köket med handtag och allt! Så fint!! Nu är dte bara mörkt kakel och en ny bänkskiva som saknas.


Bra låttext av ABBA

Var tvungen att se Mamma Mia en gång till härom kvällen. Sååååå bra musik! Här är en låt som jag ÄLSKAR! Men får en lätt magvärk då jag tänker på när Tilda blir större och inte lika beroende av närhet som nu.... *suck* Om man bara kunde stanna tiden....


Schoolbag in hand, she leaves home in the early morning
Waving goodbye with an absent-minded smile
I watch her go with a surge of that well-known sadness
And I have to sit down for a while
The feeling that I'm losing her forever
And without really entering her world
I'm glad whenever I can share her laughter
That funny little girl

Slipping through my fingers all the time
I try to capture every minute
The feeling in it
Slipping through my fingers all the time
Do I really see what's in her mind
Each time I think I'm close to knowing
She keeps on growing
Slipping through my fingers all the time

Sleep in our eyes, her and me at the breakfast table
Barely awake, I let precious time go by
Then when she's gone there's that odd melancholy feeling
And a sense of guilt I can't deny
What happened to the wonderful adventures
The places I had planned for us to go
(slipping through my fingers all the time)
Well, some of that we did but most we didn't
And why I just don't know

Slipping through my fingers all the time
I try to capture every minute
The feeling in it
Slipping through my fingers all the time
Do I really see what's in her mind
Each time I think I'm close to knowing
She keeps on growing
Slipping through my fingers all the time

Sometimes I wish that I could freeze the picture
And save it from the funny tricks of time
Slipping through my fingers...

Slipping through my fingers all the time

Schoolbag in hand she leaves home in the early morning
Waving goodbye with an absent-minded smile...

Tur att hon inte kan prata...

Igår var jag coh Tilda på uppdrag. Då jag äntligen fått pengarna från försäkringskassan var det dags att inhandla lite saker. Bland annat skulle vi åka och köpa "fy-spray" för Astrid vår kära katt har fått för sig att hon MÅSTE in genom alla stängda dörrar... Vilket resulterar i att hon står och tokkrafsar på Tildas dörr när hon sover. Samt dörren till klädkammaren som är precis utanför Tildas rum... samt vår garderobsdörr. Allt detta gör självklart att Tilda vaknar. Och blir skitarg. Jag vet inte vad Astrid har fått för sig. Hon har blivit helknäpp. Hur som helst gav vi oss iväg till djuraffären. Väl där så sa de att de hade blivit tvugna att sluta sälja sprayen då kemikalieinspektionen inte godkände den. Kemikalieinspektionen i all ära, men har de något bättre förslag då på hur man får tokiga katter att sansa sig?! Nåväl, nu har vi ställt en skål med ättika vid dörren för att försöka hålla tokkatten borta, i brist på annat. Får väl se hur det fungerar.

Tilda älskar att gå i affärer. Men betoning på GÅ. Sitter hon i vagnen är hon urless men får hon gå runt och riva i hyllorna är hon supernöjd. Och djuraffären är en riktig höjdare! För där kan man gå in och titta på kaninerna och marsvinen (eller "sorkarna" som min man så fint kallar dem). Tilda är helt förhäxad av smådjuren. Men den här gången tyckte hon det var extra roligt att titta på fåglarna i burarna. Hon stod och pekade och tittade hur länge osm helst, trots allt oväsen fåglarna för. Tur att hon inte kan prata än för då hade det väl blivit ett himla gnäll om att ha en "sork" eller ännu värre; en fågel. Skulle nog inte gå så bra ihop med vår katt. Lyxmiddag för Astrid =)Vi har även varit och snabbfikat hos Joppes kusin. De hade köpt en fyrhjuling. En sån där liten för barn. Tilda blev frälst. Hon fick provsitta och VÄGRADE gå av. Det blev ett himla liv när vi var tvugna att lyfta av henne och sätta henne i bilen. Kan gissa att vi har en motorintresserad liten dam. Hon ÄLSKAR traktorer och lastbilar. Och fyrhjulingar tydligen.Och nu är det inte många dagar kvar tills jag och Tilda åker till Hassela!!! Ska bli sååå kul att träffa familjen! Och se hur stor syrran har blivit. Det är ju inte långt kvar nu. Bara inte bebisen kommer den 8:e maj för då fyller Joppe år =)

Nu måste jag ägna lite tid åt handarbete; håller på att virka fortsättningen till en filt till min systerdotter Cilia. Hon fyllde två år den 1:a mars. När hon fyllde ett år hade jag virkat en lite filt till henne. Tanken är att för varje år hon fyller så ska jag fylla på filten med en rad med mormorsrutor. Jag tyckte det var en rolig present. Får se dock hur länge jag orkar virka. Blir många rutor när hon fyller 15 =)

Avslutar med lite vinterbilder för er som saknar snö. Kan ni drömma er bort.


Tilda äter bulle på vår veranda. Jag har grävt ut en stol åt henne i snön.Äntligen en normal helg

I helgen har vi hållt oss ifrån sjuka... eller så gott som. Joppe har haft ont i höften och till en början såg det ut som det skulle göra att det blev en till jobbig helg. Men det har bättrat på sig lite.. som tur var. Vet inte om det var för att det blev bättre eller om han bet ihop. Stackars Joppe. Han e stark.

Men än så länge har vi inte spytt i alla fall (peppar peppar ta i trä)

Igår köpte vi ytterligare ett par vantar till Tilda. Tror vi är uppe i par nr 5 eller nåt nu. Att det ska vara så svårt att hitta några bra. De här nya verkade lovande. Tills vi provade dem ute i lek. Då åkte tummen ur och de hamnade på sniskan. Som alla andra vantar. De enda som inte gjort det hittils är för kalla så de kan hon ändå inte ha. Säger som Nalle Puh; Typiskt.....

Imorgon ska det bli intressant (i brist på annat ord för att beskriva det) att se om försäkringskassan ringer. Jag har nämligen fortfarande inte fått mina föräldrapengar för den här månden. De har nämligen slarvat bort dem. Ringde dem i fredags då jag inte fått några pengar (får alltid 26:e annars). De sa då att de fått in begäran och allt från min sida var ok men sedan kunde de inte säga vad som hänt. Jag frågade då hur lång tid det skulle ta att få pengarna, vi har ju räkningar som alla andra som måste betalas innan månadens slut och det var ju redan den 27:e. Nej det kunde de inte svara på... de skulle skicka ärendet till en handläggare osm sedan skulle få två dagar på sig att reda ut vad som hänt... och sedan fick vi se när pengarna behagades dyka upp. Tur i sådana här tillfällen att man är gift med en man som på egen lön kan ta hand om räkningarna och det mest akuta. Försäkringskassan verkar då inte leva i samma verkligehet som alla vi andra...

RSS 2.0