Höstlov

Nu har vi höstlov. Men stackars Joppe han får jobba o slita. Tilda går på allmänna förskolan så hon är ledig alla lov. Och då betalar man ingenting för att ha henne på dagis när det inte är lov. Ganska bra. Förstår inte varför inte fler har det så när de är hemma med barn 2. Man sparar ju en tusenlapp i månaden på att inte ha dom där på loven, och det är inte många dagar det handlar om. För på jul och påsk och sommar vill man ju ändå ha dom hemma. Men vad jag har förstått så är det inte så många som vet om att det är såhär, de har inte fått informationen från förskolan eller dagmamman, lite dåligt kan jag tycka.

I helgen har vi byggt, och annars inte gjort ngt speciellt. Vi var o tittade på ett par kompisars hus som de håller på att bygga. Spännande! Och så har Joppe bakat bullar. Han är så huslig! Igår var vi och köpte en ny matta till badrummet. Innan har vi haft en matta med gummi under vilket inte är bra alls för det ger fläckar på plastmattan, men nu köpte vi en trasmatta, en lång, som går hela vägen in till väggen, och den är jättefin! Det blev mysigt i badrummet och det ser faktiskt mycket större ut! Mycket nöjd.
När i var påväg hem igår så hade det börjat skymma och när vi kom ut på landsvägen så insåg vi att vi nog inte hade några fungerade lysen på bilen för det blev kolmörkt när vi slog av helljusen... suck. BÅDA lamporna på opeln hade gått sönder. Så idag har vi körförbud på den bilen... så vi är fast här hemma jag och barnen. Men det kanske rä taktik från min makes sida för då kan jag gå upp på övervåningen och skruva fast lite osb-skivor =)

imorgon (tror jag det var) ska vi till BVC med Aline, hon ska få sin andra och sista dos av ROTA-vaccinet. Skönt att ha det avklarat sedan, hoppas hon inte reagerar på det den här gången heller. Det gick så bra sist så jag hoppas attd et håller i sig. OCH PÅ FREDAG KOMMER SYSTER OCH CILIA!!!!!!! SOM vi längtar!!!! Vi har nedräkning på dagarna här hemma och jag vet inte vem som längtar mest, jag eller Tilda =) Då ska vi åka till Leos lekland och busa! Men igår kväll såg jag på nyheterna ett inslag om att det sker så mycket allvarlig olyckor på dessa lekland, brutna ben och skallskador osv. Blev lite orolig för vissa gånger går det väldigt fort i kanorna osv. Men samtidigt säger de att de olyckorna mest händer när föräldrarna inte är med. Men jag förstår inte hur man kan lämna sina barn obevakade på ett lekland! Förstår inte att man kan sätta sig vid datorn och jobba eller fika och inte alls ha koll på vad barnen gör. Visst de erbjuder trådlöst bredband och massagefotöljer osv  och många föräldrar tar chansen att ta en paus och släpper taget om barnen. Och det är oftast då det händer. Har sett många barn på dessa lekland (ofta de lite större) som helt löper amok där inne och knuffar de mindre och beter sig illa och lever i laglöst land för föräldrarna inte har koll och säger till. detta gör mig tokarg! Så jag brukar faktiskt ryta ifrån. Så får väl föräldrarna säga vad de vill. Har DE inte koll på sina ungar så måste ju någon stoppa dem från att skada andra (eller sig själva för den delen).

Nä, dags att skruva lite... Tjing!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0