Det håll på att gå åt fanders...

Men nu är den i alla fall såld lägenheten, med fukt i badrummet på övervåningen... Jo köparna har varit här med en besiktningsman idag. Han visade på att det fanns fukt under plastmattan och bakom kaklet i badrummet på övervåningen. Vilket gjorde oss och köparna förvånade och mycket besvikna. Köparna blev osäkra (med all rätt) och sa att de skulle hem och fundera. Ikväll har vi förhandlat fram en lösning. De kom tillslut fram till att de kunde köpa lgh för 590 000 istället för 625 000 som var utgångspriset. Vi blev besvikna över det sänkta priset men efter ett kort övervägande så gick vi med på det, om kontraktet skrevs SENAST imorgon. Och då fixade mäklaren så att vi skrev kontraktet idag =) Himla bra mäklare, an for först hem till dem med de nya kontrakten, och sedan hem till oss. Service, även om vi betalt bra för den =)

Så nu är vi på banan igen. Men det såg bra mörkt ut ett tag där... Känns bra att äntligen kunna koncentrera sig på det nya huset istället för att gå och oroa sig för om man blir av med lägenheten eller inte.


Vi slapp städa

Japp, imorgon skulle vi haft en visning till, men idag fick vi besked om att en spekulant är villig att skriva på pappren imorgon om han får lägenheten för utgångspriset. Så nu ska vi skriva papper imorgon kl 14. Hoppas de inte hinner ångra sig eller nåt =) Vill så gärna att allt ska vara klart så vi kan koncentrera oss på det roliga istället för att oroa oss för om vi får lgh såld. Sista dagarna har det ju dessutom dykt upp två likadana lägenheter till salu för 30 000 mindre än vår. Så vi är lite oroliga, minst sagt. Jag kopplar inte av förrän alla papper är påskrivna imorgon.

Tilda har varit toktrött hela eftermiddagen idag och jag har inte varit mycket bättre själv, så hon och jag har inte kompat så bra idag... Men nu sover hon sedan länge och jag tänker följa hennes exempel mycket snart!

Godnatt jord...

Lilla Tilda saknar farmor o farfar

Ja, i fredags kom Tildas farmor o farfar. De kom så tidigt att de hann hämta henne på dagis. Gissa om hon blev glad  o förvånad!! Och så fick hon promenera hem från dagis med farmor, farfar o hunden Maja. I helgen har då Tilda varit i sitt esse. Hon har spexat för fullt!! Allt är ju roligt så länge man har publik (och gärna en som uppskattar spex oxh skrattar åt allt man tar sig för). Vi har gjort en ordentlig shoppingrunda i helgen och både jag och Tilda har rustat upp vårgarderoben. Tilda fick en ny vinddress av farmor o farfar, jättefin, med matchande mössa =). Och så har vi köpt nya vårskor åt henne och mig. Och så har jag köpt mig ett par nya vargdagsbyxor då det snart är hål i mina andra (igen). Och så köpte jag mig faktiskt en skjorta och ett linne oxå. Tilda fick även en vårjacka av farmor o farfar, men den har vi inte fått henne att pröva än. Hon är ju smått autistisk när det gäller att prova nya kläder. Det brukar ta ett bra tag innan hon tar på sig nya saker. Man får lirka och locka. Förutom men gummistövlarna, för dom fick hon välja själv. Ett par rosa. (!) Hon ÄLSKAR dom! =)

Idag åkte farmor o farfar hem efter att vi ätit sen lunch på Brännlands värdshus. Hon grät hela vägen hem efter dem, jag trodde mitt hjärta skulle gå sönder. Jag var nära att börja gråta jag med, HATAR att se henne ledsen över något!
Imorgon har vi bestämt att vi ska cykla till dagis. Ska bli kul. Tilda älskar att åka cykel!!

Idag har vi städa hela morgonen oxå, för det var visning kl 15. Verkade vara en bra visning med lovande spekulanter. Hoppas det slutar i budgivning =)
Och nu är grunden helt klar så nu är det bara en låååååång väntan på att huset ska levereras... suck...

Liten utdelning för så hårt arbete

Två stycken kom på visningen idag. måste säga att jag är en smula besviken, för att all städning skulle vara värt besväret hade det känts lite bättre om det varit i alla fall fem stycken som kom... men det var lite dum tid oxå tyckte jag; kl 16-17. Då jobbar ju folk. Det kommer en till som ska kolla på den på söndag. Jag hade gärna haft en öppen visning till då men jag vet inte om det hinner ut. Vi får se, hur som helst så skulle mäklaren ringa de som var här på fredag för att höra om intresse.

Vi fortsätter vänta...

Imorgon gäller det!

Imorgon kl 16 är det visning av vår lägenhet. Helskotta vad vi har städat idag... är helt skinnflådd på händerna och har humöret nere i botten. Tänk om vi nästan städat ihjäl oss och så kommer det ingen på visningen!!! Tragiskt.

Här är lite uppmintrande bilder på gunden som börjar ta form på tomten.










Håll alla tummar o tår

För imorgon är det tänkt att Tilda ska tillbaka till dagis. Tydligen går dte både magsjuka och vinterkräksjuka på avdelningen, så jag känner mig inte supersugen att skicka dit henne igen men vad gör man?..
Idag var vi ute vid tomten igen. Vi har nu kommit fram till att det är ngt som inte riktigt verkar stämma där, får enligt vår ritning på tomten och utsättning av huset så går vår tomt in nästan två meter på grannens garageuppfart. Vi får det inte riktigt att stämma, så Joppe ska ringa kommunen imorgon och be dem kolla att allt stämmer, annars blir vår garageuppfart/parkering jättesmal och inte alls enligt vår ritning, så det lutar åt att grannen får flytta sin tomtgräns en smula. Det känns lite jobbigt men det är ju inte vi som gjort fel, det är dom som inte kollat upp det ordentligt (det har de sgat själva) och dessutom verkar kommunen ha asfalterat lite fel då det nästan ligger på vår tomt. Så de får de se till att fixa, för stämmer inte ritningen på tomten blir jag vansinnig! För då går alla våra garageplaner i stöpet.

Så, håll tummarna för att Tilda håller sig frisk nu och för att tomtritningen stämmer och att det ordnar sig. För imorgon ska det fortsätta grävas grund.

Feber idag igen...

Igår eftermiddag fick jag lite hopp, Tilda hade då bara på dagen 36-37 grader... och hon var inte alls varm när vi la henne på kvällen. Men när Joppe väckte henne imorse så hade hon 39,7!!!! FAN!!! Hela min kropp sjänk ihop när jag fick höra det, allt mod försvann och det finns ingen hejd på eländet känns det som. Om hon fortfarande har feber imorgon ska Joppe ringa VC igen. Har ringt dem varje dag och hört hur vi ska göra. Hon har ju inga andra symtom än feber. Och idag har hon sovit kopiöst mycket!! Hon blev väckt 8 imorse så då hade hon sovit 13 tim. Sedan sov hon mellan 12.15-13. Vaken till 14.15, somnade i soffan och vaknade inte förrän vid halv fem!!! OCh så gick hon och la sig igen vid 8 ikväll. Men 38,5 i feber. Trött dam. Hoppas hoppas hoppas hon är feberfri imorgon! Eller i alla fall att om hon har feber så får vi hjälp! Hon är ju helt slut! Orkar ingenting, äter ingenting. På över en vecka.


Idag har det gjort utsättningen där huset ska stå på tomten. Så här kommer lite bilder. På måndag (lite försenat) blir det grävning av grund.













Grannarnas hus, bredvid det ligger en åker och sedan kommer sjön.


Å igen...

Nu är Tilda sjuk IGEN. Feber med feberkramper inatt och imorse. 39,7 imorse. Nu 38,7. Fan det tar aldrig slut. Stackars liten, hon får aldrig riktigt repa sig innan det är dags igen. De senaste veckorna kan man räkna hennes firska dagar på en hand. Först fick hon svår hosta o feber, sedan var hon frisk en vecka, hosta o feber igen till påsk, frisk 3-4 dagar, magsjuka, frisk 2 dagar och nu feber. Vad i helvete är det frågan om?! Var kommer febern ifrån? Vi har ju bara varit hemma, inte träffat någon. Jag kämpar fortfarande med att få ordning på min mage efter magsjukan natten till lördag. Ska fan i mig jobba imorgon. Men vil egentligen vara hemma med Tilda för jag är så orolig för henne. Men dte är välä lika bra att Joppe är hemma för han oroar sig inte lika mycket och då har hon det bättre. 

Mitt i allt detta elände kommer i alla fall grunden till huset idag. Skoj, synd att vi inte kan vara där bara. *less*

Ja då var det dags igen

Inte ens en vecka fick Tilda vara frisk. Hon fick ju en gräslig hosta o feber förra onsdagen och var feberfri först fredag/lördag. Igår när vi var en kort sväng för att handla lite saker till fotograferingen av hemmet så sa hon helt plötsligt i bilen på väg hem "Tilda sjuk... där" och så pekade hon på munnen. Sekunden senare så kräks hon upp hela middagen. Lilla vän. Och sedan fortsatte det 2ggr tim hela natten ända till kl 4 imorse. Är bara så less på all sjuka hon får! Hon hinner knappt bli frisk förrän hon blir sjuk igen.. Stackare. Och vi fick stressigt värre igår. Idag kl 9.30 skulle fotografen komma o ta bilder till försäljningen av hemmet så vi skulle röja undan allt, och det är en HEL del ska jag säga.. samtidigt hade vi tvätttid igår kväll och jag kunde inte lämna Tildas sida då hon kräktes hela tiden och var orolig. Så stackars Joppe flängde runt här hemma och ordnade allt. Idag kom så fotografen och tog sina kort, och även en snickare som ska fixa trappen. Han har idag hunnit lägga eksteg och imorgon ska han sätta dit lister. Blir så fiiint! Tild ahar hållt sig från att kräkas idag men har inte fått i sig speciellt mycket mat. Vi får hoppas att hon kryar på sig under morgondagen och att vi vuxna slipper bli sjuka oxå...


Hemma igen

I onsdags efter jobbet åkte vi. Tilda hade hostat och inte sovit ngt på dagis och så hade hon lite feber så hon var sliten. Hon hade hosta och feber någon dag till i Kalix med sedan släppte det. Men nu har vi kommit hem efter en påsk i Kalix, så som en påsk firas i Kalix. Med massor av skoteråkande, god mat, bastande och bara vara ute hela helgen. Så jäkla skönt. Tilda har haft superkul och gjort en massa roliga saker! Bland annat har hon kört farfars grävmaskin med pappa, åkt skoter med både pappa o farfar, åkt skoterkälke med farmor, pimplat (men ingen fisk) och badat i bastun. Och så har hon åkt nedför en snöhög på mage med huvudet före, om och om igen... =) Hon har inte en enda dag vaknat innan klockan 9.30 och vi har fått väcka henne nästan alla mornar så hon har verkligen sovit ut. =)

Och även jag har provat köra skoter. Men det var svårt då det var så grötigt underlag, otroligt dåligt före. Skotern bara slängde och flängde och rätt som det var så var man tvungen att köra genom vatten/snömodd vilket gjorde det ännu svårare... nä bättre före får det bli om jag ska kunna lära mig köra på riktigt. =)

Imorgon blir det åter till vardagen, dagis o jobb.


Kusinerna får påskägg



John drar Tilda o Hjalle





Vi säger pärlornas färg.. enligt Hjalle var alla blå =) busungar.

RSS 2.0