...

ja nu går det så där lång tid emellan inläggen igen!! Vet inte hur jag ska kunna hinna med att blogga mitt i allt oxå! All ledig tid går åt till att jaga sömnminuter =) Jag är tröttare den här gången än jag var med Tilda! Vet inte alls varför, men är man igång och gör saker så är man inte lika trött, men då kommer det dåliga humöret fram när Tilda kommer hem, och det är inte rättvist mot henne!

Idag är första gången på mycket länge som Tilda inte grinade och tjurade när vi skulle till dagis! Det vart en riktigt bra lämning! Såna dagar är sköna! Hon har riktigt roligt på dagis och är omtyckt av de andra barnen och har många kompisar så jag vet att hon har det bra, men hon tycker att separationen från mig är så jobbig, och det är säkert jag som bidrar till det för jag tycker själv att det är väldigt jobbigt. Och jag kommer än idag ihåg att jag var likadan. Jag kommer sååååå väl ihåg hur jobbigt jag tyckte det var att bli lämnad hos dagmamma eller lekis. Jag gick ju aldrig på dagis då min mamma var hemma med oss, men när jag var 5 så började jag på lekis och sedan dagmamma (tror det var så iaf, mamma rätta mig om jag har fel). Kommer ihåg klumpen i magen när mamma skulle gå.. Och kommer ihåg hur långsamt dagarna gick hos dagmamman, hur jag varje gång det gick någon i trapphuset spetsade öronen och väntade på att mamma skulle ringa på dörren. Men jag blev ju människa jag med. Och visst hade jag väldigt kul vissa dagar. =)

Ikväll har Aline en dålig kväll, mycket skrik och magknip. Just nu har hon somnat hos pappa men hon får inte sova många minuter i taget innan det är dags igen för ett magknip. Varje gång hon är så här i magen så börjar jag rannsaka mig själv och vad jag ätit dagen innan... är det kanske gräslöksosten? Eller nektariner? Och bullarna vi bakade idag bör jag kanske inte äta så många av ifall hon reagerar mot det oxå.. eller drack jag för mycket mjölk igår till maten? Det var ju bara ett glas men det kanske är mycket nog?! Usch vad detta är jobbigt. Vill kunna äta det jag är sugen på utan att behöva tänka på konsekvenserna hos hennes mage. Men jaja, nu är det ju bara ca 4 mån kvar innan jag tänkt sluta amma... (!)

Imorgon ska jag och Aline smita iväg till en jobbarkompis och äta lunch och prata skit (för är det NÅGOT Aline kan så är det att surra). Ska bli riktigt mysigt!

Nu ska jag snart gå och lägga mig, och hoppas att Alines mage blir en smula bättre innan dess.

pang pang

Idag har vi varit på skjutbanan hela familjen. Joppes jobb har en årlig skjuttävling i Sävar och idag var vi bjudna hela familjen. Så efter dagis så for jag och barnen och köpte mellis på ica och sedan parkerade vi i lekparken och mumsade i oss mellis och lekte. Efter det åkte vi och hämtade Joppe på jobbet och så for vi iväg till skjutbanan för lite pang pang. Tilda pratade heeeeela morgonen om att vi skulle iväg och panga och hon blev mäkta imponerad när hon insåg att pappa har en pangare =) en RIKTIG! =) Väl där iklädde i båda småflickorna i hörselskydd och så pangades det för fullt, fast Tilda "pangade" mest blåbär =) och Aline hon sov sig igenom hela skottdramat.

Idag ahr även jag och Aline varit på bvc och hon har fått sin första dos av Rotarix. Så nu är hon lite skrikig, men det är hon ju varje kväll den här tiden, så vi får väl se hur natten blir. Hon har varit vaken större delen av dagen så hon skulle verkligen behöva sova.

Och imorgon har vi "fredag" jag o Tildisen =)


Halvvaken Aline, ryckte inte ens till när de sköt


När vi la henne i vagnen sov hon så här gott!


Storasyster Tilda o pappa


Tilda leker caféföreståndare på dagis med full utstyrsel


Och häromdagen lyckades jag faktiskt sätta upp håret på henne! Kors i taket =)


Tildas upphängning av sin kompis "masken" som hon hittade i helgen på en promenad med farmor. När Tilda skulle hjälpa pappa mad grävning på tomten så hängde hon den här så länge (på vattenslangshållaren, eller vad det heter) =)

Nu så..

Då försöker vi uppdatera lite. Aline sover i vagnen och Tilda står i köket och leker med vatten (får se hur länge det dröjer innan jag hör ett "OJ" från köket). Ja, i veckan var vi på läkarundersökning med Aline och allt ser bara fint ut. Hon ler och charmar alla i sin omgivning och är nu uppe i drygt 5,5 kg. Så hon drar iväg =) storlek 56 i kläder börjar bli liiiite små, så nu får hon lugna sig lite tycker jag! Hon måste ju vara min lilla bebis ett tag innan hon blir för stor =) På onsdag ska vi till bvc igen för då ska hon få vaccineras mot ROTA-virus. Tilda fick det och det är inte kul, jag vägrar vara med om det igen!! Hon var så dålig, kommer ni ihåg?! HOn hade över 41 i feber med febernedsättande i kroppen, och bara kräktes och vägrade dricka.. så hon blev inlagd med dropp ett dygn och det tog ett bra tag innan hon hämtade sig helt. Och jag har nog inte hämtat mig helt från den upplevelsen än tror jag =) Och när det finns ett vaccin så tar vi gärna det då det smittar otroligt lätt och längre tid än en vanlig magsjuka, och nästan alla som får det blir inlagda med dropp. Så då är det LÄTT värt pengarna man får betala för vaccinet! Och biverkningarna är inget att tala om, lite diarré (och det har hon ju jämt eftersom hon ammar) och lite gnällig en dag är det man kan vänta sig.

I helgen var farmor o farfar här. SOM Tilda har längtat!!! Hon var så pirrig hela dagen och när vi kom hem på eftermiddagen efter alla uppdrag så satte hon sig ute i grushögen utanför dörren och väntade, där satt hon i nästan en halvtimme, sedan gick vi upp till vägen och mötte dem!! Hon studsade hela vägen hem igen! OJ vad hon älskar sina farföräldrar!! Men OJ vad ledsen hon blev när de farit hem igen... hon satte sig i fotöljen med sin gohund och grät... och inte fick vi trösta henne heller. Men sedan lättade det och tur ar dte för vi hade blivit bjudna på kalas hos grannpojken som fyllde 3 i tisdags. Jättekul var det att äntligen få träffas och prata ordentligt, vi har som bara bytt ett par ord med varandra när vi möts ute någon gång.

Och sedan blev det ännu bättre för då kom de nya grannarna som ska flytta in nu i veckan! Och det är två tjejer som heter Tyra och Emmy och som är i Tildas ålder. Tilda var i himmelriket och de cyklade och åkte bobbycar och lekte i gruset tillsammans. Det kommer bli sååååå bra det här!! Tänk att få ha så bra kompisar bara två hus bort!

Idag har vi inte gjort så mycket annars. MÅndagar har en förmåga att bli en riktig slappardag för då är Tilda ledig från dagis och vi är alla dödströtta. Så idag har vi tvättat och bakat. Och slappat i soffan. Men jag är GRYMT besviken fortfarande på vår urusla tvättmaskin! Det är inte kul när man efter att man tvättat en 60 maskin måste ställa sig och handtvätta för det inte är rent... suck. Men det är bara att le och se glad ut.


Aline o farfar


Aline sitter hos farmor, hon är inte så förskräckt som hon ser ut, det var mörkt i rummet =)


Tilda o favvofarmor ser på Blixten McQueen och Tilda säger åt farmor att hålla för öronen när det är lite läskigt =)


Gissa vad vi bakat idag?! RÄTT! Kladdkaka =)

ojsan hejsan

nu har det gått en vecka till och jag hinner liksom inte med riktigt! Försöker kommaihåg att ta bilder och skriva här, men dagarna bara rullar iväg! Och just nu sitter jag med Aline på armen så jag kan inte skriva så lånt eller ladda upp bilder.. får försöka få tid lite senare..

Mindre pedagogisk

Igår var en måndag med stort M. Fy fan vad dåligt humör jag vaknade på. Kanske pga sättet jag vaknade. Jag låg och halvsov och ammade Aline när jag hör att Tilda stökar i sitt rum och är inte helt vaken. Och kastar sig ur sängen och skriker "jag ska se sopbilen! jag måste se sopbilen!" och så börjar hon riva i rullgardinen för att se ut. Då rasar allt som står i fönstret, en lampa och en blomma. Blomkrukan går i tusen bitar och det är jord på hela golvet. Joppe går in och ser efter vad hon gör, då verkar hon vakna till och blir ledsen/arg. Joppe går och lägger sig igen. Sekunden senare läser han ett sms från en arbetskamrat som säger att han är ledig så han inte kan skjutsa Joppe till jobbet (vi ska lämna in bilen på verkstan och han måste ha skjuts därifrån till jobbet). Detta betyder att jag och alla barnen måste kliva upp och göra oss i ordning för att skjutsa Joppe. Jag är dödstrött för Aline har stökat heeeela natten. Men det är bara att kliva upp och börja byta blöja och göra i ordning barnen och packa in dem i bilen. Tilda var på uruselt humör hela dagen och jag var vansinnig på henne mer än en gång. Man är verkligen mindre pedagogisk när man inte sovit. Fy fasen vilken gnällig och usel morsa jag var den dagen. Inte skoj alls. Tilda har dessutom lagt sig till med tonårsfasoner utan dess like! Nr man säger något så svarra hon bara "men VARFÖR?"... på allt... och så får man förklara. Och så gör hon ändå inte som man säger. Och när man snällt förklarar att det går inte att behandla Aline som en docka, eller något annat hon redan vet, så blir hon sur och blänger ner i golvet. Suck. Allt detta är väl en kombination av den förändringen som blivit sedan Aline kom och att mamman i familjen har sömnbrist så hon inte är på lugn och harmonisk alla dagar. Dessa dagar vill man gärna glömma och bara gå vidare. Så nu gör jag det. Puss o hej

Trist...

Ja idag har jag fått lite tråkiga nyheter. Jag vill inte avslöja ad det är, för det är inte så officiellt än. Kan bara säga att mitt hjärta värker lite idag, men att det säkert kommer att ordna sig bra för alla parter...

Idag har vi plcokat svamp. Vi for iväg för att plcoka på det vanliga stället men det var fullt med bilar parkerade lite här och var runt skogen så vi fot lite längre bort än vi brukar. Och det var super! För där snubblade vi över världens svampställe! Det bara kryllade av trattkantareller överallt!! Och det var riktigt bra terräng att gå i. Överallt man tittade ner så var det svamp! Så vi fick hem en hel del =) Och skönt väder har vi haft oxå på förmiddagen. Det är först nu efter lunch som det mulnat på.


Tilda som prinsessa igår när vi skulle på kalas =)


Så här skönt sover man i mamma och pappas säng när alla andra gått upp =)


Sjusovarna


Såhär såg det ut på många ställen idag


Och den här kompisen låg och solade när vi var på väg till bilen *ryser*

Kalajs

ja idag har det varit kalas hos Frida, Tildas kompis. Frida fyllde 4 år i tisdags så hon hade storkalas idag =) Igår kväll pratade jag och Joppe om att vi har så dåligt samvete för att vi bara gnäller och skäller på Tilda om allt hela dagarna, man tycker ju att hon är så stor nu helt plötsligt när man har en liten, så då kräver vi kanske mer av henne än vi har rätt till. Men hon klagar sällan utan rättar sig snällt och hjälper till, även om hon bryter ihop av trots ibland, men aldrig att hon skulle vara elak mot Aline. Så då bestämde vi igår att jag och Tilda skulle fara själva till stan och handla nya kläder som hon kunde ha på kalaset idag. sagt och gjort. Imorse for vi till stan. Tilda tog med sig dockan i bilstolen och sin lilla väska och så for vi. Vi gick in på Lindex, Tilda fick syn på en rosa prinsessklänning med glitter, och så var saken biff. Hon ville inte låta sig övertalas till att köpa ngt annat, hur mhycket jag än försökte styra henne åt andra håll (till kläder man kanske kunde använda någon annan gång än när man ska på slottet). Men jag gav upp rätt fort, hon hade bestämt sig och jag hade ju sagt att hon skulle få välja själv. Så i rosa prinsessklänning och rosa glitterdiadem for vi på kalas till Frida. Även om Tilda helst sitter vid mig och vill att jag ska va med överallt så tror jag hon tyckte det var kul. Hon sa det i alla fall när vi for. =)

Efter middagen kände jag att jag var så trött och grinig och orättvis mot alla godingar i familjen så jag for iväg själv en sväng och hyrde en film till mig och Joppe medan han tog barnen och gick en promenad. Det blev "hur många lingon finns det i världen". Ruggigt bra film!! Även om det blev en hel del bebisgungande då Aline har haft otroligt ont i magen ikväll så har vi ändå lyckats se filmen =)
Men nu är jag heeeeelt slut, och Aline oxå, så nu hägrar kudden!! go'natt!

freeeeeeda'

Idag har vi storhandlat jag o barnen. Gick bara fint. Tilda är så hjälpsam och hämtar saker och kör vagnen osv. Och Aline sover i bärselet. Så det fungerar riktigt fint.
Igår kväll hade jag gått och lagt mig och Joppe var ute en sista sväng på tomten, då vaknar Tilda och far upp ur sängen, när hon kommer in i vårt sovrum så ser hon att Joppe inte är där och då rusar hon ut i hallen och skriker "men jag vill vinka!!!!" stackaren trodde i sömnen att det var morgon och att hon hade missat vinka till pappa när han for till jobbet. Som tur var kom Joppe in precis då och kunde trösta henne (för jag ammade Aline i sängen så jag kom inte lös) och lägga henne igen. Lilla vän =)
Inatt har vi dessutom fått sova riktigt skönt hela familjen. Aline somnade i vår säng vid halv elva då jag ammade henne, sedan fick jag mer eller mindre väcka henne vid 4 på morgonen för att ge henne mat. Och så somnade hon om och vaknade vid 4 coh ville ha mat igen, sedan sov hon till 8,15. Men i andra i familjen klev upp innan sju när Joppe for till jobbet. Nu på kvällen har Aline (som vanligt) lite ont i magen och kvällsstrul, men det är inte alls så farligt jämfört med vad Tilda hade!! (hoppas det inte slår tillbaka på mig nu bara för att jag skriver såhär) Nu har hon somnat i pappas knä pluttan. Men Tilda har svårt för att Aline kräks! Hahaha hon är så känslig mot sånt, idag när vi satt i soffan och skulle läsa böcker så kräktes Aline ganska mycket, och plötsligt, när hon satt hon Joppe. Tilda börjar då nästan gråta och kastar sig bort från henne och sätter sig på andra sidan soffan och håller för munnen. Ett tag trodde jag faktiskt att hon också skulle kräkas, hon tycker det är sååååå äckligt!! Samma sak när Aline bajsar! Då är hon snabb härifrån kan jag säga! Hon flyger bort från Aline och vill inte riktigt se henne =) Men hon lär vi van vad det lider, kan man ju hoppas i alla fall, annars får hon det jobbigt stackars Tilda =)
Nä, nu familjemys!


Hoppsan vad tiden går

Idag blir Aline en månad... shit! En månad! Vad hände?! Och så är det fredag imorgon igen. Skönt med helg. Jag och tjejerna ska åka och storhandla imorgon. Det är en utmaning ska jag säga. Liiiiite stressad blir man men det är skönt att komma ut lite samtidigt.
Idag har Tilda varit på dagis igen. Hon har jobbigt lämningar med skrik och grin och hysteriska utbrott. Men sedan har hon superkul när hon väl är där! Och idag sa hon att hon ville vara mer på dagis för hon har så kul där! Om hon bara kunde komma ihåg det på morgonen när jag lämnar henne, men separationen är såååå jobbig. För oss båda. Men det är desto roligare att hämta henne för hon är sååå glad och ska visa allt hon gjort under dagen och alla nya ställen man kan leka på =)

Igår kväll lste regnet ner och ikväll kom det en riktigt stor skur oxå, det bara dånade i huset. Tyvärr blir det då översvämning på vår tomt eftersom vattnet från alla tomter över oss kommer ner på vår grärmatta. Men myresjömark som äger tomten bredvid oss ska fixa en pump imorgon (förhoppningsvis) och pumpa bort vattnet och så ska de grva nytt dike för att vi ska slippa allt vatten. Inte så kul att gräsmattan och våra nyplanteringar hamnar under vatten, vi har lagt rätt mycket pengar på de..

Här är lite bilder


systermys i soffan


Astridmys, hon verkar dock inte så nöjd med det brottargrepp Tilda har om henne


Idag har vi ätit våfflor till mellis. LYX!


Nöjd liten tjockis som sitter hos pappa


Nu har vi haft helg

Jaha, då var måndagen här igen. Får inget grepp om dagarna, de bara flyger iväg. I helgen har vi varit iväg en sväng och plockat svamp, eller, försökt plocka svamp, men vi hittade inget ätbart... skulle verkligen behöva hitta något riktigt superställe, som ingen annan vet om. Men det är lite svårt när man inte har någon aning om var man ens ska börja leta. Helgen annars har bara flugit iväg, utan att ngt vettigt blev gjort. Igår åt vi världens goaste lax!!! Hittade ngt recept på rimmad halstrad lax, sååååååå gott!!! Och dessutom behövde jag itne lyfta ett finger för att laga middagen. Joppe gjorde allt =)

Idag har vi varit och köpt födelsedagspresent till Tildas kompis Frida som fyller år imorgon. Och i helgen är Tilda bjuden på kalas där =) Så det fick bli två presenter, måste ju få en imorogn och en på kalaset =)

Sedan for vi och fikade på Joppes jobb och visade upp vår bebis. Men hon sov bara när vi var där, även om de höll i henne och gjorde allt för att hon skulle vakna, men hon sov och sov...

Bjuder på en bild från vår nyfikna lilltjej






Nu tar vi helg

Jaha, då har ännu en dag gått den här veckan. Oj vad fort det har gått! Idag har jag och aline bara slappat när Tilda var på dagis. Jag var helt slut efter att hon varit vaken och stökat mellan 2-4 inatt. Så jag tänkte ju i min enfald att jag skulle få vila på förmiddagen. Men det tyckte inte Aline. Hon somnade på morgonen och vid tio varjag tvungen att vcka henne för att hon skulle få äta. Och efter det var det lögn att få henne att somna igen. Då ville hon ju vara vaken och surra och busa... suck. Så jag var heeeelt slut när jag skulle fara o hämta Tilda. Men vi for in till stan och tog en fika till mellis och sedan for vi till bvc för att behandla Alines navel igen. Den börjar se riktigt fin ut så det här var nog sista behandlingen. På tisdag ska vi tillbaka för 4 veckorskontroll och så ska vi även ta lite prover osv för vi har anmält oss till en forskning om svamp hos ammande barn och mammor. Då ska de ta blodprov från mig, mjölkprov samt prov i munnen på Aline. Sedan ska de ta prov från Alines mun ett par gånger till fram till att hon är 12 mån.


fikamonster =)

Och idag ahr jag även märkt var Aline lagt alla kilon hon gått upp... på benen!!! =)


RSS 2.0