Vad händer här hemma?!

Ja nu ska ni få höra!! Tilda strular på kvällen!! Hon började i torsdags. då var jag iväg och handlade på kvällen så jag slapp vara med om eländet. Vi tog ju bort ena långsidan på spjälsängen för ett tag sedan, detta för att hon skulle få vänja sig vid att sova i en öppen säng eftersom vi tänkt köpa en ny till henne. 'Detta har fungerat super i flera veckor, tills i torsdags!! Då dalade det rejält... Joppe la henne som vanligt, skillnaden var att hon klev upp igen och ville inte sova. Grin och gnäll. Joppe fick nog lägga henne kanske 10 gånger innan hon gav sig och somnade. Samma sak igår. Då somnade hon inte förrän halv tio!!! Gissa om hon var trött idag. hon har ju börjat vakna 7 oxå. Och kliver upp och går in till oss... TRÖÖÖÖÖTT!!! imorse sa hon när hon kom in att hon tycker det är så otäckt när dte är mörkt i hennes rum. Vad gör man då?! Vägrar ha någon nattlampa tänd, stör bara hennes sömn och jag  vet hur illa det var när hon var liten och led av sömnbrist. Denna trots har nu alltså kommit till läggningen... ikväll satt joppe en timme utanför hennes dörr och "vaktade" när hon klev ur sängen... Känner riktigt hur det värker i mammahjärtat när hons äger att hon är mörkrädd, för jag vet hur hemskt det var när jag var liten, och för den delen långt upp i tonåren. Jag är livrädd för mörker och hade riktig skräck på kvällarna. Vill inte att hon ska ha det, för det var så jobbigt, och som vuxen vet man ju att det inte finns ngt att vara rädd för. Men hur förklarar man det för en 3-åring med VÄRLDENS fantasi som ser monster och spöken överallt... Hoppas det är snabbt övergående, lider verkligen... Min lilla bebis...

Trött, tröttare, Mia

Jag fy i h*vete vad trött jag är!!! Jämt! Somna som en stock direkt jag lägger huvudet på kudden, sover som en klubbad säl hela natten, vaknar när klockan ringer och undrar var jag är, vilken dag det är och framför allt vad fasen det är så låter!! Stiger upp i en dimma och far sedan till jobbet. Väl där håller jag igång och tur är väl det för hade jag haft ett stillasittande jobb så hade jag somnat. På eftermiddagen när jag har min andra rasthalvtimme så slänger jag mig i en lite tvåsitssoffa i ett läsrum och slocknar direkt. Svårt att vakna igen men det gör stor skillnad att sova den där halvtimmen på em.

Imorgon ska vi åka på studiebesök på Hoppets Stjärna och lämna lite julklappar. Ska bli intressant att se vad de gör och hur det ser ut. Nu, åter till Grey's anatomi innan sängen hägrar!

Shit vad dålig jag är

på att blogga! Var ju skitlänge sedan jga skrev! Får jag skylla på att jag varit sjuk och jobbat och haft besök? =) Jojag var ju hemma måndag till onsdag. Förkylning. Igen. Sedan jobbade jag torsdag och fredag. Så på fredag kom svärföräldrarna. Tilda var helt galen! Hon blev såååå glad! Spexade och var helt oblyg ända från början till slut! Så hon stupade i säng idag, hon har haft en helg med mycket bus och spex. Hon fick även en rejäl uppdatering av sin vintergarderob av farmor och farfar. Allt i rosa så klar... tydligen hennes nya favoritfärg, tillsammans med lila då. Rosa overall, rosa mössa, lila mössa och lila skor. Oj så stolt hon var och kändes sig så fin. =)

Själv är jag så sjukt trött. Är väl en kombination av stillheten när Tilda går och sover (!) och den stigande värme vi har i huset just nu. Vi eldar ut av bara h*vete för inatt och imorogn ska det bli KALLT! Och vi känner inte för att vakna upp i ett hus som är 10 grader varmt =)

Här är lite bilder.


Gomamma och gopappa


Pepparkaksbak


Tilda och moster Sara


Tilda och farmor "åker buss"


Tilda modellar i sina nya skor och sin nya mössa =)

Så var helgen förbi, och förkylningen tillbaka

Var tog den här helgen vägen?! Hann knappt fatta att den kom så var den över. Var otroligt mysigt att ha familjen här!! Jag och systeryster sov på hotell och vi åt hotellfrukost allihopa både lördag och söndag. annars har vi mest slappat, och pratat strunt. Grillat lite korv, bakat pepparkakor och druckit glögg. Tilda var i extas över att moster, mormor och morfar hämtat henne på dagis!! Och henne dockskåp hon fick av dem i födesedagspresent var heeelt perfekt för henne!!! hon älskar det och vill leka med det hela tiden! Tyvärr så började jag känna redan i torsdags att min förkylning var påväg tillbaka. Eller den ahr väl inte ens hunnit gå över helt sedan sist, jag har som inte blivit helt frisk mellan skoven. Det hela började ju den 8 oktober. Då var jag helt knäckt och var hemma fredag och måndag från jobbet. skulle egentligen varit hemma längre men kände att plikskyldigheten tog över då de hade så otroligt svårt att hitta någon vikarie för mig, så jag jobbade resten av veckan. Hostade och hackade och snorade hela den veckan, hostan blev lite bättre veckan efter, men på helgen blev jag sämre igen. Var denna gången hemma hela följande vecka. Detta var vecka 43. Insåg efter en vecka att jag kommer inte känna mig helt hundra så det är lika bra tat gå tillbaka till jobbet. Jobbade hela v 44 och så nu i veckan (v45) blev jag sämre IGEN på torsdagen. Och i helger har jag vatir helt knäckt. Igen. det ända som höll mig på benen var det faktum att mor och far och syster var här. Och det var det lätt värt!! Men nu vill jag bli frisk!!! Blir ju knäpp snart på det här! får nog pallra mig iväg till läkaren imorgon. Även om jag vet vad svaret blir; detta är bara ett virus. Finns inget att göra än att vänta ut det."
Fy fan vad less jag är. och ingen röst har jag heller, så jag kan inte ens svära över situationen =)


Det närmar sig..

Ja snart är det fredag!!!!!! Då kommer mamma, pappa och storasyster!! Wohooo! Jag är tokladdad! Och Tilda oxå =) "moster" ska ju hämta henne på dagis =) Hon kommer tycka dte är skitkul att se mormor, morfar och moster hämta henne!! Så hon får visa sin nya avdelning som hon går på, nu när hon blivit stor. Jag och syrran kom idag fram till en otroligt skoj plan för helgen. Hon ska ju sova på hotell eftersom hon är extremt allergisk mot katt, och vi har ju som bekant lilla Astid här. Och då kom vi fram till att jag oxå skulle bo med henne på hotell!! hihi vi kommer ha så myyyyysigt!! Riktigt lyxigt! Och så har vi mormor och morfar och Joppe som får ta med sig Tilda och komma och äta hotellfrukost på lördag med oss =) ÅÅÅh vad jag längtar till helgen! Vill aldrig att den ska vara slut! Men det kommer inte kännas så jättejobbigt när de far hem igen eftersom vi ska åka ner till sthlm till jul.

Här kommer lite kalasbilder från helgen


Tilda hade världens bästa kalas!! Hon tyckte det var såååå skoj! Hon skrattade och busade hela tiden! Här på bilden är Ally, Frida och Tilda. De tre busungarna! Man ser riktigt hur det lyser i ögonen på Tilda!! Bästisen Frida stannade kvar på kvällen och de fortsatte kalasandet. Det slutade i badkaret då de kom på att de ville bada båda två =) en trött tilda som lade sig på kvällen. På måndag morgon blev hon väckt med sång och levande ljus och paket. Tänk att vår lilla bebis blivit 3 år!!!


Joppe, Tobbe, Carro och Arvid (hängandes över matbordet) njuter av kaffe och lila blåbärstårta


Petra med Vide i famnen. SÖT!!

Lite bilder

Här kommer lite bilder från senaste dagarna. Idag har vi tagit av spjälsidan på Tildas säng så hon har en öppen säng som hon kan gå i och ur själv. Gissa om hon kändes sig stor!! Jag har även handlat presenter (kläder) och en massa saker till kalaset. Tildas kalas kommer vara lila (hennes älsklingsfärg). Jag hittade till och med en blåbärstårta som var lila och lila ballonger =)


Tilda pratar i telefon med mig. Pappa tar kort och hon lyckas se ut som en riktig tonåring =)



Tilda har byggt ett torn som är högre än hon skälv! Hon fick så på sitt bord för att nå


Tilda i nya sängen, gissa om hon spexar för kameran =)

3-åringar, lite funderingar

Ja tänk vad man lär sig av barn. Sedan jag fick Tilda så har jag lärt mig mer än jag någonsin gjort under mitt 28-åroga liv, ja i alla fall de senaste 20 åren =). Framför ALLT har jag lärt mig hur mycket man kan älska ett barn!! Hur underbart det är att se sitt eget kött och blod växa upp, lära sig gå, prata, ta kontakt med andra barn, leka, spexa, rita, läsa osv osv... Så jäkla häftigt det är! Och så har hon lärt mig att hantera hennes ilska. Ja, Tilda är 3, eller snart i alla fall, på måndag för att vara exakt. Och det märks. Även om jag i och för sig tycker att hon har ett liv av trots och prövningar, med korta pauser då hon faktiskt går att hantera och prata vett med =)

Förra helgen var vi ute på en långpromenad. Hon ville det, hon älskar ju att gå "utenader". Så vi gick. Småningom kom vi till gungorna vid "Holken". Hon ville stanna och gunga. Vi gungade. Vi gick och kollade på isen som lagt sig tunn över sjön. Vi gungade igen. Tillslut sa jag att vi snart ska gå hem. Det tyckte hon var ok. Vi satte en sista fart på gungorna och sa hejdå och så gick vi. När vi kommit ca 10 meter så sa hon "mamma bär mig hem". Nej var mitt svar, du är lerig och tung, jag orkar inte bära dig heöa vägen hem. Har du orkat gå hit så tror jag säkert du orkar gå hem. Tilda bröt ihop, som väntat. Men jag har nu lärt mig saker. Jag har lärt mig att det är inte farligt att gråta och skrika och bli arg, även om det svider till i mamma-hjärtat. Så Tilda grät, skrek och blev arg. Jag gick, hon sprang efter. Ett tag stod hon och studsade för hon var så arg och ville jag skulle bära. Men jag vägrade, och gick. Hon gick efter. Efter ett tag kom hon och sa att hon ville hålla mig i handen. Efter ca 50 torkade tårarna och protesterna rann ut i sanden. Hon gick bredvid mig  och höll mig i handén, hela vägen hem. Vi gick och myste och höll handen och pratade om det vi såg. När vi kom hem var vi så stolta båda två. Tilda var stolt över att hon gått heeeeela vägen till och från gungorna själv!! Och jag var stolt över att jag lyckats hålla emot hennes minst sagt starka protester på vägen hem, och átt hon till lsut gav med sig och vi gjorde något bra av det.

Så man lär sig varje dag att hantera nya situationer. Man lär sig så fruktansvärt mycket av barn. Jag har absilut lärt mig att det är inte farligt eller pinsamt att ha ett argt barn. alla måste få vara arga. Alla är arga ibland. Särskilt 3-åringar. =) Min kärlek till Tilda är större än någonsin!


Heeeeeelt slut!!

Ja hjälp vad trött jag är!! Idag har varit en minst sagt konstig dag... Den började tidigt för oss alla då Joppe och Tilda var tvugna att skjutsa mig till jobbet ved 6,45. Vår andra bil, den j*la opeln har nämligen gått sönder igen... så vi har bara en bil just nu. Nåväl det gick väl bra. Väl på jobbet hände det en hel del, ett av barnen på fritids ramlade ner från ett träd och fick åka ambulans till sjukan, och jag åkte med henne då hon var orolig och inte hade mamma eller pappa med, de skulle möta upp på akuten. Efter det var det ganska svårt att jobba kan jag säga, hade lite svårt att släppa det och koncentrera mig på det jag skulle göra. Men allt verkar ha gått ok ändå med henne.
När Joppe hämtat Tilda på dagis så kom de och hämtade mig på skolan. Vi var tvugna att handla spolarvätska på ica i Gräsmyr. Tilda ville ha glass och jag sa att vi kan köpa glass att äta efter middagen... Tilda bört ihop då hon självklart ville ha glassen på en gång... suck.. tokskrik nästan hela vägen hem...


MÄH! Måste bara berätta... sitter och tittar på 112 SOS på 4+ och de fick ett larm om en "pulserande blåsa på halsen" på en gubbe... när de kommer ut så ser ju vems om helst att det är en fästing som sitter på halsen på gubben, en stor visserligen men det är inte svårt att se vad det är. INGEN AV MÄNNEN SÅG VAD DET VAR!! (!) De var helt frågande och sa att "det ser ut som någon slags djur, undra vad det är" och så efter ett tag så kom de fram till att det måste vara en fästing. Men stod helt rådlösa till vad de skulle göra åt saken... shit. Vilken kompetens... och dessutom var det i Stockholmsområdet... ojojoj. Kan ju förstå att de inte får så många larm om fästingbortagningar men arbetar man inom sjukvården (i Stockholmsområdet!!!!) borde man väl ändå veta hur en fästing ser ut, vilka sjukdomar de sprider samt hur man tar bort dem på bästa sätt för att undvika att huvudet sitter kvar och ger inflammation... jisses.

RSS 2.0