Lite bilder och uppdatering

ja nu är det väl dags att jag skärper mig va?! Ja vad har hänt? Min farmor har fyllt år, jag har fyllt år, min mamma har fyllt år, min pappa har fyllt år, min systerdotter har fyllt år och min syster har fyllt år. Och så har vi gjort en massa arbete på vår jordåker här ute som förhoppningvis ska bli en gräsmatta vad det lider.

Astrid  har som bekant blivit utekatt sedan vi slyttade hit. Hon stortrivs med det. Det gör inte jag. Honvaknar varje natt kl 4 och ska ut... kattskrälle. Så nu har vi grindar lite överallt så hon inte ska komma åt att krafsa på dörrar. Hon har däremot skaffat sig en bästis i grannkatten, Ozzan. En liten kattjej på 2 år (tror jag) som hon blivit riktigt förjtust i. De leker och busar och smyger op varandra hela dagarna, när de inte pussas såklart.

Idag blev jag väckt med frukost på sängen. Inte illa. I like!! =) Mina sötisar... Sedan for vi in till stan för att handla lite saker för att kunna kakla i köket. då det regnar hela dagarna så är det ingen idé att göra utejobb som målning och gräsmattejobb. Sedan´var det bara hem och vända då jag bev tvungen att åka och sätta mig på akuten. i trosdags fick jag nämligen ett stick av ( vad jag tror var) en humla. Det gjorde ont som fasen, inte alls som ghetingstick eller bistick som gör otrolgit ont men går över på en gång. utan värken höll i sig. rodnaden blev bara större o störreo och gick inte över.när det fortfarfande var kvar i morse ringde jag sjukvårdsupplysningen som sa att man skulle söka hjläp senast 12 timmar efter bett om mamn fått en sådan rodnad. Hoppsan.... rodnaden sträckte sig nämligen från armhålan ner till armbågen. Så det var bara att åka in till sjukan... väl där sa de att det var hudinfektion och jag fick en pencillinkur på 10 dgr... skoj...

Hur som hur här kommer lite bilder från vårt hus. Det finns inga bilder på tildas rum för jag fotade när hon lagt sig att sova.


En liten del av min rodnad på armen. det som inet syns är att rodnaden
är dubbelt så stor, utanför det mörka röda är en som ett område med
ljusare rodnad... illa... jäkla mördarhumla...Vår hall


Vard.rum sett snett från hallenVard.rum taget från soffbordet.


ursäkta det hånglande paret på tv....Kök taget från soffbordetkök, vi måste köpa nytt köksbord och soffa, de ser patetiskt smått ut i
 vårt stooooora kök just nu... =)
köksfönsterSovrum


SovrumBilder på köket kommer när kaklet är uppe, samma bilder på Tildas rum, kommer när Tilda är uppe ;-)

Hurra för EA!!!!

Ja idag har min äldsta systerdotter Ea födelsedag! För 6 år sedan idag så kom lillpluttan till världen. Jag kommer ihåg att jag fick ett mms med en bild på henne och började storgråta. Jag for hem till dem dagen efter då de fortfarande var på BB och lagade två tallrikar mat till dem som jag satte i kylen, så när de kom hem från BB så skulle de iaf slippa laga mat till en början.. =) Lilla goaste Ea, grattis på födelsedagen!

Ja, och det är ju en del som fyllt år de senaste dagarna... farmor fyllde ju 86år den15:1 juli, jag och mamma fyllde år 19:e, pappa 20:e, Ea idag och Sara 23:e.Sedan har vi klarat av den här födelsedagsmånaden. =) Mänga födelsedagssånger blir det. Stackars Tilda fattar ingenting och tror efter den här veckan att det fyller år någon varje dag, året om =)

Idag har vi haft en bonde här ifrån byn här för att fräsa upp joden på vår tomt så vi får upp stora stenar och får luckrat upp den lite. Så idag ahr vi gått och plockat sten ska ni veta.... hu vad tråkigt det är! Men jag hoppas det blir en fin gräsmatta =) Med lite tur kan vi kanske sätta frön om nåra dagar. Ja jag vet att de sägs att man bara ska så gräs på våren och hösten, men det är bullshit, det sa han som gjort en hel del arbete inom Umeå kommun, gräs och park. så vi litar på att han vet vad han säger =)

Puss o kram

Imorgon födelsedag...

Ikväll tänkte jag göra en målningsinsats efter att jag lagt Tilda. Jag bytte om till arbetskläder och marscherade ut för att måla. Fick då reda på att vi inte har någon blå maskeringstejp kvar, så jag kunde inte måla de fönster och dörrar som jag planerat. jaggav då upp och gick in och åt vit chokladmousse och tog mig ett glas bubbel. Inte helt fel.. det var det som blev kvar igår efter middagen med våra grannar. Vi har fått kopiösa mängder matjord av dom som dom inte vill ha betalt för så vi knde att det minsta vi kunde göra var att bjuda dem på middag. Vi har såååååå trevliga grannar! De är så lika oss och vi har så otroligt trevligt och roligt med dem! Så gårdagens middag blev en lyckad tillställning. Tilda var helt till sig. Hon älskar dem!! Tina fick läsa kvällsböckerna och borsta tänderna och Tony satt större delen av kvällen och byggde duplo med Tilda i stolen bredvid =) Hon är heeeelt tokig i dem!

Sara, du känner mig alltför väl... jag tänkte så sent som idag att jag vill ha marängtårta imorgon =) Med glass och hallon =)

Joppe han står just nu (som alltid de senaste dagarna) uppe på byggställnigneb och målar. Saknar min make otroligt mycket då han spenderar större delen av sin vakna tid uppe på en ställning. Men jag är så imponerad av hans kraft, att han orkar måla!!!

Imorgon blir det smörgåstårta till lunch. Och för de som har minsre än 65 mil att åka hit så är ni hjärtligt välkomna på fika! ska försöka baka tuppkaka (eller vad hette den NIna?) Paj med röda vinbär iaf.

Puss o gonatt!

Nu Sara NU!!

=) Nu älskade syster (och alla andra) ska ni få lite bilder på huset och tomten. Det blir inga bilder innifrån för de senaste dygnen har vi målat som galningar så vi har inte så städat och undanplockat inne... så när vi hunnti plcoka och göra fint ska jag fota innebilder oxå. Håll till godo. imorgon blir det ännu mer målning. Trist men det är värt det, jag ÄLSKAR VÅRT HUS!!!!!!


Baksidan, takkupan ännu omålad...


Framsida

Framtida garageTomten fortsätter en bit in i skogen (till brädhögen, vänster i bild) men
vi vill hålla det orört ett tag tills vi bestämt oss.

Tomten söderut, angränsande tomt till saluUtsikten ner mot sjön med badplats.Tilda leker prinsessa, i en badhandduk


Vääääärldens sötaste lille skutt!!!!!

RSS 2.0