Nu ska jag försöka komma igång igen

Ja nu har jag ju fått lite press på mig att komma igång med bloggandet igen av min svägerska Hanna, så nu gör jag eyckte t tappert försök. Ja... mycket har ju hänt på sista tiden. Det största är ju så klart att vi fått vår andra dotter. 8/8 kl 14.54 kom Aline Ellen Sofie till oss! Allt gick superbra men jag är förvånad över hur dåligt jag hanterade värkarna den här gången jämfört med förra gången, då var jag öppen 5 cm när vi kom till förlossningen och tyckte inte attd et var speciellt jobbigt. Nu däremot trodde jag att jag skulle stryka med innan jag ens öppnat mig 4 cm... trist. Men den här gången var värkarna helt annorlunda. De kom med sådan kraft på en gång och började på topp för att sedan öka lite till innan de till slut gav med sig. Och fort gick det. Jag kunde inte somna på kvällen så när jag vid 2 var tvungen att gå på toa och hade världens magknip så var jag rätt trött. Men efter ett tag insåg jag att "magknipen" kom regelbundet. Efter bara en halvtimme var de så starka och regelbundna så jag kunde inte ligga kvar i sängen. Jag gick upp och klockade värkarna. Ruggigt regelbundna, 1minut långa och 3-4 min mellanrum. Vid tre väckte jag Joppe och sa att i nog måste ringa förlossningen och höra. De sa at de kunde vara så här andra gången och att jag var välkommen in när jag kände att jag inte orkade längre. Vi fick ringa Carro som kom och passade Tilda. Jag packade det sista till BB-väskan och vi pratade lite med Carro innan vi for. vi kom till inskrivningen vid 4,30. Då var jag öppen 3 cm och de tog CTG. Tyvärr var vi tre stycken som skulle föda men bara en förlossningssal ledig. Då blev det lite kamp om vem som behövde det mest! Vi fick dock stanna i mottagningsrummet så vi hade i alla fall egen rum och slapp åka hem eller irra runt på sjukan.efter en timme skulle vi gå till dagrummet för att hämta en smörgås då vi inte ätit ngt på hela natten. Då kom en dundervärk samtidigt som barnmorskan kom in och hon sa då att vi skulle ta oss till en förlossningssal på en gång. Vi fick samma sal som förra gången, infektionsrummet, ett extra stort rum med egen dusch och toalett och egen ingång. Detta var det enda som var ledigt =) Lite lustigt att vara tillbaka i samma sal där Tilda föddes =).

Jag kämpade på med värkarna och lustgas men satan vad ont de gjorde! Och det var svårt att hinna med att ta lustgasen för de kom utan förvarninge och med full styrka på en gång. Vid nio försökte jag ta ett bad med blev rastlös och började må illa. Vid tolv dök en ängel upp, i form av narkosläkare =) epidural, ja tack! Fick epidural och den var super!! Vilade 1,5 timme och sedan tog de hål på hinnorna vid halv två. Var uppe och hämtade fika i dagrummet och då tryckte det som bara den. Vid 14,40 började krystvärkarna, 3 värkar och så var hon ute =) Allt  gick så bra och hon mådde toppen! Vi låg på BB ett dygn innan vi for hem. Joppe for hem på kvällen och sov med Tilda. Sedan kom de dagen efter och hälsade på. Världens stoltaste storasyster!! Sedan dess har Tilda knappt släppt Aline utan ska sköta och mysa med henne hela tiden.

Igår var BVC på hembesök. Åsa vår sköterska är så bra!! Vi har samma till Tilda. När hon skulle väga Aline trodde hon det blivit ngt fel så hon fick göra om hela processen. Men det var sant, Aline har gått upp över 700 gram på två veckor!!! Hon äter som en häst och Åsa trodde det måste vara ngn sorts rekord!! =) Tyvärr har det blivit ngt strul med Alines lillnavel. Den har inte läkt ihop som den ska utan vätskar fortfarande. Så hon fick ngn salva på den och så ska vi tillbaka på tisdag och få en omgång till. Så hoppas den drar ihop sig och läker nu.

Här kommer lite bilder. Håll till godo och så lovar jag att det inte ska dröja så länge innan jag bloggar igen.


Lätt hårig bebis =)
Kommentarer
Postat av: petran

jaa du mia, det var VERKLIGEN inte väntat. du har säkert läst om det i tidningen. vår älskade vän gick mitt på e4:an och blev ihjälkörd! =(((

2011-08-27 @ 19:55:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0